Zažite naozajstný luxus v rakúskych horách na dovolenke v Hoteli Tauern SPA ****. Ubytujete sa v 2. najväčšom kúpeľnom komplexe v Rakúsku s nádherným výhľadom na Vysoké Taury, ľadovec Kitzsteinhorn a jazero Zell am See. Užijete si gurmánsku polpenziu s raňajkami formou bufetu a 5-chodovou večerou s tými najvyberanejšími špecialitami, a hlavne si dokonale oddýchnete v hneď niekoľkých wellness centrách s termálnymi bazénmi, saunami i celou SPA zónou vyhradenou priamo pre deti. Korunu všetkému dodáva nádherná okolitá príroda, bohaté výletné ciele a pestré možnosti vyžitia.

O ubytovaní

Wellness Hotel Tauern SPA **** sa nachádza v rakúskej obci Kaprun, na severnom okraji Vysokých Taur, obklopený horami, ľadovcom Kitzsteinhorn a krásnym jazerom Zell am See. Je to druhé najväčšie stredisko svojho druhu v Rakúsku a je držiteľom ocenenia Travellers' Choice Award. Tento 4* hotelový komplex je ideálnym miestom na relaxačnú dovolenku, oddych v krásnej prírode s rodinou alebo pobyt pre športovcov v každom ročnom období.

Tešiť sa môžete z blízkosti niekoľkých lyžiarskych stredísk, a to nielen v zime, niektoré oblasti sú zasnežené prakticky po celý rok. Zjazdovka Maiskogel (1,3 km) ponúka 20 km širokých carvingových zjazdoviek, väčšinou nižšej náročnosti, a 1,3 km dlhú celoročnú bobovú dráhu. Zjazdovka Schmittenhöhe (10,3 km) ponúka 77 km zjazdoviek všetkých náročností a vďaka spojeniu so susedným strediskom Saalbach (29 km) máte prístup aj k viac ako 400 km zjazdoviek na jeden skipas. Veľmi obľúbené je aj ľadovcové stredisko Kitzsteinhorn (13,3 km) so 61 km zjazdoviek, snowparkom a úchvatným výhľadom na údolie a Jazero Zell am See (8,3 km).

Je to tiež jeden z najobľúbenejších výletných cieľov v oblasti a jedno z najkrajších jazier v Rakúsku. V lete sa teplota pohybuje okolo 23 °C, takže je ideálne na osvieženie počas horúcich dní. Okrem kúpania v krištáľovo čistej vode si tu môžete vychutnať aj širokú škálu vodných športov a člnkovanie. Na brehu jazera nájdete aj 3 udržiavané bazény, ktoré ocenia nielen rodiny s deťmi. To však zďaleka nie sú jediné dostupné aktivity. K dispozícii sú kilometre cyklistických trás, sieť turistických chodníkov a množstvo zábavných atrakcií. Vyberte sa na Sigmund-Thun-Klamm (4,8 km), preskúmajte hrad Kaprun (2,2 km) alebo prekonajte svoj strach a vyskúšajte si paragliding na svahoch Schmittenhöhe. Nudiť sa nebudete.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v útulnej dvojlôžkovej izbe Premium (31 m²) s balkónom, z ktorého sa vám naskytne krásny výhľad na okolité hory. Interiér izby je ladený do teplých farieb a nájdete v ňom všetko, čo potrebujete pre maximálne pohodlie. K dispozícii budete mať veľkú manželskú posteľ, pohodlné kreslo na sedenie, stôl so stoličkou, šatníkovú skriňu, TV a minibar. V izbe sa nachádza kúpeľňa so sprchovacím kútom alebo vaňou a oddelená toaleta.

Na čom si pochutnáte?

Každý deň v rezorte sa začína bohatými raňajkami formou bufetu, ktoré sú ideálnou príležitosťou ochutnať regionálne produkty. Nájdete tu voňavé pečivo, čerstvé ovocie a zeleninu, osviežujúce šťavy a mnoho ďalšieho. Ak si počas dňa nechcete oddýchnuť od oddychu, máme pre vás dobrú správu: priamo vo wellness zóne nájdete reštauráciu Genussallee SPA, kde môžete ochutnať zdravé obedové misy inšpirované ázijskou a stredomorskou kuchyňou, šťavnaté hamburgery, čerstvé šaláty a lahodné dezerty. Občerstviť sa môžete aj v Heisskalt Sauna Bistro alebo vo vonkajšom Kitzblick Bare priamo pri bazéne.

Výdatná 5-chodová večera pozostávajúca z najlepších miestnych a medzinárodných jedál je dokonalým zakončením skvelého dňa. A to nie je všetko. Nadšených gurmánov poteší ochutnávka rakúskych špecialít, 6-chodová večera v exkluzívnej sekcii FinESSEN priamo od šéfkuchára Christofa Schernthanera, odpoludňajšia kuchárska šou, pohár vína z miestnej vínnej pivnice a ďalšie kulinárske zážitky.

Kde budete relaxovať?

Pripravte sa na skutočne luxusný relax v rozsiahlych a luxusných hotelových wellness priestoroch s termálnou vodou (35 °C), horúcimi saunami a skvelými atrakciami vrátane:

  • Vodný svet s rozlohou viac ako 20 000 m² s 12 vnútornými a vonkajšími bazénmi a samostatnou detskou časťou Kidstein SPA so 127-metrovým toboganom, detským ihriskom, šmykľavkami, vnútornými a vonkajšími bazénmi a ďalšími atrakciami.
  • Saunový svet s 10 saunami, relaxačnými miestnosťami a saunovými rituálmi
  • Panorama SPA s rozlohou 2 500 m² so strešným bazénom, 2 panoramatickými saunami, parnou kabínou a relaxačnou miestnosťou (prístupné od 15 rokov).
  • SPA Gletscherblick so skleneným panoramatickým bazénom, saunami a ochladzujúcou studenou hmlou
  • Masáže a relaxačné procedúry
  • Moderné fitnescentrum a cvičenie pod vedením sprievodcu

Cestujete s deťmi?

Okrem detských bazénov je v hoteli k dispozícii aj detská herňa, relaxačná miestnosť a môžete využiť služby opatrovania detí. Na recepcii si môžete po predchádzajúcej rezervácii prenajať detskú vysielačku.

Niečo naviac

V hotelovej garáži nájdete nabíjačky pre elektromobily, športovci môžu využiť úschovu lyží a iného športového vybavenia. V prípade nepriaznivého počasia neprídete o zábavu hrou s biliardom, stolným futbalom a televízorom alebo posedením pri krbe v hale.

Tauern Spa Hotel & Therme ****

Tauern Spa Hotel & Therme ****

Tauern Spa Platz 1 , Kaprun, Austria
Rakúsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Tauern SPA World Betriebs - GmbH & Co KG IČ: FN310646h


+43 654 720 400

office@tauernspakaprun.com

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 26 €/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zadarmo (podľa obsadenosti), parkovanie v podzemnom parkovisku 12 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Konferenčná miestnosť
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1 km
Vzdialenosť od jazera
7 km
Zastávka
100 m
Zjazdovka
5 km
Bežkovanie
7 km

Tipy na výlet

Národný park Vysoké Taury

Národný park Vysoké Taury Tip na výlet

Najväčší národný park strednej Európy a tiež najrozsiahlejšie chránené územie v Alpách, to je Národný park Vysoké Taury. Na svoje si tu prídu začínajúci i skúsení turisti. Turistické cesty a horolezecké trasy sú dohromady dlhé okolo 1 200 km. Vydajte sa k horským plesám, ľadovcovým poliam, jazerám alebo úchvatným Krimmelerským vodopádom. V parku leží tiež najvyššia hora Rakúska Grossglockner (3 798 m) i majestátny Grossvenediger (3 674 m).

Tiesňava Sigmund Thun Klamm a jazero Klammsee
Tiesňava Sigmund Thun Klamm a jazero Klammsee
Zell am See
Zell am See
Hrad Kaprun
Hrad Kaprun