Osobne overené: Recenzia luxusného pobytu v Atlantida Boutique Hoteli ***** s neobmedzeným wellness

Vydajte sa spolu s Tamasom, členom nášho Travelking tímu, do Slovinska. Konkrétne do Atlantida Boutique Hotela *****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia luxusného pobytu v Atlantida Boutique Hoteli ***** s neobmedzeným wellness

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Do Atlantida Boutique Hotela ***** sme s rodinou vyrazili z Körmendu, maďarského mesta neďaleko hraníc. Išli sme autom a cesta nám zabrala zhruba 2,5 hodiny.

Ako to bolo s parkovaním?

Zaparkovali sme v hotelovej garáži, tá bola veľmi dobre prístupná, pri príchode vám personál otvorí bránu. Parkovanie bolo potrebné zarezervovať dopredu a platí sa 10 €/noc. Z garáží sa potom výťahom dostanete do lobby s recepciou a k izbám.

Kde sme sa ubytovali?

Atlantida Boutique Hotel ***** nie je priamo v centre mesta, na kruhovom objazde bolo treba zísť v smere od centra a pokračovať k okrajovej časti Rogašskej Slatiny. Keďže je ale mestečko pomerne malé, pešo sa odtiaľto do centra dostanete za pár minút. S hľadaním hotela sme nemali žiadny problém, navigácia Waze vie presne, kde sa nachádza. Budova hotela je na úpätí vysokého kopca, v malom údolí, hneď oproti historickému múzeu Anin dvor.

Privítala nás ozajstne luxusná izba s modernou kúpeľňou. V izbe bolo perfektne upratané, nábytok je nový a posteľ veľká a pohodlná. Všetko (závesy, svetlá, klimatizácia) sa ovláda pomocou elektronických tlačidiel, v izbe sme našli hneď 2 ovládače. V kúpeľni bola ako vaňa, tak sprchovací kút, takže si každý môže vybrať, čo mu vyhovuje. Okrem WC v kúpeľni sme mali k dispozícii ešte samostatnú toaletu. V izbe nám nachystali aj balíček so županmi a uterákmi do wellness. Skvele sme si užili obrovský balkón, odkiaľ sme videli na kopec po ľavej strane a budovy v centre po pravej strane. Výhľad je odtiaľto naozaj krásny, ráno a večer vidíte všade okolo zeleň a vrchol kopca, ktorý sa dotýka mrakov.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Stravovali sme sa formou polpenzie. Raňajky sa podávali formou bufetu so širokým výberom všetkých možných dobrôt: údeniny, ryby, šaláty, teplé a studené jedlá, ovocie, jogurty a domáce produkty (napríklad chlieb). V bufete skrátka nič nechýbalo!

Večer na nás čakal bohatý bufet, tentoraz s polievkami, predjedlami, ovocím a dezertmi. Hlavný chod sme si vyberali z menu s 5 variantami, ktoré zahŕňalo jedlá s mäsom a rybami či vegetariánske pokrmy, kuchyňa ale bola otvorená aj rôznym špeciálnym požiadavkám. Ochutnali sme napríklad výborné jahňacie mäso alebo šťavnatý steak.

Ako sme sa najedli v okolí?

Obedovali sme v centre mesta, v reštaurácii Sonce, zameranej na tradičné slovinské jedlá, ale aj napríklad pizzu. Ja som si objednal miestnu špecialitu - pizzu Sonce. Ceny sú tu rozumné a reštaurácia je dobre prístupná aj s deťmi. Na posedenie pri káve či drinku odporúčam navštíviť Central Cafe v strede mesta. Kaviareň nájdete hneď na hlavnom námestí a poteší priestrannou vonkajšou terasou.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Wellness centrum hodnotíme ako 10/10, bazén je skvele udržiavaný a tak akurát veľký na plávanie. Z wellness centra sa vám naskytne pôsobivý výhľad na okolité zelené kopce, ktoré vo vás okamžite navodí pocit pohody. K wellness patrí aj vonkajšia terasa, od rána do večera osvietená slnkom. Vyskúšal som vírivku a saunový svet Sauna Oasis, kde boli 2 fínske sauny – jedna naozaj horúca a druhá pre tých, ktorí majú radšej nižšie teploty, a turecký parný kúpeľ. Nechýbala vnútorná a vonkajšia odpočinková zóna a dopriať si môžete aj občerstvenie – ovocie, vodu a čaj.

