Ubytujte sa v srdci Álp a obdivujte ich vrcholky z reštaurácie a slnečnej terasy. Hotel Gasthof Lublass v Tirolsku je skvelou základňou pre letnú dovolenku v horách. V okolí vás čaká množstvo krásnych peších i cyklistických výletov a na hoteli sauna aj miesto na úschovu bicyklov. Navrch si vychutnáte aj skvelú polpenziu.

O ubytovaní

Gasthof Lublass nájdete v krajine Tirolských Álp v predhorí Národného parku Vysoké Taury. Od impozantných alpských vrcholov to budete mať iba kúsok a výhľad na ne si užijete priamo z ubytovania.

Ubytujete sa v malebnej oblasti zvanej Kaltenhaus, ktorá leží priamo v obklopení Álp. Vďaka tomu ide o miesto ako stvorené na letnú i zimnú aktívnu dovolenku. V lete si vychutnáte pokojné prechádzky po rozkvitnutých lúkach, cykloturistiku alebo poriadne túry po okolitých vrcholkoch. V zime si užijete veľa zábavy počas bežkovania a lyžovania.

Okolie ubytovania je plné nádherných trás a vyhliadok. Náročnejšiu túru predstavuje cesta na vrchol Hochgasser (2 922 m n. m.), kde vás čaká ohromujúci panoramatický výhľad na celé údolie. Menej náročný je výlet k majestnániam vodopádom Umbaltal a miestny náučný chodník.

Preskúmajte aj okolité mestečká s jedinečnou atmosférou. V Matrei in Osttirol navštívte múzeum a prejdite sa historickým centrom so starobylými kostolmi. Za návštevu stojí aj Kals am Großglockner – malebná dedinka, odkiaľ sa vám naskytne pohľad na najvyššiu horu Rakúska, Großglockner.

V zime je Kaltenhaus ideálnym východiskovým bodom na návštevu niekoľkých skvelých lyžiarskych areálov. Veľa športových zážitkov na vás čaká v Skiareáli Großglockner Resort Kals-Matrei. Tento moderný areál ponúka zjazdovky pre lyžiarov všetkých úrovní, snowboard park a krásne výhľady na Großglockner. Ďalšou možnosťou je Skigebiet St. Jakob im Defereggental, menší, ale rodinný skiareál.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou hotela je reštaurácia, kde sa kedykoľvek počas dňa môžete posilniť poctivou tirolskou kuchyňou. Vo vybrané dni si tu ale budete môcť dopriať aj pravú taliansku pizzu.

Pokrmy pripravujú výhradne z čerstvých surovín a vďaka dlhoročným skúsenostiam miestnych kuchárov bude pre vás zastávka v tejto reštaurácii skutočným gastro zážitkom. Jedlo doplníte o nealko nápoje alebo pivo z miestneho pivovaru.

Okrem jedla si tu vychutnáte aj prekrásny výhľad na hory, vďaka ktorému sa vám zo slnečnej terasy reštaurácia nebude chcieť ani odísť.

Kde budete relaxovať?

Či už sa do hôr vydáte na túru alebo na lyže, po návrate určite oceníte fínsku saunu. Nájdete ju priamo na ubytovanie, a tak môžete kedykoľvek dopriať svalom úľavu, ktorú po náročnom fyzickom výkone potrebujú.

Niečo naviac

O svoje lyže alebo bicykle sa báť nemusíte. Môžete ich totiž bezpečne uložiť do lyžiarne, ktorá sa v lete mení na úschovňu bicyklov.

Gasthof Lublass **

Gasthof Lublass **

Kaltenhaus 21 Matrei in Osttirol , Matrei in Osttirol
Rakúsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Schonbi s.r.o. IČ: 09716611


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 125 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov
Česky hovoriaci personál

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,9 km
Zjazdovka
4,9 km
Bežkovanie
17,8 km

Tipy na výlet

Skiareál Großglockner Resort Kals – Matrei

Skiareál Großglockner Resort Kals – Matrei Tip na výlet

Areál, kde na vás čaká vyše 100 km zjazdoviek a kde máte vďaka vysokej nadmorskej výške garanciu snehu a ideálne snehové podmienky po celú sezónu. Lyžiarsky areál má v ponuke množstvo zjazdoviek - modrých, červených aj čiernych. K tomu 15 moderných lanoviek a vlekov, perfektne upravené trate, lyžiarsku školu, občerstvenie ... skrátka všetok servis, aký môže najväčší areál na juhu Tirolska ponúknuť. Potešení budú aj pokročilí lyžiari, ktorí sa môžu odviazať vo fun parku či zavítať do oblasti pre freeride.

Viac informácií
Jazerá Weißsee, Grünsee a Tauernmoossee
Jazerá Weißsee, Grünsee a Tauernmoossee
Vysoké Taury
Vysoké Taury
Ľadovec Kaprun
Ľadovec Kaprun