Osobne overené: Recenzia pobytu pri mori v chorvátskom mestečku Karlobag v Hoteli Zagreb ***

Vydajte sa spolu s Norbertom, členom nášho Travelking tímu, do chorvátskeho Karlobagu. Konkrétne do Hotela Zagreb ***. Aká bola cesta, ubytovanie, more a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu pri mori v chorvátskom mestečku Karlobag v Hoteli Zagreb ***

Informácie o pobyte v bodoch

  • Termín pobytu: 27.6.2022 - 2.7.2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Zagreb ***
  • Lokalitou ubytovania je: Chorvátsko
  • Cestoval som so: Snúbenicou
  • Stravovanie: All inclusive
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na dovolenku do chorvátskeho mestečka Karlobag sme sa vybrali z maďarského Miskolca. Vyrážali sme autom a cesta nám trvala zhruba 8 hodín (786 km). Asi 95 % cesty sme išli po diaľnici, opustili sme ju až 40 km pred hotelom na zjazde Gospić. V Maďarsku sme si museli kúpiť 10-dňovú diaľničnú známku, ktorá platí pre všetky miestne diaľnice (prechádzali sme cez M3, M0 a M7) a stojí 3 820 HUF (asi 10 €). V Chorvátsku to týmto spôsobom nefunguje. Pri vjazde a zjazde z diaľnice tu stoja mýtne brány - pri prvej si vezmete lístok, pri druhej potom zaplatíte za úsek diaľnice, ktorým ste prešli. Je to jednoduché a je možné platiť aj kartou. Celkovo nás mýto v Chorvátsku (od hraničného priechodu Letenye až k zjazdu Gospić) vyšlo na 130 HRK (cca 17 €).

Ako to bolo s parkovaním?

Priamo pred hlavným vchodom hotela je pomerne veľké parkovisko, kde môžete zaparkovať za poplatok 3 €/noc. Najmä pri pobyte v letnej sezóne odporúčam rezerváciu parkovacieho miesta vopred. V meste Karlobag sú tiež verejné parkoviská, ktoré je možné využívať zadarmo.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Zagreb *** sme našli ľahko pomocou navigácie. Potom čo sme prešli horskými serpentínami v pohorí Velebit sme sa dostali k čerpacej stanici v mestečku Karlobag, hneď oproti nej sa nachádza hotel. Priamo pri hoteli je kamienková pláž s výhľadom na ostrov Pag. More je teda doslova pár krokov od ubytovania. Jeho modrá hladina je krásne vidno z jedálne, väčšiny izieb, niekoľkých terás aj vonkajšieho bazéna. Po promenáde sa odtiaľto môžete prejsť buď smerom k prístavu Karlobag, kde nájdete obchody a reštaurácie, alebo na najznámejšiu pláž Karlobagu. Tou je pláž Tatinja, ktorá sa nachádza v malej skalnatej zátoke. Hneď vedľa hotela, keď zídete po schodoch pri bazéne a vydáte sa vpravo, nájdete peknú reštauráciu Pizza OK Karlobag s krásnym výhľadom na more a Pag, kde podávajú vynikajúce jedlá. Jedálenské stoly sú navyše umiestnené tak, že sa nachádzajú v tieni borovíc, čo len podčiarkuje typickú chorvátsku atmosféru.

Po príchode nás privítala milá recepčná, ktorá nám dala kľúče od izby a oznámila nám všetky dôležité informácie. Dostali sme tiež all inclusive náramky, vďaka ktorým sme získali neobmedzenú konzumáciu nápojov a jedál v bare, na terase hotela a počas dňa aj pri bazéne (11:00 - 21:30 hodín).

