Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu pri termálnych kúpeľoch v Penzióne Quatro

Vydajte sa do Podhájskej s Nikolou, členkou nášho tímu Travelking. Konkrétne do Penziónu Quatro blízko termálov. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu pri termálnych kúpeľoch v Penzióne Quatro

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 25. 8. 2023 - 27. 8. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Penzióne Quatro
  • Lokalitou ubytovania je: Podhájska
  • Cestovala som s: Partnerom
  • Stravovanie: Raňajky
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Do Penziónu Quatro sme vyrazili z Brna okolo 11. hodiny. Cestovali sme autom. Zvolili sme trasu mimo slovenské diaľnice, aby sme sa vyhli plateniu diaľničnej známky. Samotná cesta nám trvala približne 4 hodiny a bola bezproblémová. Mali sme pár zastávok na benzínkach, aby sme sa ponaťahovali a dali si kávu. Do Podhájskej sme dorazili zhruba o 16:30 hodín.

Ako to bolo s parkovaním?

Priamo pri penzióne sme našli vonkajšie parkovisko. To síce nebolo veľké, ale bez problémov sme sa zmestili. Výhodou bolo, že sa parkovanie nemuselo dopredu hlásiť a mali sme ho počas pobytu zadarmo. Parkovisko síce nie je strážené, ale je uzavreté v rámci komplexu jednotlivých budov penziónu.

Kde sme sa ubytovali?

K Penziónu Quatro sme trafili bez akýchkoľvek ťažkostí, nájdete ho na jednej z hlavných ulíc v Podhájskej. Okolie penziónu bolo čisté a pekne upravené. Výhodou je, že sa penzión nachádza v tesnej blízkosti miestneho termálneho kúpaliska, takže sme pešo za 5 minút dorazili k hlavnému vstupu.

Pred vstupom do nášho apartmánu sa nachádzala mini terasa s dvomi stoličkami a stolíkom, kde sme si mohli večer oddýchnuť a posedieť si. Samotná izba bola jednoducho zariadená, s trochu starším nábytkom, ale všetko bolo upratané a čisté. K dispozícii sme mali vstavanú šatníkovú skriňu, manželskú posteľ, pohovku s kresielkom a konferenčným stolíkom, televíziu a mini chladničku. Kúpeľňa bola vybavená sprchovacím kútom, toaletou a umývadlom.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci pobytu sme mali chutné raňajky, ktoré sa podávali formou bufetu v jedálni penziónu. Tá je síce menšia, ale stolov bolo dosť pre všetkých a posedieť si je možné aj na krytej terase. Nesklamal nás ani výber jedál. Ten bol pestrý – od rôznych údenín, syrov, zeleniny, cereálií s mliekom či jogurtom po volské oká, vynikajúce miešané vajíčka a chýbať nesmela ani opečená slaninka a obľúbené párky. Pre milovníkov sladkých raňajok tu boli aj záviny s rôznymi druhmi náplní.

Ako sme sa najedli v okolí?

Prvý aj druhý večer sme sa zastavili na večeru v miestnej reštaurácii Fontána, ktorá sa nám veľmi páčila. Dalo sa sedieť priamo v klimatizovanej reštaurácii, pod zastrešenou terasou či vonku na záhrade, v blízkosti detského ihriska. Personál bol príjemný a ochotný. Prvý večer sme mali s priateľom obrovskú chuť na pizzu, objednali sme si hneď dve - Carbonara a tuniakovú. Na pitie sme si obaja dali pivo Zlatý bažant. Druhý večer sme potom zvolili odľahčený variant v podobe Caesar šalátu.

Ďalší deň sme sa stravovali v areáli termálneho kúpaliska. Dopoludnia sme si dali francúzskou palacinkou s nutellou a banánom v Reštaurácii Pod toboganom. Obed sme si potom dali v reštaurácii Sedliacka stodola. Ja som si pochutnala na bryndzových haluškách so slaninou a priateľ si objednal bravčový rezeň so zemiakmi. Prostredie sa nám tu veľmi páčilo a interiér reštaurácie bol vkusne, rustikálne zariadený. Popoludní sme si zašli na kávu do kaviarne Zrnko pohody, ktorá sa nachádzala priamo vo vstupnej budove areálu kúpaliska

Pri spiatočnej ceste sme sa ešte zastavili na obed v Stupave v Reštaurácii Skala, kde sme si dali vynikajúci hamburger so steakovými hranolkami a coleslaw šalátom.

Kam sa vydať na výlet?

Do Podhájskej smeruje každý za návštevou miestneho termálneho kúpaliska. Voda z geotermálneho prameňa je čerpaná z hĺbky 1,9 kilometrov a zložením je veľmi podobná vode z Mŕtveho mora. Ani my sme si nenechali túto možnosť ujsť a strávili sme tu celý sobotný deň. V Podhájskej mám časť rodiny a kúpalisko teda veľmi dobre poznám. Bolo pekné vidieť, ako sa areál po rokoch rozrástol a všetko je zmodernizované. Pribudli najrôznejšie vodné atrakcie, tobogany a vyžitie pre deti. Určite sa ale pripravte na väčšie množstvo ľudí a dobre si tiež strážte svoje veci, predovšetkým hotovosť. Nám sa neopatrnosť nevyplatila.

Pri spiatočnej ceste sme zastavili v meste Stupava a náhodou sme objavili veľmi pekný mestský park, ktorý môžeme určite odporučiť na prechádzku.


Záverečné hodnotenie pobytu v Penzióne Quatro

„Pobyt sa nám páčil a užili sme si ho, určite by sme sa nabudúce zdržali aspoň o deň dlhšie. Najväčšou výhodou Penziónu Quatro je bezpochyby fakt, že sa nachádza v tesnej blízkosti termálneho kúpaliska. Nemusíte si tak robiť starosti s prejazdom autom či dlhou chôdzou, čo môže byť veľké plus pre staršie osoby alebo rodiny s deťmi. Chutili nám aj raňajky s pestrým výberom jedál. Na výlet môžeme v okolí určite odporučiť mesto Stupava a jeho krásny park.”


👍 Pobyt v Penzióne Quatro bol osobne overený Nikolou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 27. 9. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň