Osobne overené: Recenzia pobytu pri mori v chorvátskom mestečku Kraljevica vo Ville Dora

Vydajte sa spolu s Tamasom, členom nášho Travelking tímu, do Chorvátska. Konkrétne do Villy Dora v letovisku Kraljevica v Kvarnerskom zálive. Aká bola cesta, ubytovanie, bazén a pláže? Aké výletné ciele si nenechajte ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu pri mori v chorvátskom mestečku Kraljevica vo Ville Dora

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 20. 5. 2022 - 22. 5. 2022
  • Ubytovaní sme boli vo: Ville Dora
  • Lokalitou ubytovania je: Chorvátsko
  • Cestoval som s: Priateľkou
  • Stravovanie: Bez stravy
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na pobyt do Villy Dora sme sa vydali autom z mesta Körmend ležiaceho v západnom cípe Maďarska. Trasa do chorvátskeho prístavného letoviska Kraljevica bola dlhá asi 360 km. Z väčšej časti sme išli po diaľnici, a tak cesta trvala okolo 4 hodín. V Chorvátsku sa za prejdené úseky diaľnice platia na mýtnych bránach, takže nie je potrebné riešiť diaľničnú známku.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie na súkromnom parkovisku s uzamykateľnou bránou bolo v cene balíčka. Po príchode sme dostali elektronický ovládač, ktorým sa brána otvárala a zatvárala podľa potreby, čo bolo veľmi praktické. Na parkovisku je pre vozidlá hostí vyhradených dostatok miest.

Villa Dora, Osobne overené, Travelking

Kde sme sa ubytovali?

Villa Dora sa nachádza v mestečku Kraljevica, ktoré leží medzi väčšími a známejšími letoviskami Crikvenica a Rijeka. S navigáciou sme vilu našli skutočne ľahko. Neďaleko Kraljevice vedie most na ostrov Krk, na ktorý je to odtiaľ takmer čo by kameňom dohodil. Na more, most aj ostrov je z apartmánov aj záhrady pekný výhľad. Hlavnou výhodou je, že apartmány sa nachádzajú priamo na pobreží. Stačí zísť pár schodov a ste na pláži. Prostredie je priam očarujúce – vo veľkej záhrade so stredomorskou vegetáciou a bazénom sme sa cítili jednoducho skvele. Krásne výhľady na modrú morskú hladinu priviedli všetko k dokonalosti. Súčasťou záhrady je navyše zázemie na grilovanie, takže ak máte radi grilovačky, určite odporúčam túto možnosť využiť.

Apartmány sú dostatočne priestranné a zároveň príjemne útulné. Sú vybavené komfortným nábytkom a nechýbajú v nich napríklad ani klimatizácia a televízia. Súčasťou apartmánu je aj plne vybavená kuchyňa a kúpeľňa so sprchovacím kútom a toaletou. Jediné, čo nám trochu chýbalo, bol kávovar, ale inak sme mali k dispozícii úplne všetko.

Ako sme sa najedli v okolí?

Vzhľadom na to, že strava nie je súčasťou pobytového balíčka, mali sme dostatok príležitostí vyskúšať reštaurácie v okolí ubytovania. Na večeru sme šli do pizzérie Petrus, kam sme došli za 15 minút chôdze. Ako predjedlo sme si dali vynikajúci domáci syr a chorvátske prošuto. Pizza ako hlavný chod bola taktiež výborná a navyše na chorvátske pomery za skvelú cenu. Druhý deň sme večerali v reštaurácii Frankopan, kam sme došli za pár minút autom. Tento podnik má priestrannú terasu so skutočne krásnym výhľadom na more. Ide tak o dokonalé miesto napríklad na romantickú večeru. Dali sme si chorvátsku špecialitu - čierne rizoto a morské plody. S jedlom, prostredím aj obsluhou sme boli opäť veľmi spokojní.

Na popoludňajšiu šálku kávy sme zašli do baru Captain Hook, ktorý sa nachádza priamo v Kraljevickej lodenici a je z neho krásny výhľad na vodu a plavidlá. Káva bola lahodná a lacná - čo viac si môže človek priať. Počas výletu do letoviska Crikvanica sme sa naobedovali v reštaurácii Kavana Piko. Pochutnali sme si na plodoch mora, ktoré boli skutočne čerstvé a lahodné.

Aký bol bazén a pláže v okolí hotela?

Najbližšia pláž sa nachádza priamo pod apartmánmi, a tak stačí zísť pár schodov a ste pri mori. Pláž je pekná a udržiavaná. Priezračné more poskytuje ideálne podmienky na kúpanie i potápanie. Stredobodom nádhernej záhrady je bazén obklopený mnohými ležadlami. Voda v bazéne bola vždy dokonale čistá a príjemne teplá. Či už sa teda tešíte hlavne na vodné radovánky, alebo chcete chytať bronz, oboje si tu užijete dosýta.

Kam sa vydať na výlet?

  • Mesto Kraljevica – dá sa tam ísť pešo asi za 30 minút, alebo ísť zhruba 5 minút autom. Centru mesta dominuje lodenica. Nedostatok klasických pamiatok dostatočne vynahradí príjemná atmosféra a prijateľné ceny v reštauráciách. Odporúčam sadnúť si na kávu a zákusok v niektorej z kaviarní a sledovať ruch v lodeniciach.
  • Hrad Frankopan – asi jediná významná historická pamiatka v Kraljevici. Jeho interiéry môžete navštíviť pri prehliadke a jeho súčasťou je aj expozícia o významnej rodine Frankopanov.
  • Letovisko Crikvenica – je vzdialené asi 20 minút jazdy autom. Nájdete tu mnoho skvelých reštaurácií, barov a obchodíkov a tiež krásne pláže lemované borovicovými hájmi.
  • Mesto Rijeka – tretie najväčšie chorvátske mesto je skvelým cieľom na celodenný výlet. Stihli sme navštíviť hrad Trsat a unikátne digitálne planetárium. Najviac zo všetkého sa nám však páčila živá mestská trieda Korzo, čo je pešia zóna s mnohými obchodmi lemovaná krásnymi budovami.
  • Výlety loďou – ak sa chcete vydať na more, vyrazte do prístavu v Crikvenici. Tam nájdete počas leta množstvo stánkov ponúkajúcich najrôznejšie výlety loďou. My sme boli na jednej kratšej okružnej plavbe a bol to skvelý zážitok.

Villa Dora, Osobne overené, Travelking

Záverečné hodnotenie pobytu vo Ville Dora

„Villa Dora je ideálne miesto na odpočinok aj skvelý východiskový bod na výlety do atraktívnych miest v okolí či na ostrovy. Najväčšou výhodou je, že k moru je to doslova pár krokov po schodoch. Uprostred nádhernej záhrady je navyše čistý vonkajší bazén, kde si užijete parádne vodné radovánky aj opaľovanie na ležadle, nechýba ani možnosť grilovania. Apartmán bol komfortne zariadený a bol z neho krásny výhľad na more. Po výletoch do okolitých miest sme si vždy radi zaplávali v mori a potom si vychutnali pohár vína pri pohľade na zapadajúce slnko. Nočné svetlá nad hladinou, čerstvý morský vzduch a príjemná teplota robili tieto zážitky skutočne nezabudnuteľnými. Tento pobyt by som si rozhodne kedykoľvek rád zopakoval!“


👍 Pobyt vo Ville Dora bol osobne overený Tamasom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet