Či už chcete v nádhernej krkonošskej prírode zdolávať turistické ciele, alebo skôr v pokoji relaxovať, počas pobytu v Penzióne Čistá v Černom Dole si užijete všetkého dosýta. Penzión vás očarí svojou pohodovou rodinnou atmosférou a navyše si každé ráno pochutnáte na vynikajúcich bufetových raňajkách z kvalitných čerstvých surovín. Pobyt vám spríjemní tiež neobmedzená konzumácia Prosecca.

O ubytovaní

Penzión Čistá sa nachádza v dedinke Čistá v Krkonošiach, ktorá leží v blízkosti horského mestečka Černý Důl. Či už chcete byť počas pobytu neustále v pohybe, alebo si túžite v nádhernej krkonošskej prírode predovšetkým oddýchnuť, tento rodinný penzión s pohodovou rodinnou atmosférou naplní vaše očakávania.

Do Černého Dolu sa dostanete za pár minút autom, alebo pešo po zelenej turistickej trase (2,5 km). V centre stojí oproti kostolu sv. Michaela Archanjela budova mestského úradu, v ktorej je možné si pozrieť expozíciu Múzea Podzemia Krkonôš venovanú histórii baníctva. Svoje poznatky z múzea si môžete prehĺbiť na 4 km dlhom náučnom chodníku Okolo lomu, ktorý začína na námestí.

Už z diaľky viditeľnou dominantou okolia penziónu je Černá hora, na ktorej vrchol s rozhľadňou Panorama (7,5 km) sa dostanete po mnohých turistických trasách. Viac než 3 km dlhý náučný chodník vás tu prevedie unikátnym ekosystémom Černohorského rašeliniska (8,7 km), na ktoré sa môžete pozrieť aj z vtáčej perspektívy, a to z 6,5 metrov vysokej vyhliadkovej veže.

K pekným výletným cieľom patria napríklad aj Vavrincove vodopády (13 km), Javoří vodopády (10 km), lesný hrádok Aichelburg (15 km) alebo nádherný renesančný zámok Vrchlabí (8 km). Krkonoše sú ideálne aj pre náročnejšiu turistiku – vystúpiť tu môžete napríklad na Liščiu horu (13 km), k ikonickej Lúčnej búde (17 km), alebo môžete zdolať najvyššiu českú horu Sněžku (18 km).

V neďalekých Jánskych Lázňach (7 km) nájdete Chodník v korunách stromov Krkonoše, expozíciu o histórii tamojšieho kúpeľníctva a aquacentrum. Za zimnými športmi sa vydajte do Ski Resortu Černá hora – Pec (8,2 km). V rámci tohto lyžiarskeho strediska je možné na 1 skipas využívať 50 km zjazdoviek a lyžiarskych ciest v 6 vzájomne prepojených areáloch (Černá hora, Pec pod Sněžkou, Černý Důl, Malá Úpa, Velká Úpa a Svoboda nad Úpou). Bežkári sa môžu na vrchole Černej hory napojiť na Krkonošskú magistrálu alebo využiť stovky kilometrov upravovaných bielych stôp na území Krkonôš.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v dvojlôžkovej alebo trojlôžkovej izbe s vlastnou kúpeľňou. Každá izba je vybavená televízorom, WiFi pripojením a trezorom. Do väčšiny izieb je možné umiestniť jednu prístelku.

Na čom si pochutnáte?

V príjemnej reštaurácii s vonkajším posedením na vás budú každé ráno čakať vynikajúce raňajky vo forme bufetu. Cez deň je možné si objednávať zo stáleho jedálneho lístka, v ktorom nechýbajú lahodné regionálne špeciality a tradičné pokrmy v modernom poňatí. Samozrejmosťou je používanie výhradne čerstvých surovín od overených dodávateľov.

Cestujete s deťmi?

Malí hostia si v letných mesiacoch užijú zábavu na detskom ihrisku s mnohými atrakciami.

Penzion Čistá

Penzion Čistá

Čistá v Krkonoších 86 , Černý Důl
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Ladislav Moravec IČ: 62478991


725 567 177

info@penzion-cista.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 150 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detské ihrisko
Lyžiareň
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
0,2 km
Aquapark
39 km
Zjazdovka
3,3 km
Bežkovanie
5 km

Tipy na výlet

Krkonošský národný park v lete

Krkonošský národný park v lete Tip na výlet

Jeden z českých najkrajších národných parkov bol vyhlásený 17. mája 1963. Nekonečné možnosti pešej i cykloturistiky uspokoja zdatných športovcov aj každého, kto túži po pokojnej prechádzke nádhernou krkonošskou prírodou. Bohatý kultúrny život miestnych stredísk ponúkne odpočinok vašim nohám a zamestná vašu hlavu. Tak či tak, Krkonoše sú ideálnym miestom pre výlet. Nasajte čerstvý horský vzduch a užívajte si chvíle pokoja i zábavy.

Najväčšie lákadlá Krkonôš:

  • najvyššia hora Českej republiky Sněžka
  • Mumlavský vodopád
  • Chodník korunami stromov Krkonoše
  • Nevynechajte ani Čiernohorské rašeliniská, Krkonošské múzeum v Jilemnici, prechádzku k prameňu Labe a Labský vodopád.

Medzi najvýznamnejšie obce Krkonôš patrí Harrachov, Janské Lázně, Jilemnice, Špindlerův Mlýn, Vrchlabí, Pec pod Sněžkou či Rokytnice nad Jizerou. V Jánskych Lázňach si môžete užiť prechádzky po miestnej kolonáde alebo sa vyviezť kabínovou lanovou na vrchol Čiernej hory. V Harrachove navštívte múzeum skla a v Špindlerovom Mlýne zamierte za relaxáciou do aquaparku.

Viac informácií
Chodník korunami stromov Krkonoše
Chodník korunami stromov Krkonoše
Sněžka
Sněžka
Úpske rašelinisko
Úpske rašelinisko