Osobne overené: Recenzia kúpeľného pobytu v maďarskom Termal Hoteli Vesta

Vydajte sa spolu so Zuzkou, členkou nášho Travelking tímu, do Maďarska k Budapešti. Konkrétne do Termal Hotela Vesta. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia kúpeľného pobytu v maďarskom Termal Hoteli Vesta

Informácie o pobyte v bodoch

  • Termín pobytu: 26.8.2022 - 28.8.2022
  • Ubytovaní sme boli v: Termal Hoteli Vesta
  • Lokalitou ubytovania je: Maďarsko
  • Cestovala som s: Manželom a dcérou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na cestu sme sa vydali autom asi o 12:30 hodine a počítali sme s tým, že aj so zastávkami na kávu nám jazda zaberie asi 5 hodín. Z Brna sme vyrazili smerom na Bratislavu a potom na Györ, Tatbánya a po M1 na Budapešť. Následne sme pokračovali cez mestá Györmö a Mende. Potom, čo sme prešli dedinou Sülysáp, sme po pravej strane v lesoch zbadali vežičku, ktorá je dominantou Hotela Vesta. Po zhruba 100-200 metroch nasledoval ukazovateľ doprava. Po odbočení je cesta doslova poľná, ale nemusíte sa báť, dovedie vás priamo k hotelu. Z dôvodu kolón po nehodách na maďarských diaľniciach trvala cesta o trochu dlhšie, než som plánovali. Keď sme išli posledný augustový víkend späť, chytili sme pre zmenu hustú prevádzku idúcu z juhu Európy do Rakúska a Nemecka.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovali sme v hotelovom areáli za bránou v tieni pod stromami, kde je dostatok miesta pre všetkých. Parkovanie je zadarmo a nie je nutné ho vopred hlásiť.

Kde sme sa ubytovali?

Termal Hotel Vesta leží v krajine plnej polí medzi dedinami Sülysáp a Tápioszecsö. Ceduľa s odbočkou na hotel sa objaví naozaj na poslednú chvíľu, takže som ju na prvýkrát minuli. Okolie je malebné, pokojné, príjemné a bez ruchu miest aj hlavných ciest. Hotel obklopuje krásne udržiavaný zelený trávnik, ktorý je ideálny na chôdzu bez topánok. V areáli sa nachádza aj malý rybníček, kde sa dá posedieť, relaxovať a rozjímať na lavičkách rozmiestnených okolo vodnej plochy.

Ubytovaní sme boli vo veľkej rodinnej izbe/apartmáne s dvomi spálňami. Vo väčšej spálni sa nachádzala manželská posteľ, chladnička, televízia, kreslo, veľká skriňa a stolík. V menšej spálni bola iba manželská posteľ a stolík s televíziou. Samozrejme, nechýbali nočné lampičky a zásuvky za nočnými stolíkmi. Izby mali spoločný veľký balkón s výhľadom na bazény, ihrisko a rybník. Boli tu tiež dve lehátka, sušiak na bielizeň (uteráky a župan) a stolík so 4 stoličkami. Na večerné posedenie bolo možné na balkóne rozsvietiť vonkajšiu lampu. Kúpeľňa bola priestranná s veľkým umývadlom a sprchovacím kútom. Čakali tu na nás aj mydlá, sprchové gély, župany a biele uteráky.

Termal Hotel Vesta, Osobne overné Travelkingom

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou pobytového balíčka bola polpenzia, ktorá sa podávala v čistej a modernej hotelovej reštaurácii. Z tej sa dalo ísť aj na vonkajšiu terasu a raňajkovať či večerať na čerstvom vzduchu.

Na raňajky bolo možné chodiť už od 7:00 hodín, my sme na ňu však chodili až okolo 8:30 hodín. Aj v túto hodinu ale bolo všetkého dostatok. Na bufetových stoloch boli rôzne druhy pečiva (biele i celozrnné, tmavé žemle, chleby), miešané vajíčka, párky, široký výber zeleniny, údenín i syrov a k tomu minimálne dva druhy nátierok. Zo sladkých jedál boli k dispozícii jogurty, rôzne druhy marmelád a müsli. Nechýbala tiež krupicová kaša s kakaom a lievance nielen pre drobcov. Na uhasenie smädu tu bola čistá voda, džúsy (pomaranč, jablko), rôzne druhy čajov, niekoľko typov kávy (espresso s mliekom aj bez, cappuccino) aj kakao.

Vo večernom bufete bol výber z dvoch polievok a minimálne 3 hlavných jedál (napríklad hovädzie mäso s omáčkou, guláš, rezne) a príloh (ryža, pečené zemiaky, krokety atď.). Súčasťou boli aj jedlá pre detských hostí. Pestrá bola aj ponuka zeleniny, napríklad nakladané uhorky, červená repa, čalamáda. Milovníci sladkého mohli vyberať aspoň z 3 druhov zákuskov. Nápoje neboli v cene, takže sme objednávali na účet izby, načo sme mali chuť – čapované pivo, malinovky a podobne. Pokiaľ mali deti po večeri ešte hlad, personál nemal problém s tým, že si vezmú z bufetu nejakú drobnosť na tácke do izby.

Na raňajkách aj večerách sme si všetci veľmi pochutnali!

Ako sme sa najedli v okolí?

Na pobyte sme boli dva dni a stravy v hoteli bolo dostatok, takže sme si jedlo v okolí ani nestihli dať. Pokiaľ by niekto mal záujem v hoteli aj obedovať, je možné doobjednať si plnú penziu. Táto varianta môže byť ideálna pre rodiny s deťmi, ktoré nemusia opúšťať areál a môžu si od vodných radovánok len odbehnúť do hotelovej reštaurácie.

