Vydajte sa na výlet do stredovekom meste Čáslav a užite si nádhernú architektúru a historické bohatstvo mesta i jeho okolia. Ubytujete sa priamo v centre, v modernom Hoteli Grand na vás čakajú krásne, komfortné izby, bohaté raňajky formou bufetu a fľaša vína so salámovo-syrovým pohostením na večer. Na dosah navyše budete mať aj slávnu Kutnú Horu s pamiatkami UNESCO.

O ubytovaní

Štýlový Hotel Grand sa nachádza v stredočeskom meste Čáslav, priamo na námestí Jana Žižku z Trocnova. V roku 2017 prešiel kompletnou rekonštrukciou, a poskytuje tak skutočne vysoký komfort ubytovania. Pôjde navyše o skvelé miesto predovšetkým pre milovníkov pamiatok, ktorí tu môžu navštíviť kostol sv. Petra a Pavla (230 m) s vyhliadkovou vežou, barokovú radnicu (150 m) s Žižkovou sieňou, novo zreštaurovanú synagógu (400 m) alebo Mestské múzeum (450 m) – jedno z najstarších svojho druhu v Česku. Nájdete tu tiež Dusíkovo divadlo (220 m), kino Miloša Formana (400 m), kúpalisko (1,7 km), mestské kúpele (900 m) a ďalšie možnosti vyžitia.

Na výlet potom vyrazte objavovať historické monumenty v okolí. Okrem zámku Žleby (8 km) sa môžete pozrieť aj na zámok Kačina (10,7 km) pri Kutnej Hore, ktorý patrí k najvýznamnejším empírovým stavbám na českom území. Neďaleko Čáslavi nájdete aj zámok Filipov (3 km), často prirovnávaný k Hlubokej nad Vltavou. Ten si ale prezriete len zvonku, verejnosti je neprístupný. Vynechať by ste nemali ani návštevu Kutnej Hory (11 km), kde na vás čaká katedrála Nanebovzatia Panny Márie a chrám sv. Barbory (pamiatky UNESCO), kaplnka Všetkých svätých s kostnicou, České múzeum striebra, Vlašský dvor s niekoľkými expozíciami a ďalšie atrakcie.

Kde budete spať?

Hotel poskytuje ubytovanie v 14 izbách a 2 apartmánoch umiestnených na 2. a 3. poschodí. Do jedného poschodia sa dostanete výťahom, k zvyšným izbám sa ide ďalej po schodoch. Tešiť sa môžete na krásnu, moderne vybavenú izbu s klimatizáciou, vlastnou kúpeľňou, televíziou, sadou na prípravu kávy a čaju, trezorom, minibarom a WiFi pripojením.

  • Dvojlôžkové izby Standard sú vybavené manželskou posteľou alebo oddelenými jednolôžkami a posedením s kreslami.

  • Dvojlôžková izba Lux s výhľadom na námestie sa od izieb Standard líši najmä spomínaným kúzelným výhľadom. Nechýba dvojlôžková posteľ a posedenie s kreslami.

Na čom si pochutnáte?

Na 1. poschodí sa nachádza hotelová reštaurácia, ktorá je otvorená na raňajky, obedy aj večere. Raňajky sa servírujú formou bufetu od 7:00 do 10:00 hodín vo všedné dni a od 8:00 do 11:00 hodín cez víkendy.

Miestnou špecializáciou je poctivá kuchyňa z kvalitných, regionálnych surovín. Vyberať môžete z pestrej ponuky českých i medzinárodných pokrmov, jedlá si vychutnáte v modernom prostredí s krásnym výhľadom na námestie.

Niečo naviac

V zadnej časti hotela je tiež spoločenská sála, kde sa odohráva množstvo koncertov, plesov a iných kultúrnych udalostí.

Hotel Grand Čáslav ***

Hotel Grand Čáslav ***

nám. Jana Žižky z Trocnova 74/11 , Čáslav
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Catering Chotěboř s.r.o. IČ: 05650453


735 757 500

hotel@grandcaslav.cz

Check In
14:00 - 21:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Úplná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Konferenčná miestnosť
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
50 m
Zastávka
0,3 km
Aquapark
10 km
Zjazdovka
26 km

Tipy na výlet

Čáslav

Čáslav Tip na výlet

Mesto Čáslav nechal v roku 1260 založiť kráľ Přemysl Otakar I. Dnešný vzhľad historickej časti mesta je predovšetkým barokový, na námestí však nájdete aj pôvodné gotické a renesančné domy. Námestiu kraľuje Žižkov pomník a Mariánsky stĺp. Za zaujímavou prírodopisnou expozíciou zamierte do Husovho múzea, za návštevu ale tiež stojí gotický Kostol svätého Petra a Pavla alebo tunajšia synagóga.

Kutná Hora
Kutná Hora
Vlašský dvůr v Kutnej Hore
Vlašský dvůr v Kutnej Hore
Film Legends Museum
Film Legends Museum