Vydajte sa do kúpeľného mesta Jáchymov a objavte krásy Krušných hôr. V Hoteli Orix na vás čaká komfortné ubytovanie a raňajky formou bufetu, po ktorých môžete vyraziť objavovať skvelé výletné ciele v okolí. Užite si výhľady z Klínovca, prejdite Božídarské rašeliniská alebo vyrazte rovno do Karlových Varov.

O ubytovaní

Hotel Orix sa nachádza v kúpeľnom meste Jáchymov v Krušných horách. V okolí hotela na vás čaká mnoho zaujímavých výletných cieľov. Prejdite si napríklad náučný radónový chodník, kde sa dozviete viac o miestnej histórii kúpeľníctva, preskúmajte krásne Božídarské rašeliniská (5 km) a užite si relax v aquacentre Agricola (550 m).

Pokiaľ si chcete urobiť výlet za pamiatkami, navštívte mesto Ostrov (7,1 km). Nájdete tu goticko-renesančnú Starú radnicu, Horný hrad Hauenštejn z 13. storočia, ktorý je chránenou kultúrnou pamiatkou, zámok Ostrov s nádherným nádvorím a zámockou záhradou alebo kláštorný areál Posvátný okrsek, očarujúce svojou barokovou architektúrou.

Samostatnou kapitolou je potom mesto Karlove Vary (19,5 km), ktoré vyniká nielen historickými pamiatkami, ale aj kúpeľnou kultúrou. Z menej známych atrakcií stojí za návštevu napríklad Japonská záhrada, vybudovaná ako miesto na meditáciu, alebo Tunelová lanovka Imperial, ktorá vás podzemnou trasou vyvezie z Divadelného námestia k hotelu Imperial.

Naozaj pestré vyžitie čaká v zime na lyžiarov. Len necelé 3 km od hotela je najbližšia zjazdovka najväčšieho lyžiarskeho strediska v Krušných horách, Ski areálu Klínovec, ktorý celkom ponúkne 47 km tratí. O kúsok ďalej sa nachádza skiareál Novako Jáchymov (4 km) s 8 zjazdovkami všetkých obťažností. Navštíviť môžete tiež Ski areál Boží dar (8,4 km) s 5 zjazdovkami a v okolí nájdete aj rad bežkárskych tratí.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v komfortnej izbe s dreveným nábytkom, vlastnou kúpeľňou, televíziou a WiFi pripojením.

  • Izba Small meria cca 15 m² a nájdete v ňom dvojlôžkovú posteľ, šatníkovú skriňu a stolík s posedením. Kúpeľňa je vybavená sprchovacím kútom.

  • Izba Standard je o niečo väčšia ako variant Small, meria 20 m², je veľmi tichá a má vlastný vchod. K vybaveniu patrí dvojlôžková posteľ, stolík so stoličkami na posedenie a v kúpeľni je sprchovací kút.

  • Dvojlôžková izba I poteší krajším nábytkom, luxusnými matracmi a plochou 27 m². V izbe nájdete písací stôl, stolík s posedením a dvojlôžkovú posteľ, kúpeľňa je so sprchovacím kútom.

  • Dvojlôžková izba II zaujme romanticky ladeným interiérom a modernejším dizajnom. Na ploche 25 m² tu nájdete dvojlôžkovú posteľ, písací stôl, stolík so stoličkami a úložný nábytok. Nechýbajú luxusné matrace a v kúpeľni je vaňa.

  • Izba Superior je klimatizovaná, pokojná izba s výhľadom do dvora. Meria 27 m² a nájdete v nej dvojlôžkovú posteľ, písací stôl a pohovku. Kúpeľňa je vybavená sprchovacím kútom.

  • Izba Superior View (27 m²) zaujme predovšetkým preskleným posedením s krásnym výhľadom na hory. Niekoho určite poteší aj kúpeľňa s vaňou. V izbe nechýba dvojlôžková posteľ s luxusným matracom, písací stôl a šatníková skriňa.

  • Izba Deluxe je ideálnym variantom pre náročných. Súčasťou izby je posedenie s výhľadom na hory, dvojlôžková posteľ s luxusným matracom, klimatizácia, písací stôl a pohovka, kúpeľni potom dominuje hydromasážna vaňa, v ktorej si užijete dokonalý relax.

Na čom si pochutnáte?

V útulnej reštaurácii Jáchym s praskajúcim krbom sa hneď budete cítiť ako doma. Varí sa tu výhradne z kvalitných, čerstvých a miestnych surovín a pochutnáte si na domácej českej kuchyni aj medzinárodných špecialitách.

Hotel Orix ***

Hotel Orix ***

Dvořákova 647 , Jáchymov
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
ErzgeCatering s.r.o. IČ: 05258391


+420 604 188 677

reservation@orix.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 200 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detské ihrisko
Lyžiareň
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,6 km
Vzdialenosť od kúpeľov
0,5 km
Zastávka
0,4 km
Zjazdovka
2,5 km
Bežkovanie
5,8 km

Tipy na výlet

Krušné hory

Krušné hory Tip na výlet

Pohorie Krušné hory tvorí prirodzenú hranicu medzi severozápadnými Čechami a nemeckým Saskom a tiahne sa do dĺžky až 130 km. Nemecký názov Erzgebirge by sme mohli preložiť ako Rudohorie, čo značí, že sa tu vyskytujú náleziská rudy. Ťažobný priemysel je preto v Krušných horách dosť rozšírený. Tunajšia príroda nie je kvôli tomu ideálna pre rôznorodé zvieratá, stále však stojí za videnie. Vystúpte na Klínovec (1 244 m), Božídarský Špičák či Plešivec a budete sa cítiť ako páni sveta.

Čo by ste nemali vynechať pri návšteve Krušných hôr?

  • Božídarské rašeliniská
  • Rozhľadňa Klínovec
  • prírodný park Přebuz

  Cez celé Krušné hory sa môžete vydať po 242 km dlhej Krušnohorskej magistrále. S deťmi sa vyberte na Ježiškovu cestu. Náučných, turistických a cyklo chodníkov je tu nespočetné množstvo.

Viac informácií
Mesto Jáchymov
Mesto Jáchymov
Božídarské rašelinisko
Božídarské rašelinisko
Klínovec
Klínovec