Aký bol servis pre deti?

Moja dcérka je už skôr pubertiak ako dieťa, má 14 rokov. Zaznamenala som však, že je hotel family friendly. Na recepcii je možné zapožičať detskú postieľku a niektoré izby majú kuchynský kút, kde je možné ohriať príkrmy pre bábätká alebo pripraviť väčšie jedlo kedykoľvek počas dňa. Na druhom poschodí hotela sa nachádza veľká herňa. Pre zábavu malých hostí tu bolo plno bábik aj hračiek, detská kuchynka, veľká televízia, biliard a tiež sedačka a kreslá pre dospelých, ktorí práve strážia svoje ratolesti. Hlavnou atrakciou je pre deti, samozrejme, vonkajší bazén s veľkým hradom, toboganom a šmykľavkou. Pre mladšie deti je tu menšia šmykľavka. Pár krokov od bazénov je nové ihrisko s kolotočom, hojdačkou, preliezkami a parádnym tunelom. Pri raňajkách aj večeriach nikdy nechýbala nejaká tá dobrota pre malých stravníkov.

Termal Hotel Vesta, Osobne overné Travelkingom

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Súčasťou hotela je wellness centrum a nie je teda ničím výnimočným, že budete počas pobytu stretávať hostí v županoch. Tie sú spolu s uterákmi pripravené v izbe, takže si ich nemusíte voziť. Vo vnútornej časti wellness sa nachádza bazén s termálnou vodou (35–36 °C), soľná kabína, parná kabína a fínska sauna. Je tu aj malý bazénik so šmykľavkou pre malé deti, pár lehátok na odpočinok a stolčeky so stoličkami na posedenie. V soľnej kabíne je príjemná teplota bez väčšej vlhkosti, takže sa tam dá v pokoji posedieť napríklad aj 20 minút a užívať si slaný vzduch, ktorý blahodárne pôsobí na dýchacie cesty.

Vo vonkajšej časti wellness sú potom ďalšie dva bazény s termálnou vodou. Ten bližší k hotelu je menší a je možné si v ňom zahrať vodný šach. K druhému sa ide kúsok ďalej cez trávnik. Druhý bazén je väčší a môžete v ňom dlho relaxovať a vychutnávať si čerstvý vzduch z okolitého lesa. Pre skutočné vodné živly tu bol plavecký bazén s väčšou hĺbkou. V sobotu večer boli vonkajšie aj vnútorné bazény v prevádzke až zhruba do polnoci. Bolo veľmi príjemné ísť sa po večeri na chvíľku prejsť a potom si zaplávať alebo relaxovať v teplej vode bazéna pod hviezdnou oblohou.

Termal Hotel Vesta, Osobne overné Travelkingom

Aké boli procedúry v hoteli?

Využila som aj možnosť procedúr, konkrétne masáž celého tela. Mohla som si vybrať, či chcem krém, alebo olej a potom aj jeho vôňu. Počas 50 minút masáže som sa krásne uvoľnila a oddýchla si.

Kam sa vydať na výlet?

V blízkosti hotela (30 minút autom) sa nachádza hneď niekoľko pamätihodností:

  • Kráľovský zámok v meste Gödöllö, ktorý je spojený s cisárovnou Sissi. Zámok je vzdialený asi pol hodiny jazdy autom a je naozaj krásny. V jeho blízkosti sa nachádza udržiavaný park, kde je možné za malý poplatok absolvovať jazdu kočiarom.
  • Zámok Andrássy v mestečku Tóalmás, ktoré je vzdialené asi 13 minút jazdy. Tento malebný kaštieľ je ukážkou impozantnej maďarskej architektúry a patrí medzi najkrajšie šľachtické sídla v Maďarsku.
  • Vydať sa môžete tiež do Budapešti, kam sa dá dôjsť zhruba za 50 minút. Ak budete na pobyte s deťmi, odporúčam navštíviť vodný svet Tropicarium v obchodnom centre Campona. Je to možné vidieť rôzne druhy sladkovodných i morských rýb, krokodíly a vo veľkom akváriu plávajú žraloky a raja. Súčasťou prehliadky je aj otvorený bazén s možnosťou pohladiť si raje. Samozrejme nechýba obchod so suvenírmi.

Záverečné hodnotenie pobytu v Termal Hoteli Vesta

„Rodinný víkend v Hoteli Vesta sme si parádne užili. Ubytovali nás v krásnej rodinnej izbe s veľkým balkónom a výhľadom na bazény a jazierko. Raňajky aj večere podávané formou bufetu boli bohaté a veľmi chutné. Vo wellness s termálnymi bazénmi a niekoľkými druhmi sáun sme si krásne zarelaxovali. Môžem odporučiť aj parádnu masáž celého tela, ktorá uvoľní nielen telo, a vďaka vonným olejčekom si oddýchne aj myseľ. Úžasným zážitkom bolo večerné kúpanie a pobyt v termálnom bazéne pod hviezdnou oblohou. Hotel je úplne ideálny pre rodiny s deťmi. Je tu pokoj a nachádza sa tu množstvo atrakcií, ktoré deti na celý deň zabavia. Dcérka sa ma pri odchode pýtala, kedy sa zase vrátime.”


👍 Pobyt v Termal Hoteli Vesta bol osobne overený Zuzkou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Zuzana KošnerováZuzana Košnerová
Aktualizované: 28. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet