Osobne overené: Recenzia pobytu neďaleko centra Brna v Hoteli Avanti ****

Vydajte sa do Brna s Nikol, Nikolou a Barborou, členkami nášho tímu Travelking. Konkrétne do Hotela Avanti ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu neďaleko centra Brna v Hoteli Avanti ****

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 2. 10. 2023 – 4. 10. 2023
  • Ubytované sme boli v: Hoteli Avanti ****
  • Lokalitou ubytovania je: Brno
  • Cestovala som: S kolegyňami z práce
  • Stravovanie: Raňajky
  • Doprava: Verejnou dopravou

Kam a ako sme išli?

Na pobyt do Brna sme sa každá vybrali po vlastnej osi. Ja som vyrážala z Bratislavy vlakom spoločnosti RegioJet. Chytila som posledné voľné miesto, takže som si trošku priplatila - lístok v Business triede ma vyšiel na 500 Kč. Cesta mala trvať 1,5 hodiny, ale ešte na Slovensku došlo k nehode na trati, takže som nakoniec vo vlaku strávila viac než 3,5 hodiny. Kolegyne Nikča a Barča, s ktorými som si pobyt užila, tiež cestovali verejnou dopravou.

Ako to bolo s parkovaním?

My sme parkovanie síce nevyužili, ale hotel ponúka vlastné priestranné parkovisko. Nájdete tu aj nabíjaciu stanicu pre elektromobily. Pre ubytovaných hostí je parkovanie zadarmo. Stačí si vziať parkovací lístok a nechať si ho overiť na recepcii.

Kde sme sa ubytovali?

Ubytované sme boli v Hoteli Avanti ****, ktorý sa nachádza neďaleko centra Brna. Z Hlavnej stanice sme išli električkou na zastávku Hrnčířská, odkiaľ to k hotelu bolo zhruba 5 minút pešo. Hotelová budova je skutočne vysoká a obrovská, takže ju len tak neprehliadnete. 😊

Hotelové Lobby je veľmi priestranné a okrem recepcie sa tu nachádza aj posedenie, vstup do dvoch reštaurácií, toalety a dva výťahy. Na recepcii sa nás ujala slečna, ktorá nám odovzdala karty od izby. Skvelé bolo, že sme dostali 3 karty a každá z nás teda mala svoju. Na recepcii sa dá zakúpiť drobné občerstvenie a chladené nápoje. V prípade, že by na recepcii nikto nebol, je tu možnosť využiť prístroj na check-in a check-out.

Naša trojlôžková izba sa nachádzala na 3. poschodí. Zo vstupnej chodby s vešiakmi, zrkadlom a šatníkovou skriňou sa vchádzalo do hlavnej miestnosti, kde už boli pripravené tri oddelené lôžka. Bol tu tiež priestor na odloženie kufra, menší stolík s posedením, väčší stôl so stoličkou a na ňom nachystaný set na prípravu čaju a kávy, fľaša Mattoni a poháre. Nechýbala ani malá chladnička (prázdna) a televízia s množstvom českých aj zahraničných programov. Potešil nás tiež priestranný balkón. V menšej kúpeľni sa nachádzal sprchovací kút a ďalej papierové vreckovky, fén a kozmetické zrkadlo. Počas pobytu nám tu teda nič nechýbalo.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou balíčka boli raňajky podávané formou bufetu od 7:00 do 10:00 hodín. Raňajková reštaurácia sa nachádza na prízemí vedľa recepcie a bol v nej dostatok miest. Výber bol pestrý, takže si každá z nás mohla dať raňajky presne podľa svojich predstáv. Nikču potešili klasické raňajkové pokrmy ako vyprážané vajcia a párky, Barču zase toasty a slaninka. Ja som dala prednosť sladkému variantu, teda čerstvému ovociu a pečivu s maslom a marmeládou. Samozrejme tu boli na výber aj syry, rôzne údeniny, nátierky a maslá, čerstvá zelenina, cereálie s mliekom, jogurt a, samozrejme, rôzne druhy sladkého a slaného pečiva. Z netradičných jedál tu bola tlačenka či diabolské vajcia.

K dispozícii boli hneď dva automaty na horúce nápoje s naozaj bohatým výberom. Pripraviť sme si v nich mohli horúcu čokoládu a rôzne druhy kávy podľa veľkosti a intenzity, s mliekom aj bez mlieka, ale napríklad aj s príchuťou. Na studené nápoje tu bol taktiež prístroj a zvoliť sme si mohli niekoľko druhov džúsov či vodu.

Ako sme sa najedli v okolí?

  • Počas nášho výletu do Bylinkového raja Sonnentor (leží 60 km južne od Brna) sme navštívili čajovňu s kaviarňou. Ochutnali sme ich skvelé zákusky, ľadové čaje, malinovku a kávu a všetko bolo vynikajúce!
  • Na obed sme si zašli v Brne do podniku Fabrik Food Factory (1,7 km od hotela), kde sme si dali ich známe jacket potato a avokádový šalát s kuracím mäsom. Pokrmy boli výborné.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Hotel Avanti ponúka hneď dve wellness centrá. Za príplatok je k dispozícii privátne wellness s vírivkou, fínskou saunou, parnou saunou, škótskou sprchou, solárnou lúkou a vyhrievanými lavicami. Ďalej sa tu nachádza aj strešné wellness centrum, ktoré je hosťom prístupné zadarmo. Otvorené je každý deň od 16:00 do 22:00 hodín a nie je nutné ho vopred rezervovať.

Strešné wellness sa nachádza na 8. poschodí a po schodoch sa doň nedostanete, je nutné využiť výťah. Tlačidlo do 8. poschodia však nestlačíte, pokiaľ najskôr nepriložíte kartu od izby – chvíľku nám trvalo, kým sme na to prišli. 😊 Na 8. poschodí sa nachádza veľké fitness centrum (otvorené 6:30 – 22:00 hodín každý deň), cez ktoré sa dostanete do wellness časti. K dispozícii sú tu šatne so skrinkami, kde sa môžete prezliecť a vziať si tu uterák či plachtu do wellness. Potom už vojdete do zóny s fínskou saunou, sprchami a WC. Sauna má presklené okno s pekným výhľadom na mesto. Ďalej sa odtiaľ vchádza na priestrannú terasu, z ktorej tiež uvidíte krásnu brniansku panorámu. Navyše sa tu nachádza vírivka, ideálna na relaxáciu až 4 osôb. Bohužiaľ v čase nášho pobytu bola neprístupná.

Kam sa vydať na výlet?

  • Na výlet sme sa vydali do obce Čejč, v ktorej sa nachádza bylinkový raj Sonnentor. Zúčastnili sme sa zhruba hodinovej exkurzie, ktorá nás oboznámila s procesom zberu a spracovania byliniek a tiež sme nahliadli do výrobní. Veľmi krásne to tu voňalo a dozvedeli sme sa plno zaujímavostí. Vstupné stojí 130 Kč a lístok sa dá kúpiť vopred online, ale pokojne aj na mieste. Len si radšej vopred overte dostupnosť. 😊
  • Z výletných cieľov priamo v Brne odporúčame známe pamiatky ako hrad Špilberk a nádhernú Katedrálu sv. Petra a Pavla.
  • Ak máte radi netradičné zážitky, tak zavítajte na prehliadku do 10-Z Bunkru, v ktorom bol vybudovaný atómový kryt alebo na exkurziu do brnianskeho podzemia, ktorého chodby vedú priamo pod centrom mesta.
  • Mojím favoritom je tiež zvernica Holedná, ktorá leží neďaleko centra a dá sa k nej pohodlne dostať MHD. V zvernici si môžete užiť prechádzku v spoločnosti danielov, muflónov a jeleňov.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Avanti ****

„S pobytom v Hoteli Avanti **** sme boli spokojné. Izba bola priestranná, útulná a našli sme v nej všetko pre komfortný pobyt – pohodlnú posteľ a ako bonus aj veľký balkón. Ráno sme sa posilnili výbornými raňajkami, kde si každá z nás pochutnala na svojich obľúbených pokrmoch. Veľkou výhodou hotela je aj strešné wellness centrum s vírivkou a saunou. Škoda len, že v deň pobytu bola vírivka nedostupná. Tak snáď nabudúce. 😊”


👍 Pobyt v Hoteli Avanti **** bol osobne overený Nikol, Nikolou a Barčou, členkami tímu Travelking, a jeho návštevu môžu s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet