Dovolenka v Hoteli Palatin **** v Karlových Varoch bude tým pravým relaxačným zážitkom. Každé ráno sa zobudíte v krásnej vzdušnej izbe s výhľadom do dvora alebo priamo na kúpeľnú kolonádu, pochutnáte si na raňajkách formou bufetu a môžete vyraziť na wellness procedúry do Alžbětiných lázní. K tomu si pochutnáte na tradičných kúpeľných oblátkach a užijete si pitnú kúru liečivou vodou, na ktorú vám v hoteli zapožičajú štýlové poháriky.

O ubytovaní

Hotel Palatin **** stojí v Karlových Varoch hneď pri Mlynskej kolonáde, najzaujímavejšie historické i kultúrne pamiatky tak budete mať len pár minút od hotela. Prechádzkou sa môžete vydať cez Tržnú (140 m) a Vřídelnú kolonádu (300 m) až ku Karlovarskému mestskému divadlu (500 m), ktoré je kúsok od stanice lanovej dráhy Imperial (450 m) - najstrmšej českej pozemnej lanovky. Alebo odbočte do lesoparku a vyšliapnite si na vyhliadku Jelení skok** (600 m), odkiaľ budete mať krásny výhľad na mesto.

Ďalej pokračujte napríklad k rozhľadni Diana (2,3 km), po ceste uvidíte krásnu historickú budovu Myslivna z roku 1894, navrhnutú architektom Alfredom Bayerom. Cestu k rozhľadni vám skráti lanovka, ktorá zastavuje kúsok od Myslivny. Pokojne sem vyrazte aj s deťmi, okrem samotnej rozhľadne totiž v areáli nájdete aj Motýlí dom Papilonia so stovkami exotických motýľov alebo mini zoo, ktorú obývajú poníky, kamerunské kozy, miniprasiatka a pávy. Priamo pri vyhliadke sa môžete aj občerstviť v reštaurácii Diana.

Pokiaľ nebude práve počasie na vonkajšie výlety, pozrite sa do sklárskeho múzea Moser (4,5 km), kde sa zblízka zoznámite s prácou sklárskych majstrov, alebo do múzea Becherovky (1,5 km) s expozíciou venovanú histórii a procesu výroby tohto slávneho bylinného likéru. V zime zase namiesto prechádzok vyrazte na bežky alebo na lyže. Medzi obľúbené lyžiarske strediská v okolí patria Skiareál Klínovec (29 km) s 31,5 km zjazdoviek alebo Skiareál Boží Dar (26 km) s 5 zjazdovkami a lyžiarskou a snowboardovou školou.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej zo 17 útulných, svetlých izieb s drevenými podlahami a nábytkom. Izby sú ladené do neutrálnych farieb a elegantne vybavené s citom pre detail.

Izba Comfort meria 20 m² a má výhľad do dvora. V izbe nájdete dvojlôžkovú posteľ alebo dve jednolôžka, satelitnú televíziu, trezor, minibar, písací stôl a WiFi pripojenie. Súčasťou izby je aj vlastná kúpeľňa so sprchou a fénom.

Izba Superior je priestrannejšia, meria 25 m², a nájdete ju v 2. alebo 3. poschodí hotela. Z okien izby budete mať výhľad na kúpeľnú promenádu. K vybaveniu patrí kúpeľňa so sprchou alebo vaňou a fénom, dvojlôžková posteľ alebo dve jednolôžka, televízia, WiFi pripojenie, písací stôl, minibar, trezor, kreslá na posedenie. Do izby Superior je možné pridať aj prístelku.

Na čom si pochutnáte?

Každé ráno sa môžete tešiť na bohaté raňajky formou bufetu, z ktorého si vyberie naozaj každý. Čerstvé pečivo, syry, údeniny, marmelády, ale aj domáce ovsené vločky alebo obľúbené pokrmy z vajec, žiadna raňajková klasika nesmie chýbať. Na obed či večeru si zájdite do niektorej z obľúbených reštaurácií, ktorých je v centre mesta naozaj požehnane. Z luxusných podnikov sa dobrej povesti teší napríklad reštaurácia Le Marché (1,1 km), menej formálna atmosféra na vás potom čaká napríklad v tradičnej českej reštaurácii U Švejka (350 m).

Kde budete relaxovať?

Odpočinok a dokonalú regeneráciu celého tela si užijete v Alžbětiných lázňach (1,1 km) založených v roku 1906, ktoré patria k najväčším odberateľom žriedlovej vody v Karlových Varoch. Pod jednou strechou tu nájdete plavecký bazén, relaxačný bazén, infrasaunu, soľnú jaskyňu a ďalšie. Svoj pobyt v kúpeľoch môžete vyšperkovať masážou alebo procedúrou, ktorých je v ponuke naozaj požehnane. Vyskúšajte si napríklad ozdravné kúpele, oxygenoterapiu, škoricový zábal alebo indickú masáž hlavy.

Hotel Palatin ****

Hotel Palatin ****

Lázeňská 16/10 , Karlovy Vary
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
VIAL company s.r.o. IČ: 28001265


+420 353 304 111

info@palatinkv.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 400 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnosť procedúr
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,2 km
Vzdialenosť od kúpeľov
1,1 km
Zastávka
0,4 km

Tipy na výlet

Karlove Vary

Karlove Vary Tip na výlet

Karlove Vary boli založené už v roku 1350 na povel Karla IV. História liečby tu trvá už viac ako 660 rokov. Zlatú éru a najväčší rozkvet ale kúpele zažívajú až od 18. a 19. storočia, kedy získavajú celosvetový ohlas a tiež dnešnú architektonicky úchvatnú podobu. Liečivé pramene tu pomocou termálnych kúpeľov a pitné kúry pomáhajú na liečbu ochorení pohybového a tráviaceho ústrojenstva a pri poruchách látkovej výmeny.

Najkrajšie kolonády Karlových Varov:

  • Tržná kolonáda
  • Mlynská kolonáda
  • Sadová kolonáda
  • Vřídelná kolonáda
  • Všetky kolonády ukrývajú pramene, ktoré môžete ochutnať. Kúpte si v jednom z miestnych stánkov kúpeľný pohárik a vydajte sa na prieskum. K odpočinku je k dispozícii veľké množstvo lavičiek. Posaďte sa a vychutnávajte nezabudnuteľnú atmosféru.

Pri návšteve mesta by ste nemali vynechať niekoľko pamiatok a atrakcií. Patrí k nim pravoslávny kostol sv. Petra a Pavla, rozhľadňa Diana, pri ktorej sa nachádza Motýlí dom a výletné reštaurácie, sklárne Moser a Návštevnícke centrum Becherovka. K prechádzkam kúpeľným lesom pozýva niekoľko vyhliadok. Najznámejšia je vyhliadka Jelení skok, jeden zo symbolov mesta. K Varom neodmysliteľne patria aj tradičné kúpeľné oplátky. Pri prechádzkach mestom si ich môžete vychutnávať jednotlivo v podobe horúcej oblátky. Celé balenia sú potom v ponuke aj v darčekovom prevedení a v mnohých príchutiach.

Viac informácií
Alžbětiny lázně
Alžbětiny lázně
Múzeum Becherovky
Múzeum Becherovky
Hrad Loket
Hrad Loket