Cestovanie s deťmi

Na pobyt sme išli s malým dieťaťom. Hotel ponúka perfektnú postieľku pre malé deti, nakoniec sme sa ale rozhodli využiť vlastnú, pretože sa v nej syn väčšinou len hrá a spí večer s nami v posteli. Zatiaľ neje klasické jedlo, len detské príkrmy, aspoň ale ochutnal žltý melón z raňajkového bufetu. Oceňujem, že sme mohli syna vziať so sebou do wellness centra, kde si s nami zaplával vo veľkom bazéne. Nie sú tu žiadne špeciálne bazény ani iné atrakcie pre deti, iba pre dospelých, wellness je ale deťom prístupné. Hotel všeobecne nie je priamo určený pre malé deti, v priestrannej izbe je ale dostatok miesta aj na pobyt pre rodiny.

Kam sa vydať na výlet?

Dostal som odporúčanie navštíviť Múzeum Anin dvor, ale s dieťaťom sme si radšej urobili prechádzku po centre mesta Rogaška Slatina. Je to malé, ale živé mestečko s množstvom obchodíkov a pekných reštaurácií s rozumnými cenami. Celkovo sem ľudia jazdia hlavne preto, aby si užili liečivé účinky slávnej minerálnej vody Donat, ktorá v meste pramení. Odporúčam prejsť sa na námestie a po hlavnej triede, kde si užijete skvelé nákupy v malých butikoch s oblečením a stánkoch so suvenírmi.

Vyraziť môžete aj do neďalekého Cejlu alebo Mariboru. Mesto Cejle so slávnym stredovekým hradom je vzdialené len 34 km (cca 44 minút autom) a ide o ideálne miesto, kde stráviť aspoň 2 hodiny obdivovaním stredovekej histórie. Tiež Maribor, ako druhé najväčšie mesto Slovinska, ponúka množstvo zaujímavých atrakcií. Jazda do Mariboru zaberie cca 50 minút a uvidíte tu napríklad najstaršiu rastlinu vínnej révy na svete, ktorá rastie v srdci historickej časti mesta a ovíja sa okolo Domu Starej révy. Vek tohto viniča „Žametovka“ alebo „Modra Kavčina“ bol potvrdený na viac ako 400 rokov, pritom stále plodí hrozno. Vyslúžil si tak zápis do Guinessovej knihy rekordov ako najstarší plodiaci ker ušľachtilej révy na svete. Stará réva je symbolom bohatej vinárskej kultúry Mariboru, Štajerska aj celého Slovinska.


Záverečné hodnotenie pobytu v Atlantida Boutique Hoteli *****

„Rogaška Slatina nás očarila božským pokojom a malebným okolím a určite by som sa sem s rodinou rád vrátil. Keď ráno vyjdete na balkón, rozhliadnete sa po okolitej prírode a nadýchnete sa čerstvého vzduchu, hneď sa cítite oddýchnutí. V Hoteli Atlantida som si najviac užil Saunu Oasis s úžasnými saunami a parným kúpeľom. Moderný, minimalistický štýl budovy prekvapivo skvele zapadá do miestneho prostredia. Ostatné hotely v Rogaške Slatine sa držia historického štýlu, tento je ale úplne nový a všetky jeho moderné zariadenia, interiéry, skvelé možnosti parkovania aj ďalšie služby sú naozaj minimálne na 5* úrovni. Priateľský personál je skvele vyškolený a s čímkoľvek vám ochotne pomôže. Jedlá sú pestré a chutné. K hotelu skrátka nenachádzam žiadnu výhradu. Pobyt tu by som odporučil hlavne párom, hotel je síce pripravený aj na deti, jeho služby si ale dokonale užijete hlavne vo dvojici.”


👍 Pobyt v Atlantida Boutique Hoteli ***** bol osobne overený Tamasom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 27. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet