Rybník Svěcený a Rybárska Bašta sa nachádza v obci Černíny pri Kutnej Hore. Vydajte sa sem do prírody za pokojom a napríklad aj rybolovom. Rybník Svěcený ponúka 17 mól s rybárskymi zrubmi, kde si môžete užiť rybolov (nutné zakúpiť povolenku). Ubytovaní budete v pohodlných izbách a čaká vás aj polpenzia v miestnej reštaurácii.

O ubytovaní

Rybárska Bašta sa nachádza priamo na brehu Svěceného rybníka v malebnej obci Predbořice neďaleko Kutnej Hory. Okrem skvelých podmienok na rybárčenie tu na vás čaká príjemná rodinná atmosféra aj pestré možnosti výletov.

Krajinou Hornosázavskej pahorkatiny vás prevedú početné turistické trasy. Urobte si výlet napríklad k zrúcanine hradu Sion (6 km), k zrúcanine hradu Chlum (20 km) alebo k pevnosti Malešov (9,2 km). Krásne výhľady ponúka rozhľadňa Bohdanka (11 km), rozhľadňa Vysoká (17 km) alebo Otakarova veža v Čáslavi (19 km).

Skvelým výletným cieľom je mesto Kutná Hora (11,5 km), ktorého dominantou je pamiatka UNESCO a klenot neskorej gotiky - Chrám sv. Barbory. V tesnej blízkosti chrámu sa nachádza kaplnka Božieho tela s kostnicou alebo jezuitská kolej, v ktorej sídli Galéria Stredočeského kraja. Ďalším zaujímavým miestom je Hrádek, kde sídli České múzeum striebra a stredoveká baňa, ktorý môžete navštíviť počas exkurzie. Za videnie stojí aj barokový kostol sv. Jana Nepomuckého**, ktorý prešiel v rokoch 1997 – 2000 nákladnou rekonštrukciou.

(Nielen) rodinám s deťmi odporúčame navštíviť Zruč nad Sázavou (18 km), ktoré dominuje romantický novogotický zámok, ktorého súčasťou je okrem klasických prehliadkových okruhov aj expozícia múzea bábik alebo výstava Od verpánku k Baťovi venovaná tradícii výroby obuvi a obuvníckych strojov. V Kolowratskej veži si prezriete zbierky historických zbraní a deti spoľahlivo zabaví guličkový areál.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v jednoducho zariadenej dvojlôžkovej izbe s vlastnou kúpeľňou. Súčasťou vybavenia je televízia, WiFi pripojenie, chladnička, mikrovlnná rúra a rýchlovarná kanvica.

Na čom si pochutnáte?

V modernej reštaurácii s priestrannou terasou a výhľadom na rybník si pochutnáte na lahodnej polopenzii, ktorá sa skladá zo servírovaných raňajok a večerí. Pokiaľ by vás náhodou prepadol hlad aj počas dňa, je možné objednávať špeciality zo stáleho jedálneho lístka.

Cestujete s deťmi?

Malí hostia sa zabavia na veľkom vonkajšom ihrisku so šmykľavkou, pieskoviskom, preliezkami, hojdačkami a ďalšími atrakciami, ktoré stoja za preskúmanie.

Niečo naviac

Na rybníku Svěcený bolo vybudovaných 17 mól s rybárskymi zrubmi, kde je po predchádzajúcej dohode možné loviť ryby.

Rybník Svěcený a Rybářská Bašta

Rybník Svěcený a Rybářská Bašta

Předbořice 36 , Černíny
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
ROŽMBERK - rybářská obchodní společnost s.r.o IČ: 26147661


+420 732 419 169

bastasveceny@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 100 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od jazera
10 m
Zastávka
1 km
Zjazdovka
30 km

Tipy na výlet

Kutná Hora

Kutná HoraTip na výlet

Kutná Hora je zapísaná na Zozname UNESCO a aj keď sa v nej žiadny hrad ani zámok nenachádza, ponúka toho toľko, že vám jedna návšteva nebude stačiť. Kutná Hora bola v minulosti, ako už názov napovedá, spätá s kutím striebra. V stredoveku išlo preto o jedno z najvýznamnejších českých miest. To je dôvod, prečo tu nájdete veľké množstvo pamiatok, ktoré dopĺňajú početné kaviarne a reštaurácie.

Čo nevynechať pri návšteve Kutnej Hory?

  • Chrám svätej Barbory
  • Kostnicu v Sedlci
  • Katedrálu Nanebovzatia Panny Márie a svätého Jána Krstiteľa
  • Pri prechádzke historickým jadrom mesta si prezrite Kamennú fontánu, Morový stĺp, kostol sv. Jana Nepomuckého, Kamenný dom, Dačického dom s interaktívnou expozíciou o pamiatkach UNESCO a Hrádek - České múzeum striebra.

Kutná Hora ponúka aj niekoľko náučných chodníkov vhodných pre peších i cyklistov. Odporúčame tzv. Kráľovskú prechádzku, ktorá ponúka úchvatný pohľad na panorámu mesta alebo náučný chodník Okolo Kutnej Hory.

Viac informácií
Chrám svätej Barbory
Chrám svätej Barbory
Kúpele Poděbrady
Kúpele Poděbrady
Čáslav
Čáslav