Máte radi pivo a ešte ste neboli v Jizerských horách? Malebné Jablonecko je vstupnou bránou do Jizerských hôr, všetky lákadlá tohto krásneho regiónu tak budete mať na dosah. Pri ubytovaní v Penzióne Pivovar Volt *** v Jablonci nad Nisou sa okrem turistiky môžete tešiť aj na výdatné raňajky a ochutnávku pív z miestneho pivovaru.

O ubytovaní

Penzión Pivovar Volt *** sa nachádza na Liberecku, v pokojnej časti Jablonca nad Nisou. Okolo pivovaru sa rozprestiera veľká záhrada s terasou a ide o perfektný východiskový bod na výlety.

Južná pláž priehrady Mešno je vzdialená len niekoľko metrov a vy si pri nej môžete v lete požičať napríklad paddleboard a vydať sa na prieskum obľúbenej jabloneckej vodnej nádrže. Do Jizerských hôr sa môžete vydať pešo aj na bicykli. Priamo pri Volte začína cyklistický chodník a na okolitých kopcoch je mnoho rozhľadní, z ktorých budete mať krásne výhľady. Za adrenalínom sa vydajte na bobovú dráhu do Janova nad Nisou (4,8 km), kde vás čaká 22 zákrut a karusel, v ktorom sa otočíte o 450 stupňov, čo je bobová rarita.

Obľúbená jablonecká vodná nádrž Mešno v zime za priaznivých podmienok zamŕza. Tak oprášte svoje zimné korčule a pre istotu ich pribaľte k lyžiam. Lyžiarske strediská Severák a Bedřichov sú od Penziónu Pivovar Volt *** vzdialené maximálne 15 minút jazdy, najväčší jizerský Ski areál Tanvaldský Špičák cca 20 minút. Nenároční lyžiari ocenia aj zjazdovku Dobrá voda, vzdialenú len cca 4 km. Po celodenných lyžiarskych alebo bežkárskych výkonoch si môžete stuhnuté svalstvo uvoľniť na krytom bazéne v Jablonci nad Nisou (1,5 km), alebo v libereckom aquaparku Babylon (11,1 km).

Kde budete spať?

Penzión ponúka ubytovanie v dvojlôžkových a trojlôžkových izbách, pri niektorých je aj možnosť prístelky. Zrekonštruované izby s drevenými parketami, nábytkom a vlastnou kúpeľňou a toaletou sú vybavené WiFi pripojením, menším televízorom a chladničkou. V niektorých izbách sa môžete pokochať udržiavanými pozostatkami z doby našich predkov, napríklad dreveným obložením stien, sklenenými lustrami, výklenkami alebo netradičnými tvarmi a rozmiestnením okien.

Na čom si pochutnáte?

Raňajky formou bufetu sa servírujú každé ráno v salóniku na prvom poschodí od 8:00 do 10:00 hodín. V pivnici na prízemí, ktorú vedie skúsený šéfkuchár Lukáš Říha, si môžete vybrať z poludňajšieho aj stáleho menu. V ponuke je predovšetkým česká fúzna kuchyňa, ochutnať môžete napríklad obľúbený holandský rezeň, krúpovú misku s farmárskym syrom, diviačie chrbát sous vide alebo burger z vyzretého hovädzieho. Pivnica je navyše zaradená do gastromapy Lukáša Hejlíka.

Niečo naviac

Volt je minipivovar založený v roku 2017. Jeho pivá už stihla získať niekoľko prvých miest v súťažiach Pivo Českej Republiky, Zlatá pivná pečať, Jarná cena českých sládkov a Golden Bohemia. V rokoch 2021 a 2022 získal minipivovar prvé miesto ako minipivovar roka v súťaži organizovanej Združením priateľov piva.

Na vašej degustačnej doske nájdete 8 pivných štýlov, ktoré sú práve na čape. Ponuka sa každým dňom mení. Pivovar pomenovaný po talianskom fyzikovi preslávenom objavy v odbore elektriny sa zameriava na špeciály rôznych pivných druhov s názvami ako Eliášov oheň, Polovodič, Skrat alebo Dynamo a i. prípravy. V roku 2022 bol tiež odmenený ocenením sládok roku!

Penzion Pivovar Volt

Penzion Pivovar Volt

Palackého 2302/28 , Jablonec nad Nisou
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Polepšovna s.r.o. IČ: 09055274


777 801 808

penzion@pivovarvolt.cz

Check In
15:00 - 21:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Lyžiareň

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,9 km
Vzdialenosť od jazera
0,2 km
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
7,4 km
Bežkovanie
7,4 km

Tipy na výlet

Vodná nádrž Josefův Důl

Vodná nádrž Josefův Důl Tip na výlet

Priehrada Josefův Důl v Jizerských horách bola postavená na rieke Kamenici v rokoch 1976 - 1982 ako zásobáreň vody pre oblasť Liberecka. Kúpanie je tu preto zakázané, napriek tomu patrí nádrž k obľúbeným turistickým cieľom. Dve hrádze poskytujú skvelé podmienky pre cyklistiku a in-line korčuľovanie, navyše si užijete aj peknú prírodu v okolí.

Zoo Liberec
Zoo Liberec
Liberec
Liberec
Múzeum obnoviteľných zdrojov energie - Velké Hamry
Múzeum obnoviteľných zdrojov energie - Velké Hamry