V Apartmánoch Kľak zažijete tú pravú horskú dovolenku! Môžete sa tešiť na množstvo výletných cieľov v CHKO Strážovské vrchy a v pohorí Malá Fatra, ale aj bohaté vyžitie priamo v areáli s minizoo a 3 detskými ihriskami. V reštaurácii vám naservírujú chutnú polpenziu a dovolenku dotiahne k dokonalosti relax vo wellness centre so saunami a vírivkou.

O ubytovaní

Apartmány Kľak sú súčasťou horského rezortu Skiarena Fačkovské sedlo s reštauráciou, apartmánmi, chatou, atrakciami pre deti a zjazdovkami, ktorý nájdete v horskom sedle medzi pohoriami Malá Fatra a Strážovské vrchy. Rezort ponúka dostatok vyžitia v každom ročnom období a zažijete tu skvelú dovolenku v páre aj s rodinou.

V lete musíte využiť hlavne skvelé príležitosti k horskej turistike, ktoré vám chránená krajinná oblasť Strážovské vrchy a okolie ponúka. Urobte si túru na vrchol Kľak (4,8 km) alebo navštívte dedinku Vrícko (18,6 km), prameň rieky Nitry (1,9 km) či 30 m vysoký Kľacký vodopád (23 km). V okolí vedie aj 15 km dlhá cyklotrasa s informačnými tabuľami venovanými miestnej flóre a faune.

Zoznámte sa aj s okolitými pamiatkami, navštívte napríklad romantický zámok v Bojniciach (25,7 km) alebo obec Čičmany (11,5 km) s tradičnými drevenými domčekmi. Viac sa o kultúre okolia dozviete v Múzeu slovenskej dediny v Martine (39,8 km) a v Banskom skanzene bane Cígeľ (29,6 km).

Nielen na rodiny s deťmi čaká v Bojniciach (25,4 km) zoologická záhrada, areál sokoliarov a múzeum praveku. Alebo si zájdite do Osady Dallas (7,4 km) a prezrite si okolie z konského chrbta. V zime sa môžete tešiť na 4 vleky, 3 modré, 2 červené a 2 čierne zjazdovky priamo v areáli a 15 km dlhú bežkársku trať pod Fačovským sedlom.

Kde budete spať?

Perfektným dovolenkovým útočiskom vám bude moderne vybavená izba alebo apartmán. Všetky disponujú vlastnou kúpeľňou so sprchovacím kútom, WiFi pripojením a televíziou.

  • Dvojlôžková izba č. 12 meria 15 m² a je vybavená manželskou posteľou, rozkladacou pohovkou a šatníkom. Z okien izby si užijete krásny výhľad na hory.

  • Apartmán č. 11 s plochou 40 m² zahŕňa spálňu s manželskou posteľou a obývaciu izbu, kde nájdete plne vybavenú kuchynku, jedálenský stôl a rozkladaciu pohovku. K apartmánu patrí aj terasa s výhľadom na vrchol Kľak.

  • Apartmán č. 4 má plochu 50 m² a skladá sa zo samostatnej spálne s manželskou posteľou, obývacej izby s plne vybaveným kuchynským kútom, jedálenským stolom a rozkladacou pohovkou a terasy s výhľadom na horu Kľak.

Na čom si pochutnáte?

Priamo v apartmánovom dome sa podávajú raňajky formou pestrého bufetu, ďalšie jedlá sa servírujú v reštaurácii Salaša Kľak, vzdialenej cca 150 m. Tá vás očarí prostredím drevenej koliby a ponukou klasických slovenských i medzinárodných jedál , vrátane bezmäsitých pokrmov a špecialít z grilu. V kuchyni si navyše potrpia na využívanie lokálnych surovín a tradičných postupov.

Kde budete relaxovať?

Súčasťou areálu je štýlové wellness & fitness centrum s vírivkou, fínskou saunou, 2 parnými saunami, zážitkovou sprchou, odpočinkovou miestnosťou a malou posilňovňou.

Cestujete s deťmi?

Deťom zaistí dostatok vyžitia rovno 3 vonkajšie detské ihriská s drevenými preliezačkami, šmykľavkami a ďalšími prvkami. V areáli je navyše minizoo s prasiatkami, sliepočkami, husami, zajačikmi a muflónmi či obora s danielmi, jeleňmi či kamzíkmi.

Niečo naviac

Ideálne ubytovanie pre športovcov a výletníkov by sa predsa nezaobišlo bez úschovne bicyklov a lyží – o vaše športové vybavenie bude skvele postarané

Apartmány Kľak

Apartmány Kľak

Fačkovské sedlo 46 , Kľačno
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
KLAK s.r.o IČ: 36775550


0918397949

info@klakpd.sk

Check In
15:00 - 19:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Lyžiareň
Fitness
Minibar
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
3,7 km
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
0,6 km
Bežkovanie
0,6 km

Tipy na výlet

Čičmany

Čičmany Tip na výlet

Dedinka Čičmany vyniká jedinečnou ľudovou architektúrou, ktorá vás prenesie v čase. Jej charakteristický ráz vychádza z bielej ornamentálnej výzdoby dreveníc. Tých je tu celkom 136 a dohromady tvoria jedinečnú pamiatkovú rezerváciu. Podobná ornamentika ako na domoch sa potom nachádza tiež na výšivkách čičmanských krojov a obrusov. Obec nájdete v obklopení Strážovských vrchov a Malej Fatry, takže si môžete naplánovať pokojne celodenný výlet.

Nimnica
Nimnica
Spa & Aquapark Turčianske Teplice
Spa & Aquapark Turčianske Teplice
Súľovské skaly
Súľovské skaly