Penzión U Čmeláků bude tým pravým miestom na dovolenku, ak si chcete užiť nádhernú prírodu, pestré výlety aj skvelý relax. Ubytujete sa v útulnej izbe a pochutnáte si na raňajkách či polpenzii s domácimi jedlami ako od mamičky. Zároveň budete len kúsok od Chodníka v oblakoch, Velkých Losín so zámkom a termálnymi kúpeľmi, mnohých rozhľadní a ďalších atrakcií.

O ubytovaní

Penzión U Čmeláků sa nachádza v Orlických horách, v obci Červená Voda. Pokiaľ váhate, kedy je vhodný čas sem vyraziť, odpoveď je jednoduchá - kedykoľvek. Okolitý kraj vám ponúkne dostatok výletných cieľov a ďalších aktivít v akomkoľvek ročnom období.

Pešo sa vydajte k rozhľadniam Křížová hora (3,7 km), Suchý Vrch (8,9 km) alebo Val (7,7 km), zdatnejší jedinci zvládnu dôjsť aj ku Chodníku v oblakoch (19,9 km), kde si užijete výhľad z 55 metrov vysokej veže nad korunami stromov. V neďalekých Králíkoch (6,8 km) si môžete zájsť do Vojenského múzea, Mestského múzea alebo delostreleckej pevnosti Hůrka. Príjemnou prechádzkou sa dostanete aj k barokovému kláštoru na Hore Matky Božej (7,6 km).

Na bicykli či autom si zájdite do Velkých Losin (36 km). K miestnemu zámku sa viaže veľmi zaujímavá história – v 17. storočí tu prebiehali procesy s čarodejnicami. Pravdepodobne aj z toho dôvodu môžete zámok vidieť aj v známom českom filme Kladivo na čarodejnice. Veľkým lákadlom sú tiež Termály Velké Losiny, kde si užijete dokonalý relax v 9 termálnych bazénoch, 4 druhoch sáun či pri profesionálnej masáži.

A nudiť sa nebudete ani v zime. Nielen že je v okolí mnoho bežkárskych trás, ale najbližší lyžiarsky areál, Skiareál Šanov, nájdete len 3 km od ubytovania. Kúsok to budete mať aj do Rezortu Buková Hora - Červená Voda (3,8 km) alebo do rezortu Dolní Morava (17 km), kde na vás čaká Ski centrum Sněžník a Freestyle park Dolní Morava.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z 5 štýlovo zariadených izieb a apartmánov. Každá izba je vybavená v inom duchu, a každá je tak unikátna. Vo všetkých izbách ale budete mať k dispozícii podlahové kúrenie a WiFi pripojenie pre váš maximálny komfort. Súčasťou každej izby je tiež vlastná kúpeľňa so sprchovacím kútom.

Severská izba (22 m²) s výhľadom do záhrady je zariadená v škandinávskom štýle s využitím prírodných materiálov. V izbe je manželská posteľ s baldachýnom, rozkladacie kreslo, ktoré poslúži aj ako prístelka, stôl so stoličkami a kuchynský kút s varnou doskou, chladničkou a kávovarom.

Provence apartmán je zo všetkých izieb najväčší, meria 38 m² a sú v ňom 4 plnohodnotné lôžka, respektíve manželská posteľ a poschodová posteľ pre 2 osoby. V izbe ďalej nájdete stôl so stoličkami a kuchynský kút s chladničkou, varnou doskou a kávovarom. Interiér je ladený v útulnom, romantickom duchu a bude tak skvelým útočiskom pre rodiny aj zamilované páry.

Retro izba zaujme vkusne vybaveným interiérom v dobovom štýle. Pre hostí je tu pripravená pohodlná manželská posteľ a rozkladacia pohovka, na ktorej je možné prichystať 2 prístelky. Celková veľkosť izby je 20 m² a z okien budete mať výhľad na hory.

Drevená izba (25 m²) je jedinečná vďaka spaciemu poschodiu, z ktorého môžete v noci pozorovať hviezdy. Očarí vás aj interiérom plným voňavého dreva. Kde 2 klasickým lôžkom je tu možné pridať až 3 prístelky, okrem iného na rozkladacej pohovke.

Terasová izba je síce menšia (12 m²), ale to jej neuberá na vzdušnosti. Najmä vďaka prepojeniu s vonkajšou terasou, z ktorej budete mať výhľad do záhrady a na neďalekú rozhľadňu na Krížovej hore. V izbe je poschodová palanda pre 2 osoby a samostatné jednolôžko.

Na čom si pochutnáte?

Penzión sa môže pochváliť rodinnou reštauráciou zameranou na poctivé české jedlá. Raňajky aj večere sú tu servírované, tešiť sa môžete na pokrmy pripravované s láskou a z čerstvých, lokálnych surovín. Medzi špeciality podniku patria napríklad grilované pstruhy z miestnych sádok, trhané bravčové mäso v údenej omáčke, domáce ovocné koláče alebo lahôdka vo forme domácej kvasenej zeleniny.

Niečo naviac

Pre všetkých nadšených cyklistov bude určite dobrou správou, že má penzión úschovňu bicyklov, kam môžu svoj obľúbený dopravný prostriedok bezpečne uložiť.

Penzion U Čmeláků

Penzion U Čmeláků

Červená Voda, 200 , Červená Voda
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
UBYHOR s.r.o. IČ: 17810663


732385051

info@ucmelaku.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 250 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detský kútik
Lyžiareň
Prednášková sála
Baby friendly
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od kúpeľov
37,6 km
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
3,7 km
Bežkovanie
3 km

Tipy na výlet

Dolní Morava

Dolní Morava Tip na výlet

Na úpätí Kralického Sněžníku sa medzi Orlickými horami a Jeseníkmi rozkladá Dolní Morava. Dominantou tunajšieho kraja je práve Králický Sněžník (1424 m n.m.), pod ktorého vrcholom pramení rieka Morava. Tá rozdeľuje obec na českú a moravskú časť. Oblasť je celoročne atraktívnym turistickým cieľom aj vďaka atrakciám v Resorte Dolní Morava.

Čo láka na návštevu?

  • Stezka v oblacích
  • Horská a bobová dráha
  • Detské zábavné parky
  • Adrenalin park

Samozrejmosťou je horská turistika, cykloturistika, požičovňa kolobežiek, sedačková lanovka a náučný chodník pre deti. Zaujímavý zážitok ponúka jazda parným vlakom. V zimnom období je Dolní Morava atraktívnym a vyhľadávaným lyžiarskym strediskom.

Viac informácií
Králický Sněžník
Králický Sněžník
Kúpele Velké Losiny
Kúpele Velké Losiny
Chodník v oblakoch Dolní Morava
Chodník v oblakoch Dolní Morava