Hotel má mnoho poschodí, ktoré sú označené číslami a písmenami. My sme dostali izbu na prvom poschodí, v sekcii D. Náš pobyt sa uskutočnil na začiatku hlavnej sezóny, takže obsadenosť bola pomerne vysoká. Aj napriek tomu sme dostali izbu s veľkým balkónom a výhľadom na more, čo nás potešilo. Izba bola priestranná a moderne zariadená. Okrem dvoch postelí, ktoré boli zrazené k sebe (čo osobne považujem za nepohodlné), mala izba prístelku, mini chladničku, kvalitnú televíziu a klimatizáciu. Na uloženie vecí slúžila veľká šatníková skriňa a niekoľko menších komôd. V kúpeľni bolo WC, umývadlo so zrkadlom a vaňa so sprchovacím kútom. V izbe boli pripravené aj uteráky. Najviac sa mi tu páčil veľký balkón so stolom a posedením. Výhodou bola určite klimatizácia, pretože denné teploty v tomto období dosahovali miestami až 39 °C. Výhľad na more a protiľahlé vrcholky ostrova Pag bol naozaj úchvatný.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci balíčka sme mali all inclusive stravovanie. Raňajky, obedy a večere prebiehali formou bufetu v jedálni s veľkou terasou, z ktorej bol krásny výhľad na more a ostrov Pag. Na výber bolo vždy 6 až 7 hlavných jedál, ale občas som mal pocit, že by výber mohol byť pestrejší. Na raňajky boli vždy vajcia na viac spôsobov (miešané, omeleta, varené), klobásy, slanina, dva druhy údenín, syr, zelenina a šaláty. Kto si dá ráno radšej sladké, mohol si vybrať z mnohých druhov cereálií s mliekom alebo jogurtom. Nechýbalo ani ovocie. Na pitie tu potom bolo 4-5 druhov nápojov z automatu. Raňajky sa podávali od 7:30 do 9:30 hodín.

Pri obedoch a večerách sme si mohli vybrať z niekoľkých druhov mäsa (kuracie, hovädzie, bravčové, ryby) a rôznych príloh (ryža, zemiaky, cestoviny). Nechýbala polievka, šalátový bar, stôl so syrmi a pečivom a ako sladká bodka po obede 2 až 3 príchute zmrzliny. Obed sa podával od 13:00 do 14:00 hodín, večere od 18:30 do 20:00 hodín.

Počas raňajok, obeda a večere boli v jedálni k dispozícii nápoje: červené a biele víno, čapované pivo, voda, džúsy, malinovky, ľadové čaje a káva. Na bare bolo možné popíjať až do 21:30 hodín v rámci all inclusive. Nechýbala ani káva a alkoholické aj nealkoholické koktaily. Za poplatok si môžete objednať aj ďalšie nápoje, ktoré nie sú súčasťou all inclusive ponuky.

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas výletu do mesta Pag, ktoré leží na protiľahlom ostrove a je hlavným turistickým cieľom v okolí, sme obedovali v Bistre Diogen na hlavnej promenáde. V malej rybárskej dedine zvanej Metanja, ktorá sa tiež nachádza na Pagu, sú v blízkosti prístavu rôzne reštaurácie, kde môžete ochutnať miestne pokrmy z morských plodov či čerstvé ryby.

Moja najobľúbenejšia reštaurácia bola Pizza OK, ktorá sa nachádza na plážovej promenáde priamo pri hoteli. Môžete si tu pochutnať na lahodnej pizze aj miestnej kuchyni. Osobne som vyskúšal tuniakovú pizzu a pljeskavicu, ktoré boli naozaj vynikajúce. Odporúčam ochutnať miestne pivo Velebitsko, ktoré dostalo meno po pohorí Velebit, ktoré leží za Karlobagom.

Aké bolo wellness a more pri ubytovaní?

V hoteli si užijete množstvo vodných radovánok. Na terase je vonkajší bazén s lehátkami a slnečníkmi a tiež plážový bar, kde si môžete vychutnať studené pivo. Odporúčam si zarezervovať lehátko ešte pred raňajkami pre prípad, že si budete chcieť napríklad hneď ráno alebo okolo obeda užiť chvíľku pri bazéne, pretože po raňajkách nie je ľahké voľné lehátko nájsť. Využívať môžete aj krytý bazén a saunu, ktoré nájdete hneď vedľa vonkajšieho bazéna. Nechýbajú ani priestory na masáže, ktoré je možné objednať na recepcii hotela za príplatok.

Hotel je veľmi blízko pláže, takže stačí zísť schody a ste na kamienkovej pláži Karlobag, kde sa môžete slniť, leňošiť alebo si užívať more.

Čo ďalšie sa dá podniknúť v hoteli?

V hotelovej herni si môžete zahrať biliard a ďalšie zábavné hry. Pri recepcii sa potom tiež nachádza obchod so suvenírmi, kde si môžete kúpiť miestne produkty či nejaké pekné darčeky.

Kam sa vydať na výlet?

Neďaleko hotela (10 minút chôdze po promenáde) sa nachádza najznámejšia pláž Karlobagu zvaná Tatinja. Užite si výhľad na skalnatý záliv, obrovské pohorie Velebit a tiež na more a ostrov Pag. Voda je tu o niečo teplejšia ako v ostatných častiach pobrežia. Odporúčam kúpiť si pár „kúpacích topánok“ (cca 10 €) v neďalekom miestnom obchode (3 minúty chôdze od hotela), kamienky na kamienkovej pláži môžu byť naboso trochu nepríjemné.

