Dolná Morava má skutočne niečo pre každého. Ubytujte sa v Penzióne Na Rozcestí a užite si adrenalínové zážitky na Chodníku v oblakoch a visutom moste Sky Bridge 721, zábavu s rodinou v Mamutíkovom vodnom parku a na bobovej dráhe alebo úžasný relax v pokojnej prírode. Tešiť sa môžete aj na vynikajúcu polpenziu a možnosť vonkajšieho grilovania.

Vedeli ste, že...?

Spolumajiteľom penziónu Na Rozcestí je Ondřej Bank, ktorý ho pravidelne navštevuje. Okrem fotografií a zážitkov z Chodníka v oblakoch či bobovej dráhy si môžete odniesť aj autogram alpskej lyžiarky a trénerky Ester Ledeckej.


O ubytovaní

Štýlový Penzión Na Rozcestí sa nachádza na Dolnej Morave, neďaleko Kralického Sněžníka a poľských hraníc. Lyžiarske stredisko Dolní Morava je skvelým miestom na pobyt, pretože do lyžiarskeho strediska môžete v zime vyraziť priamo na lyžiach. Areál U Slona sa nachádza hneď vedľa ubytovania a počas celého roka si môžete vychutnať aj adrenalínovú 1,6 km dlhú bobovú dráhu. V zime vás potešia 2 nové štvorsedačkové lanovky, kotvové vleky a detské centrum.

Ale aj po zvyšok roka budete mať čo robiť, preto navštívte rozhľadňu Klepáč (5,2 km), ktorá sa nachádza priamo na česko-poľskej hranici a poskytuje vám skvelý výhľad na obe krajiny. Môžete sa tiež prejsť po Stamichmanovej náučnej trase (2,1 km) s 10 zastávkami alebo sa vydať k vodopádu na Hlubokom potoku (3,5 km). Dobrodruhovia môžu tiež vystúpiť na visutý most Sky bridge 721 (6,1 km) alebo na Chodník v oblakoch (4,5 km), ktorý vedie vo výške 55 metrov a ponúka niekoľko adrenalínových atrakcií.

V lete si deti môžu užiť úžasný Mamutíkov vodný park (1,5 km) s množstvom atrakcií. Vybrať sa môžete aj na kúpalisko v Jablonnom nad Orlicí (28 km) alebo do Acrobat Parku Štíty (23,8 km). Postavil ho olympijský víťaz Aleš Valenta a vyskúšať si tu môžete skoky na lyžiach alebo snowboarde z vodného mostíka. Nachádza sa tu aj malé wellness centrum.

Kde budete spať?

Penzión ponúka 16 izieb s 2 až 4 lôžkami, v niektorých z nich je možné umiestniť prístelku. Všetky izby sú vybavené samostatnou kúpeľňou s WC, TV, písacím stolom a úložným priestorom. Pripojenie na internet je možné prostredníctvom kábla.

Na čom si pochutnáte?

V reštaurácii s útulným interiérom, dreveným nábytkom a krbom si môžete vychutnať bufetové raňajky a chutnú večeru. Za pekného počasia oceníte aj vonkajšie posedenie s grilom.

Cestujete s deťmi?

Pre deti je v areáli penziónu k dispozícii vonkajšie ihrisko, kde sa počas dňa výborne zabavia.

Penzion Na Rozcestí

Penzion Na Rozcestí

Dolní Morava 106 , Králíky
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Petr Heš IČ: 68240341


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
14:00 - 16:30
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 200 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Reštaurácia
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Konferenčná miestnosť

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,3 km
Zastávka
60 m
Zjazdovka
0,2 km

Tipy na výlet

Sky Bridge 721 na Dolnej Morave

Sky Bridge 721 na Dolnej Morave Tip na výlet

Poprechádzajte sa po najdlhšej visutej lávke na svete. Nájdete ju na Dolnej Morave v pohorí Kralický Sněžník, kde most s menom Sky Bridge 721 spája dva horské hrebene - Slamník a Chlum. V takmer 95 metroch nad zemou si užijete jedinečnú 721 metrov dlhú prechádzku. Ocitnete sa tak v nadmorskej výške 1 116 metrov, vďaka čomu sa vám naskytnú úžasné pohľady na okolitú malebnú kopcovitú krajinu.

Na druhom konci lávky ale ešte nič nekončí, vaša cesta pokračuje po nadväzujúcej náučnej ceste Most času, ktorá je prepojená s prvkami rozšírenej reality. K Sky Bridge 721 môžete pohodlne vyjsť lanovkou a užiť si tak nenáročnú prechádzku po hrebeňoch hôr s nezabudnuteľnými zážitkami.

Otváracia doba:

  • Lávka bude prístupná návštevníkom po celý rok
  • 1.5. - 30.6. denne od 10:00 do 16:00 hodín
  • 1.7. - 31.8. denne od 9:30 do 18:00 hodín
  • Ostatné mesiace budú doplnené

Vstupné:

  • Lávka bez lanovky:
    • Dospelý: 350 Kč, dieťa do 15 rokov: 245 Kč.
  • Lávka s lanovkou nahor:
    • Dospelý: 575 Kč, dieťa do 15 rokov: 400 Kč.
  • Lávka s lanovkou nahor aj dolu:
    • Dospelý: 800 Kč, dieťa do 15 rokov: 550 Kč.

(Zdroj fotky: DolniMorava.cz)

Viac informácií
Chodník v oblakoch Dolní Morava
Chodník v oblakoch Dolní Morava
Dolní Morava
Dolní Morava
 Zážitky pre deti - Dolní Morava
Zážitky pre deti - Dolní Morava