Kam sa vydať za vínom? No predsa na južnú Moravu a najlepšie rovno do Znojma. V Penzione a vinařství Dobrovolný vás čaká nielen ubytovanie, ale aj chutné raňajky či polpenzia a regionálna fľaša vína, ktorú dostanete pri príchode. Oceníte aj úschovňu bicyklov.

O ubytovaní

Penzion a vinařství Dobrovolný nájdete na južnej Morave v okrajovej časti Znojma. Stojí v uličke Modrých sklípků v Novom Šaldorfu, ktorá je jedným z najmalebnejších miest na Znojemsku. Penzión sa nachádza priamo nad tromi vínnymi pivnicami, a tak budete mať o večernú zábavu určite postarané.

Okolie penziónu je ideálne pre výlety pešo aj na bicykli. Malebné centrum Znojma s krásnym hradom je vzdialené iba 5 km. Preskúmajte tu tajomné znojemské podzemie, ktorého chodby a pivnice tvoria najrozsiahlejší podzemný komplex v Česku. Určite nevynechajte návštevu hradu ani krásne rotundy sv. Kateřiny. V Louckom kláštore (2,5 km) zase nájdete obrovské vínne pivnice a múzeum vinárstva. Nemusíte chodiť len po pamiatkach, Znojmo vám ponúkne aj množstvo útulných kaviarní, skvelých reštaurácií a vinární alebo prekrásne výhľady do okolia.

Pre milovníkov krásnych výhľadov sú v okolí hneď tri parádne vyhliadky - vyhliadka Králův stolec s romantickým altánkom (12 Km), ealsfieldův kámen (5 km) alebo Devět mlýnů (8 km). Prekrásne pohľady do krajiny si tiež užijete na zámku Vranov nad Dyjí (27 km), ktorý sa týči na vysokej skale.

Letný pobyt si tu náramne užijete. Skvelé podmienky na kúpanie ponúka vodná nádrž Vranov (25 km), ktorá sa radí medzi najteplejšie priehrady v Českej republike. Na prechádzky sa zase vydajte do Národného parku Podyjí (14 km). Lokalita je ideálna pre výlety pešo aj na bicykli.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z útulných izieb s komfortným zariadením a funkčnou výbavou. K dispozícii je pripojenie k WiFi zadarmo.

Na výber máte z troch možností:

  • Dvojlôžková izba je zariadená 2 oddelenými posteľami, nočnými stolíkmi a príjemným posedením. Patrí k nemu vlastná moderná kúpeľňa so sprchou a sociálnym zariadením.

  • Trojlôžková izba je vybavená 3 oddelenými posteľami s nočnými stolíkmi a posedením so stolíkom. Má vlastnú kúpeľňu so sprchovacím kútom a toaletou.

  • Rodinnú izbu tvoria dve prepojené dvojlôžkové izby, a tak ubytuje až 4 hostí. Súčasťou sú 4 oddelené postele, nočné stolíky a posedenie. Izby majú spoločnú kúpeľňu so sprchou a sociálnym zariadením.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou vinárstva a penziónu je aj reštaurácia, v ktorej sa podáva polopenzia. Ak si vyberiete pobyt s raňajkami, zavítate sem každé ráno a pochutnáte si na bohatých švédskych stoloch. Na pobyt s polpenziou je pripravená aj večera, ktorú si vyberiete z menu.

Priamo vo vinárstve je možné za príplatok zaistiť degustáciu vína s občerstvením alebo prehliadku pivníc. S pohárom dobrého vína sa môžete posadiť aj na vonkajšiu terasu.

Niečo naviac

Pokiaľ si budete chcieť Južnú Moravu prejsť na bicykli, určite oceníte úschovňu bicyklov priamo na ubytovanie.

Penzion a vinařství Dobrovolný

Penzion a vinařství Dobrovolný

Růženy Svobodové 2463/22 , Znojmo
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
JOSEF DOBROVOLNÝ IČ: 40958523


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 250 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Úschovňa bicyklov

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
0,1 km

Tipy na výlet

Znojmo

Znojmo Tip na výlet

Južná Morava je jednou z najkrajších oblastí v Česku, keď k tomu navyše pripočítate priateľskú atmosféru a početné vínne pivnice, o skvelú dovolenku je postarané. Znojmo svojou polohou na kraji Národného parku Podyjí aj množstvom zaujímavých pamiatok spĺňa požiadavky na obľúbenú turistickú lokalitu. Ochutnajte miestne vína, kochajte sa malebným okolím a zapojte sa do bohatého kultúrneho diania.

Čo nevynechať pri návšteve Znojma:

  • Znojemský hrad s Rotundou sv. Kateřiny
  • Radničnú vežu
  • Znojemské podzemie
  • Vydajte sa aj na prehliadkovú trasu po hradobnom opevnení alebo do expozície pivovarníctva.

V Znojme zažijete neopakovateľnú atmosféru aj počas kultúrnych podujatí, ktoré sa tu konajú v priebehu celého roka. Najznámejšie je septembrové Znojemské historické vinobranie, ďalej potom Májové slávnosti, letné Hudobný festival, júnové Pivné slávnosti či augustové Slávnosti uhoriek.

Viac informácií
Znojemský hrad
Znojemský hrad
Znojemské podzemie
Znojemské podzemie
CHKO Pálava
CHKO Pálava