Objavujte kúzlo Krušných hôr z Božieho Daru. Čaká vás tu veľa prírodných krás a zaujímavých turistických cieľov aj pamiatok. V božídarskom Hoteli Praha *** si po výlete užijete neobmedzený vstup do bazéna a vírivky alebo sa uvoľníte v saune. Poteší vás i polpenzia formou bufetu a večerná živá hudba.

O ubytovaní

Horský Hotel Praha *** sa nachádza v centre Božího Daru – najvyššie položeného českého mesta. V okolí hotela nájdete tie najväčšie lákadlá, kvôli ktorým ľudia do Krušnohorska prichádzajú. Napríklad na najvyšší vrchol Krušných hôr Klínovec (1 244 m nm) dôjdete od hotela po červenom turistickom chodníku za necelú hodinu.

Neďaleko sa nachádzajú aj Božídarské rašeliniská (2,9 km), unikátny kus nedotknutej prírody, ktorým vedie náučný chodník po drevených mostíkoch. Hneď naň nadväzuje ďalší náučný chodník venovaný technickej pamiatke Blatenská priekopa (3 km). Rodiny s deťmi poteší slávna Ježiškova cesta (850 m) a pošta (300 m), ktorá sídli v centre mestečka v obliehaní reštaurácií a kaviarní. Zaujímavou atrakciou je štôlňa Johannes (6,2 km) zo Zoznamu UNESCO, ktorá pozýva na pútavú prehliadku o histórii ťažby.

V zime vás určite poteší, že Skiareál Boží Dar s 5 zjazdovkami nájdete priamo cez ulicu (150 m). Pre skutočných milovníkov zimných športov je tu potom Skiareál Klínovec (5,4 km) so 47 km zjazdoviek, U rampou, snowparkom s prekážkami a 30 km bežeckých tratí. A otestovať môžete aj stredisko Novako (450 m). Mimo zimnú sezónu sa Skiareál Novako mení na rodinný areál s horskými kárami, kolobežkami a Detským svetom plným atrakcií, ako je bludisko, skákacie hrady, preliezky, lanová dráha a iné.

Na výlet za pamiatkami a poznávaním si zájdite do Jáchymova (8,2 km) alebo napríklad do Karlových Varov (26,9 km). V Jáchymove si prezriete Kráľovskú mincovňu a Baňu Svornosť, alebo sa vykúpete v Aquacentre Agricola. V Karlových Varoch na vás okrem kolonád a liečivých prameňov čaká aj vyhliadka Jelení skok a Goetheho vyhliadka v novogotickom štýle, deti zase budú nadšené z Motýlieho domu Diana, kde uvidia stovky exotických druhov motýľov.

Kde budete spať?

Celková kapacita hotela je 100 lôžok. Všetky izby sú vybavené nábytkom z masívneho dreva, televíziou, WiFi a vlastnou kúpeľňou. Vyššie poschodia hotela sú dostupné výťahom.

Na čom si pochutnáte?

V štýlovo zariadenej hotelovej reštaurácii si pochutnáte na špecialitách českej kuchyne. Okrem umenia kuchárov je pýchou reštaurácie aj neprehliadnuteľný kazetový strop s drevenými vyrezávanými lustrami.

Zájsť odporúčame aj do vinárne v historickej pivnici hotela s klenutými kamennými stropmi s bohatou ponukou tých najlepších moravských vín.

Kde budete relaxovať?

Po pešom alebo cyklistickom výlete vám zaiste príde vhod hotelové wellness. Uvoľnite natiahnuté svaly v bazéne, vírivke alebo fínskej a parnej saune. Dopriať si môžete aj niektorú z relaxačných a rehabilitačných masáží a kúpeľov.

Cestujete s deťmi?

V hoteli je pre deti detský kútik, nudiť sa tak nebudú, ani keď vám práve nevyjde počasie.

Niečo naviac

Bez obáv si pribaľte svoju športovú výbavu, k dispozícii je úschovňa bicyklov a lyží.

Hotel Praha ***

Hotel Praha ***

Boží Dar 45 , Boží Dar
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
H - LEVEL, group s.r.o. IČ: 05089573


+420725933233

recepce@hotelpraha.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 250 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Vonkajšie parkovanie 100 Kč/noc, v garáži 200 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detský kútik
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Konferenčná miestnosť
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
10 m
Zastávka
10 m
Aquapark
27 km
Zjazdovka
0,5 km
Bežkovanie
0,2 km

Tipy na výlet

Krušné hory

Krušné hory Tip na výlet

Pohorie Krušné hory tvorí prirodzenú hranicu medzi severozápadnými Čechami a nemeckým Saskom a tiahne sa do dĺžky až 130 km. Nemecký názov Erzgebirge by sme mohli preložiť ako Rudohorie, čo značí, že sa tu vyskytujú náleziská rudy. Ťažobný priemysel je preto v Krušných horách dosť rozšírený. Tunajšia príroda nie je kvôli tomu ideálna pre rôznorodé zvieratá, stále však stojí za videnie. Vystúpte na Klínovec (1 244 m), Božídarský Špičák či Plešivec a budete sa cítiť ako páni sveta.

Čo by ste nemali vynechať pri návšteve Krušných hôr?

  • Božídarské rašeliniská
  • Rozhľadňa Klínovec
  • prírodný park Přebuz

  Cez celé Krušné hory sa môžete vydať po 242 km dlhej Krušnohorskej magistrále. S deťmi sa vyberte na Ježiškovu cestu. Náučných, turistických a cyklo chodníkov je tu nespočetné množstvo.

Viac informácií
Božídarské rašelinisko
Božídarské rašelinisko
Lanovka na Klínovec
Lanovka na Klínovec
Rozhľadňa Klínovec
Rozhľadňa Klínovec