Dovolenku v Penzióne Eden si zamilujete vďaka nádhernej prírode Jeseníkov aj dobrej dostupnosti k výletným cieľom. Po prebudení si doprajete chutné raňajky formou bufetu. Krátkou lesnou cestou potom dôjdete do Hotela Kamzík, kde si oddýchnete v kvalitne vybavenom wellness centre so saunami, vírivkami a bazénmi. Potom budete pripravení na túry a iné aktivity v okolí. Deň zavŕšite večerou s tromi chodmi podľa vášho výberu.

O ubytovaní

Penzión Eden je ideálnou základňou na objavovanie Jeseníkov. Nachádza sa v Karlovom pod Pradědem, ktorý je súčasťou obce Malá Morávka. Penzión je ideálny hlavne kvôli ľahkej dostupnosti k lyžiarskym vlekom.

Najbližšie stredisko je Ski areál Myšák (500 m) so zjazdovkami o celkovej dĺžke 2,5 km. Poriadnu porciu lyžovania si môžete naložiť na prepojených zjazdovkách Ski Arény Karlov (1 km). Centrum ponúka 12 km zjazdoviek a niekoľko pohodlných sedačkových lanoviek. Tešiť sa môžete na večerné lyžovanie, meranie rýchlosti aj snowpark.

Fanúšikovia turistiky si prídu na svoje počas zdolávania neďalekých vrchov. Ľahko dostupná je hora Kopřivná (3,3 km). Nad údolím sa tiež týči Malý máj (5,1 km) a veľmi pekný výhľad sa vám naskytne z Klobouka (5,5 km).

V Malej Morávke je možné tiež navštíviť múzeum Kapličkový vrch (2,1 km), ktoré vás prevedie spôsobmi miestneho obyvateľstva naprieč dejinami alebo sa prejdite po okolí a pokochajte špecifickou horskou architektúrou. Najlepším príkladom je kultúrna pamiatka „venkovský dům“ v Malej Morávke s číslom popisným 149 (3,8 km).

Kde budete spať?

Spať budete v moderne vybavenej izbe štandard, ktorá je trojlôžková a ideálne na pobyt s dieťaťom. Vo výbave nájdete pohodlné dvojlôžko a jedno samostatné lôžko aj televíziu. Samozrejmosťou je vlastná kúpeľňa.

Na čom si pochutnáte?

Každé ráno vás budú čakať chutné raňajky formou bufetu. Servírované večere sú podávané formou troch chodov (polievka, výber dvoch hlavných jedál, šalát, zákusok) a budú príjemným zakončením dňa stráveného na túre, zjazdovke alebo športovisku. K dispozícii bude tiež káva, čaj a džús.

Penzion Eden (Jeseníky)

Penzion Eden (Jeseníky)

Malá Morávka 252 , Malá Morávka
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
LEVI, spol. s.r.o. IČ: 15526119


+420 554 721 170

info@hotelkamzik.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
malé plemená 350 Kč/noc a stredné a veľké plemená 450 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
0,4 km
Zjazdovka
0,5 km
Bežkovanie
1 km

Tipy na výlet

Jeseníky

Jeseníky Tip na výlet

Takzvanú Jesenickú oblasť na severe Moravy tvorí najvyššie moravské pohorie Hrubý Jeseník spolu so svojím podhorím Nízkym Jeseníkom, Kralickým Sněžníkom a Rychlebskými horami. Chránená krajinná oblasť Jeseníky však zahŕňa iba Hrubý Jeseník s priľahlou Hanušovickou a Zlatohorskou vrchovinou. Najvyšším a najznámejším bodom Jeseníkov je Praděd s výškou 1 491 m n. m. Tieto krásne hory ponúkajú uprostred podmanivej prírody s čistým vzduchom stovky značených trás pre peších i cyklistov, nájdete tu ale tiež známe zimné strediská, kúpele, relaxačné centrá i pamiatky.

Najväčšie lákadlá Jeseníkov:

  • Praděd
  • Prečerpávacia vodná elektráreň Dlouhé Stráně
  • Karlova Studánka

Pri svojich prechádzkach by ste ale nemali minúť ani vrcholy Petrovy kameny či Keprník, chaty na Červenohorskom sedle, Ovčárnu, vodopády Bílé Opavy a rašeliniská Skřítek či Rejvíz. Pokiaľ do Jeseníkov mierite skôr za oddychom, navštívte trebárs Termálne kúpele vo Veľkých Losinách (kde si môžete zároveň urobiť prehliadku Múzea papiera) a v Jeseníku či Balneopark Priessnitzovy lázně.

Viac informácií
Priessnitzove kúpele Jeseník
Priessnitzove kúpele Jeseník
Karlova Studánka
Karlova Studánka
Rešovské vodopády
Rešovské vodopády