Dokonalá dovolenka v prírode Krušných hôr a každodenná relaxácia v saune, to všetko vám ponúkne Penzión Jáchymoff. Z penziónu budete mať všade blízko - na výletné chodníky či k historickým pamiatkam Karlových Varov. Honosné izby s luxusnými posteľami sa vám ale možno nebude chcieť ani opúšťať.

O ubytovaní

Penzión Jáchymoff nájdete v takmer rovnomennom meste Jáchymov v Krušných horách. Vďaka skvelej lokalite budete mať na dosah ruky zjazdovky, prírodné pamiatky aj historické monumenty.

Na lyžiarov čaká naozaj pestré vyžitie, najbližšie penziónu nájdete vleky Jáchymov Střed (1,5 km), Prima Express (3 km) a Lanová Dráha Klínovec (3,4 km). Budete kúsok od Ski areálu Boží dar (7,4 km) s 5 zjazdovkami, Ski areálu Merklín (12,5 km) s malou zjazdovkou vhodnou pre úplných začiatočníkov, alebo najväčšieho lyžiarskeho strediska v Krušných horách, Ski areálu Klínovec (10,2 km), s cca 47 km zjazdoviek. Priamo od penziónu navyše môžete vyraziť na skialpy a v okolí nájdete aj rad bežkárskych tratí.

Pokiaľ si chcete urobiť výlet za pamiatkami, navštívte mesto Ostrov (7,5 km). Nájdete tu goticko-renesančnú Starú radnicu, Horný hrad Hauenštejn z 13. storočia, ktorý je chránenou kultúrnou pamiatkou, zámok Ostrov s nádherným nádvorím a zámockou záhradou alebo kláštorný areál Posvátný okrsek, očarujúci svojou barokovou architektúrou.

Samostatnou kapitolou je potom mesto Karlove Vary (18,5 km), ktoré vyniká nielen historickými pamiatkami, ale aj kúpeľnou kultúrou. Z menej známych atrakcií stojí za návštevu napríklad Japonská záhrada, vybudovaná ako miesto na meditáciu, alebo Tunelová lanovka Imperial, ktorá vás podzemnou trasou vyvezie z Divadelného námestia k hotelu Imperial.

Na svoje si prídu aj milovníci pešej turistiky. Vydajte sa napríklad na jednu z blízkych rozhľadní, napríklad 16 m vysokú rozhľadňu Plešivec (12,2 km), 21 m vysokú rozhľadňu Blatenský vrch (15,8 km) alebo rozhľadňu Tisovský vrch (20 ,4 km), ktorá meria 24 m. Medzi obľúbené výletné ciele patrí aj hora Božídarský Špičák (10,8 km), skalný útvar Sfingy u Měděnce (18,6 km), vyhliadka Jelení skok (19,8 km) v Karlových Varoch alebo Svätošské skály (26,3 km), Národná prírodná pamiatka, ktorá je súčasťou 10 km dlhého náučného chodníka.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v komfortnej dvojlôžkovej izbe. Každá z izieb je unikátna, líšia sa vybavením interiéru, všetky sú ale ladené do historického štýlu s dreveným nábytkom, zdobenými závesmi a honosnými lustrami.

Izba typu Economy je menšia (13 m²), a preto neumožňuje prístelku. Tešiť sa ale môžete na posteľ s vysoko kvalitným matracom a luxusné vankúše z pamäťovej peny, na ktorých sa vám bude spať ako na zámku. Nechýba vlastná kúpeľňa so sprchovacím kútom a WiFi pripojenie.

Izba Deluxe je oproti variantu Economy väčšia (17 m²) a ozdobnejšia. Vďaka väčšej ploche sa do izby zmestí aj písací stôl so stoličkami a v prípade záujmu aj prístelka, celkovo sa tak ubytujú až 3 osoby. Ani v tomto prípade nechýba vlastná kúpeľňa, WiFi pripojenie či nadštandardné matrace a vankúše.

Na čom si pochutnáte?

Ráno odštartujete pestrými raňajkami, ktoré vám naservírujú formou švédskych stolov. Na výber budete mať z rôznych druhov pečiva, syrov, údenín, nesmú chýbať ani sladké raňajky alebo teplé jedlá, napríklad palacinky.

Na obed a na večeru môžete vyraziť do niektorej z neďalekých reštaurácií. Obľúbeným miestom je najmä Pivovar Rýžovna, kde sa okrem domácej kuchyne môžete tešiť aj na miestne pivné špeciality. Na burgeri či steaku si pochutnáte v reštaurácii Jáchym a šálku kávy s výborným dezertom vám ponúknu v kaviarni Zimná záhrada.

Kde budete relaxovať?

Súčasťou penziónu je tiež privátna fínska sauna, kde si môžete po dni strávenom na zjazdovke alebo dlhých výletoch dopriať príjemnú relaxáciu vo dvojici.

Niečo naviac

Na odpočinok a posedenie vám poslúži spoločný salónik alebo slnečná terasa. K dispozícii budete mať tiež garáž na motocykle s náradím pre základnú údržbu, bicykláreň, úschovňu lyží alebo nabíjačku na elektrobicykle. Výhodou je tiež parkovanie zadarmo a inteligentný systém uzamykania hlavného vchodu, vďaka ktorému sa do penziónu dostanete v ktorúkoľvek dennú či nočnú dobu.

Penzion Jáchymoff

Penzion Jáchymoff

Fibichova 59 , Jáchymov
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Hotel OFF s.r.o. IČ: 10955399


+420775696222

info@jachymoff.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 250 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Sauna
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2,8 km
Vzdialenosť od kúpeľov
1,2 km
Zastávka
10 m
Zjazdovka
3 km
Bežkovanie
4 km

Tipy na výlet

Mesto Jáchymov

Mesto Jáchymov Tip na výlet

Mestečko Jáchymov na Karlovarsku býva často nazývané bránou do Krušných hôr, nachádza sa totiž v ich podhorí neďaleko mohutného Klínovca. Pri návšteve mesta si prezriete historické centrum zo 16. storočia s goticko-renesančnými meštianskymi domami a množstvo zaujímavých pamätihodností. V zime zase môžete do mesta zavítať kvôli neďalekým lyžiarskym strediskám alebo kvalitným bežkárskym tratiam. Jáchymov je však známy predovšetkým kvôli svojim presláveným kúpeľom, v ktorých prebieha unikátna liečba radónovou vodou a priamym ožarovaním.

Čo v Jáchymove neminúť?

  • Jáchymovskú radnicu
  • Klínovec so sedačkovou lanovkou
  • Kráľovskú mincovňu
  • Knižnicu latinskej školy
  • Aquacentrum Agricola
  • Petrův mlýn
  • Šlikův hrádek
  • Kostol svätého Jáchyma a svätej Anny
Viac informácií
Kúpele Jáchymov
Kúpele Jáchymov
Múzeum Jáchymov
Múzeum Jáchymov
Šlikův hrádok
Šlikův hrádok