Krásny bol aj výlet loďou, ktorá niesla meno Marino. Loď vypláva o 10:00 hodín a pripláva o 17:00 hodín. Pri prejazde kanálom medzi Karlobagom a ostrovom Pag sme uvideli skupinku delfínov, ako plávajú a vyskakujú z vody hneď vedľa lode, čo bol naozaj unikátny zážitok. Kapitán Branko nám počas výletu naservíroval miestny alkoholický nápoj zvaný „rakija“ zmiešaný s Fantou. Výlet začal v meste Pag na rovnomennom ostrove, kde sme mali čas preskúmať osadu, nakúpiť darčeky a pochutnať si na dobrom obede v jednej z reštaurácií. Potom loď zamierila do malej rybárskej dediny Metanja, kde sme si zaplávali a vychutnali si čerstvo vylovené morské plody v reštaurácii v prístave. Na ceste späť loď na chvíľu zastavila, aby sme si ešte raz mohli zaplávať v mori a zaskákať si do vody z druhého poschodia lode.

Vyskúšali sme tiež výlet v „poloponorke“ pri morskom pobreží Karlobagu, ale mne osobne sa to nepáčilo. Spoločne s nami išlo plno ľudí a nefungovala klimatizácia, takže sme mali celý čas pocit, že sme v saune. Podľa môjho názoru je objavovanie podvodnej flóry a fauny s potápačskými okuliarmi oveľa lepšie.

Karlobag je mestečko, ktoré spája krásy Stredozemného mora s krištáľovo čistou vodou spolu s najkrajším chorvátskym pohorím. K nemu sa autom dostanete za pár minút. Na riviére Karlobagu sú potom ďalšie nádherné miesta: Ribarica, Cesarica, Lukovo Šugarje, Barić Draga a Sv. Marija Magdalena a na Velebitu zase Baška Oštarija. Pokiaľ máte radšej pokojnú dovolenku, poteší vás, že v Karlobagu môžete zažiť úplný pokoj. Prečo? Ide totiž o menšie mestečko, ktoré je obklopené prírodou a ktoré je väčších miest vzdialené asi 50 km. Najbližším väčším mestom je Starigrad (48 km), nasleduje Senj (64 km) , Zadar (93,5 km) a Rijeka (128 km).

Na spiatočnej ceste z Chorvátska domov sme navštívili Národný park Plitvické jazerá, ktorý leží asi 2 hodiny jazdy od Karlobagu. Voda tečúca cez vápenec a kriedu spôsobila usadzovanie minerálov, čím vytvorili nádhernú prírodnú priehradu s množstvom jazierok, jaskýň a vodopádov. Vstupné sa líši podľa sezóny. My sme park navštívili v hlavnej sezóne (1.6. – 30.9.) a platili sme 300 HRK (40 €). V máji a októbri je to potom 180 HRK (24 €) a v zime (1.1. – 31.3. a 1.11. – 31.12.) je vstupné 80 HRK (10,8 €). Ceny sú uvedené za osobu.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Zagreb ***

„Pobyt v Hoteli Zagreb bol odpočinkový od začiatku do konca. Hotel sa nachádza v pokojnom mestečku Karlobag hneď vedľa pobrežnej promenády a kamienkovej pláže. Medzi vodné atrakcie patrí vnútorný a vonkajší bazén a, samozrejme, more, ktoré je doslova pár krokov od ubytovania. Vo vnútornom wellness je sauna a nájdete tu aj priestory na masáže. Izba bola priestranná s veľkým balkónom a výhľadom na more aj ostrov Pag. Skvele som si v nej oddýchol, najmä vďaka dobrej klimatizácii. Jedlo formou all inclusive bufetov bolo dobré, ale som mal pocit, že niekedy mohlo byť pestrejšie. Po obede si môžete vychutnať osviežujúcu zmrzlinu. Alkoholické a nealkoholické nápoje sú v cene od rána do večera, takže sa počas dovolenky nemusíte báť ani smädu. Ostrov Pag je so svojou rozmanitou krajinou naozaj výnimočnou časťou Chorvátska, ktorú odporúčam navštíviť loďou Marino. Cestou domov určite nevynechajte Národný park Plitvické jazerá.“


👍 Pobyt v Hoteli Zagreb *** bol osobne overený Norbertom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Norbert HandraNorbert Handra
Aktualizované: 18. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet