Užite si Vysočinu štýlovo. Forest Resort ***** - to je nielen luxusné ubytovanie zladené s prírodou, ale aj perfektný východiskový bod na výlety. Vyrazte k vodnej nádrži Vír, navštívte pamiatky v okolí alebo pokorte strach a zdolajte neďaleké Via ferraty. Tešiť sa môžete aj na bohaté raňajky formou bufetu a pohár prosecca na privítanie.

O ubytovaní

Luxusný Forest Resort ***** sa nachádza na Vysočine, v malebnom údolí rieky Svratky, neďaleko vodnej nádrže Vír. Miestna lokalita má čo ponúknuť turistom, športovcom aj milovníkom pamiatok, každý si tu príde na svoje.

Údolie rieky Svratky vás očarí predovšetkým nádhernou krajinou, ktorú môžete náležite obdivovať pri rôznorodých výletoch. Vyrazte k Vírskej vodnej nádrži (1,1 km) a pozrite sa dole z mohutnej priehradnej hrádze, tretia najvyššia v republike. Prezrite si prastarú borovicu v zatopenej obci Chudobín (4,9 km), ktorá sa stala Stromom Roku 2019, alebo si užite výhľad z početných rozhľadní a vyhliadok – Klubačice (450 m), Rossiho skála (25 m), Hraběcí stolek (3,1 km), Karasín (4,2 km) či Horní les (8,2 km). Nenechajte si ujsť ani prechádzku údolím Chliebského potoka (21,8 km) ktoré je v jarnom období doslova pokryté bielymi kvietkami bleduľou.

Chcete si užiť trochu adrenalínu? V okolí na vás čaká hneď niekoľko lezeckých trás – Ferrata na Ledové stěně (500 m), Via ferrata na Jezerní stěně (900 m) a Via ferrata Horní vyhlídka (3,1 km). Pri priehrade je tiež vodácky kanál s poriadne ľadovou vodou (ani v lete nemáva viac ako 10 °C), kde môžete otestovať svoje schopnosti na rafte či kajaku. V zime zase budete mať na dosah pár menších lyžiarskych areálov – Dalečín (14,4 km), Karasín (10,1 km), Nový Jimramov (20,1 km), Olešnice na Morave (12,4 km) a Nové Mesto na Morave (26,6 km). Zjazdovky sú tu umelo zasnežované, vhodné pre začiatočníkov aj pokročilejších lyžiarov.

Urobte si výlet aj za pamiatkami a za kultúrou. Navštívte zrúcaniny Zubštejn (11,4 km), Dalečín (13,5 km), Pyšolec (2,5 km) alebo Aueršperk (8,8), prejdite si gotický hrad Pernštejn (17,4 km) a v Bystřicu nad Pernštejnom (7,9 km) sa pozrite do Mestského múzea či Múzea veteránov značky Tatra. Viac o dobovom štýle života zistíte v múzeu Selské stavení vo Vestíne (4,2 km) a Centre Eden (9,8 km), ktoré je venované nielen historickej tradícii, ale aj ekologickému štýlu života, šetrnému prístupu k prírode a ochrane životného prostredia. S deťmi potom môžete vyraziť aj do zábavného parku Šiklův Mlýn (19,5 km) alebo na strašidelný zámok Draxmoor (15,7 km).

Kde budete spať?

Tešiť sa môžete na štýlové ubytovanie s prvkami luxusu, ale stále útulným a hrejivým interiérom vďaka bohatému využitiu prírodných materiálov. K dispozícii budete mať vlastnú kúpeľňu, minibar, sadu na prípravu kávy a čaju, televíziu a WiFi pripojenie.

  • Drevostavba je samostatný domček, ktorý vám poskytne maximálne súkromie. Vďaka zelenej streche a drevenému obloženiu dokonale splynie s okolím, vo vnútri nájdete manželskú posteľ a malé posedenie. V kúpeľni je sprchovací kút.

  • Izba Deluxe sa nachádza v podkroví prvorepublikovej vily a je vybavený manželskou posteľou a písacím stolom so stoličkou. V kúpeľni nájdete sprchovací kút a vaňu.

Na čom si pochutnáte?

Reštaurácia na prízemí vily vás osloví krásnym interiérom i vycibrenými chuťami.Moderné menu je zostavené na čerstvých, lokálnych surovinách a sezónne sa obmieňa, môžete tak vždy ochutnať to najlepšie z regiónu. V zime dotiahne atmosféru k dokonalosti veľké interiérové ohnisko, v lete sa zase môžete osviežiť čapovaným plzenským pivom.

Cestujete s deťmi?

Po rodiny s deťmi je v rezorte na zapožičanie detská postieľka. Najmenší hostia sa tiež vyšantia na vonkajšom ihrisku.

Forest Resort

Forest Resort

Vír 207 , Vír
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Positive Service a.s. IČ: 06128564


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:30
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detské ihrisko
Požičovňa bicyklov
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,9 km
Vzdialenosť od jazera
1,1 km
Zastávka
0,4 km
Zjazdovka
14,4 km
Bežkovanie
9,8 km

Tipy na výlet

Tišnov

Tišnov Tip na výlet

Tišnov leží približne 25 km severozápadne od Brna v najsevernejšom okraji južnej Moravy. Vďaka tomu je nazývaný bránou Vysočiny. V okolí námestia Míru sa nachádza väčšina tišnovských pamiatok - kostol sv. Václava s mohutnou vežou, novorenesančná radnica alebo niekoľko pôvodných barokových domov. Pri prechádzke mestom zamierte do juhozápadnej časti Tišnova, ktorá sa mierne zvažuje k rieke Svratke. Predtým tu sídlili drobní remeselníci, ktorí vlastnili neveľké domčeky, medzi nimi viedli úzke uličky. Tri z týchto uličiek sa zachovali dodnes. Tá najužšia, Koželužská, patrí vďaka šírke 77,5 centimetrov medzi najužšiu v Česku.

Aká je najvýznamnejšia pamiatka v okolí Tišnova?

Ide o kláštor Porta coeli v Předklášteří, kam sa z Tišnova dostanete krátkou prechádzkou. V areáli sídli Podhorácke múzeum a môžete tu navštíviť kláštorný pivovar alebo kaviareň.

Nad východnou časťou Tišnova sa na kopci Klucanina tyčí rozhľadňa. Dostanete sa k nej po modrej alebo žltej turistickej značke. Rozhľadňa je celoročne otvorená.

Viac informácií
Šiklův Mlýn
Šiklův Mlýn
Nové Mesto na Morave
Nové Mesto na Morave
Hrad Pernštejn
Hrad Pernštejn