Pobyt v čarovnej prírode Vysočiny v Depandancii či Hoteli Renospond si určite užijete. V cene balíčka je chutná polpenzia a tiež vás čaká až 6 wellness procedúr ako sú masáže či parafínové zábaly. So zľavou si užijete kúpeľ vo vírivej vani.

O ubytovaní

Celý hotelový komplex Renospond sa nachádza v Proseči pri Skutči na úpätí Českomoravskej vrchoviny, ktorá je jednou z ekologicky najčistejších oblastí Českej republiky. Táto lokalita je bohatá na kultúrne pamiatky a prírodné krásy.

Vydajte sa napríklad do Toulovcových maštalí (4,2 km), čo je prírodná oblasť pieskovcových Budislavských skál a borovicových lesov. Skvelý výhľad na okolie budete mať z Toulcovej rozhľadne (8 km) vysokej 16 metrov. Vystúpiť môžete aj na 18,5 metrov vysokú rozhľadňu Borůvka (4,8 km) alebo 25-metrovú rozhľadňu Terezka (4,8 km). Prírodné krásy môžete obdivovať aj zblízka, a to pri návšteve Pivnickej a Střítěžskej rokliny (6 km) s krásnymi pieskovcovými útvarmi.

Z historických pamiatok v okolí stojí za návštevu hlavne krásny zámok Litomyšl (20 km) alebo rokokový zámok Nové hrady (5,9 km), nazývaný tiež „český Versailles“. Pozrieť sa môžete aj na zámok v Chrasti (17,6 km), ktorý je v súčasnosti sídlom mestského múzea. Najrôznejšie zaujímavosti a nové poznatky na vás čakajú tiež v Múzeu fajok v Proseči (2,4 km) alebo v Múzeu obuvi a kameňa v Skutči (9,4 km).

V zime zájdite na lyžovačku do Ski areálu Svratka (18 km) s lyžiarskou školou a zjazdovkou dlhou 400 m, do Trhovej Kamenice (30,1 km) na 300-metrovú zjazdovku s detským vlekom, alebo do väčšieho Ski areálu Hlinsko (23,6 km), kde nájdete 4 zjazdovky rôznych náročností, vrátane čiernej zjazdovky a detského cvičného svahu.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v jednej z komfortných dvojlôžkových izieb v hoteli alebo v turistickej ubytovni. Všetky izby umožňujú prístelku a majú WiFi pripojenie, za príplatok je možné do izby pridať tiež televízor. V niektorých izbách je navyše balkón.

Izby so zdieľaným sociálnym zariadením sú vhodné pre nenáročných hostí, ktorí ocenia jednoduché ubytovanie za dostupnú cenu. Kúpeľňa a toaleta sú vždy zdieľané pre dve izby. K vybaveniu patrí manželská posteľ a písací stôl.

Izby s vlastným sociálnym zariadením budú ideálne pre hostí, ktorí chcú mať svoje súkromie a komfort vlastnej kúpeľne a toalety. Vybavenie je inak rovnaké ako v izbách so zdieľanou kúpeľňou.

Izby v ubytovni sú v samostatnej budove cca 30 metrov od hlavnej hotelovej budovy. Zariadenie izieb je jednoduché, interiér je v podobnom štýle ako v izbách v hoteli. Sprchy a toalety sú spoločné.

Na čom si pochutnáte?

V hotelovej reštaurácii, ktorá sa špecializuje na pokrmy českej kuchyne a zakladá si na kvalitných surovinách, vás čakajú bohaté raňajky formou bufetu s výberom slaných aj sladkých jedál a dvojchodové večere . V lete si môžete urobiť grilovačku na vonkajšej terase, po dohode s hotelom sa tu dá grilovať aj prasiatko alebo bravčové stehno.

Kde budete relaxovať?

Za relaxom zamierte do novootvoreného wellness centra. K dispozícii budete mať privátnu vírivku v romanticky vyzdobenom interiéri a fínsku saunu prevoňanú esenciálnymi olejmi. Po saunovaní sa schladíte masážnou sprchou a oddýchnete si v oddychovej miestnosti s ležadlami, kam si môžete objednať aj občerstvenie. Pobyt vo wellness si ešte vylepšíte masážami alebo kozmetickými procedúrami, v ponuke sú najrôznejšie peelingy, zábaly, obklady či pleťové masky.

Cestujete s deťmi?

Pre maximálne komfortný pobyt s deťmi je v hoteli k dispozícii detská postieľka a detská stolička, zapožičať si môžete tiež mikrovlnnú rúru a malú chladničku na detské výživy. Dostatok zábavy zabezpečí detské ihrisko, dobrodružný detský kútik, trampolína a detský bazén.

Niečo naviac

Patríte k nadšeným športovcom? Máme pre vás dobrú správu! V areáli hotela nájdete vonkajší stolný tenis, ihrisko na volejbal a nohejbal, biliard, stolný futbal, ruské kolky, ale tiež prírodné kúpalisko 100 metrov od hotela. Po dohode je tu tiež možnosť rybolovu.

Hotel Renospond

Hotel Renospond

Zderaz 119 , Proseč u Skutče
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
R E N O S P O N D, s.r.o. IČ: 46506012


+(420) 469 321 282

recepce@renospond.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 150 Kč/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Prednášková sála
Baby friendly
Wellness
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1 km
Zastávka
1,5 km
Zjazdovka
20 km
Bežkovanie
20 km

Tipy na výlet

CHKO Žďárské vrchy

CHKO Žďárské vrchy Tip na výlet

Chránená krajinná oblasť Žďárské vrchy má rozlohu 70 940 ha a je najvyššou časťou Českomoravskej vrchoviny. Najvyšším vrcholom je Devět skal 836 m n. m. Typickými krajinnými prvkami Žďárských vrchov sú rulové skalné veže lákajúce lezca spoza lesov a veľa rybníkov a vidieckych domcov s prvkami Horáckej ľudovej architektúry pri poliach a lúkach. Najväčšími rybníkmi sú Velké Dářko, Veselský a Matějovský rybník.

Aké miesta nevynechať pri návšteve Žďárských vrchov?

  • Pútnický kostol sv. Jana Nepomuckého na Zelenej hore
  • Skanzen Veselý kopec
  • Údolí Doubravy pri Chotěboři
  • Navštívte tiež pamiatkovú rezerváciu ľudovej architektúry Betlehem Hlinsko, Havlíčkův Brod a Pilsko vodná nádrž.

Po turistických trasách môžete okrem Devětich skal navštíviť aj Žákovu horu, Radostínské rašeliniská a rašeliniská Velké Dářko.

Viac informácií
Peklo Čertovina
Peklo Čertovina
Údolie Doubravy pri Chotěboře
Údolie Doubravy pri Chotěboře
Chrudim
Chrudim