Osobne overené: Recenzia pobytu s all inclusive na chorvátskom ostrove Pag v Hoteli Pagus ****

Vydajte sa spolu so Markétou, členkou nášho Travelking tímu, na chorvátsky ostrov Pag. Konkrétne do Hotela Pagus ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s all inclusive na chorvátskom ostrove Pag v Hoteli Pagus ****

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 30. 5. 2022 - 1. 6. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Pagus ****
  • Lokalita ubytovania je: Chorvátsko
  • Cestovala som s: Partnerom
  • Stravovanie: All inclusive
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na pobyt do Hotela Pagus **** sme sa vybrali z mesta Zadar, kde sme boli na víkend. Cesta zo Zadaru do mestečka Pag, ktoré je historickým centrom rovnomenného ostrova, trvala necelú hodinku. Pag je síce ostrov, ale s pevninou ho spája most, a tak netreba riešiť dopravu trajektom. Do Chorvátska jazdíme z Prahy niekoľkokrát ročne a vždy volíme cestu cez Brno, Rakúsko (Viedeň) a Slovinsko. Jediný problematický úsek býva česká diaľnica, inak sme touto trasou išli vždy bez problémov. Na prejazd cez Rakúsko a Slovinsko si nezabudnite zakúpiť diaľničné známky. V Rakúsku stojí diaľničná známka na 10 dní cca 10 €. V Slovinsku sú diaľnice drahšie a vyjdú za 7 dní na 10 €, alebo je možné kúpiť mesačnú známku za zhruba 25 €. V Chorvátsku sa za prechod cez diaľnice platí vo forme mýta za jednotlivé prejdené úseky.

Ako to bolo s parkovaním?

Priamo pred hlavným vchodom hotela je pomerne veľké parkovisko, kde sa dá parkovať za poplatok 6 € za noc. Zvlášť pri pobytoch v letnej sezóne (jún až august) rozhodne odporúčam parkovacie miesto zarezervovať vopred. V meste Pag sú však aj verejné parkovacie miesta, ktoré je prípadne možné využiť zadarmo.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel sme s navigáciou našli ľahko. Jeho poloha priamo pri malebnej promenáde je naozaj skvelá. Hneď za promenádou je pekná a udržiavaná kamienková pláž. More je tak od hotela vzdialené iba pár metrov. Na nádhernú modrú hladinu je krásne vidno z jedálne, väčšiny izieb, niekoľkých terás aj z vonkajších bazénov. Po promenáde sa dá ísť buď smerom do historického centra mesta Pag, alebo na druhú stranu do prírody. Ja osobne trávim dovolenku najradšej turistikou, a tak mi prišlo skvelé, že na Pagu sú možnosti výletov naozaj pestré. Niekoľko stoviek metrov od hotela dokonca začína zaujímavá značená okružná trasa.

Po príchode nás uvítal veľmi milý pán recepčný, ktorý nám dal kartu od izby a povedal nám všetky dôležité informácie. Dostali sme aj náramky, ktoré značili, že máme nárok na all inclusive servis. Celkovo bol každý člen personálu, s ktorým sa počas pobytu stretli, vždy usmievavý a ochotný, takže sme sa cítili naozaj príjemne. Ďalej by som vypichla čistotu vo všetkých priestoroch hotela od izieb cez reštauráciu až po bazény.

Hotel má iba dve poschodia a my sme dostali izbu v tom najvyššom. Na pobyte sme boli na začiatku sezóny, kedy bola obsadenosť ešte pomerne nízka, a tak nám pán recepčný pridelil izbu s balkónom a výhľadom na more. Z druhej strany sú izby s balkónom a výhľadom do ulice. Izba bola naozaj priestranná a veľmi vkusne vybavená. Okrem pohodlnej postele v nej bola mini chladnička, kvalitná a veľká televízia, pracovný stôl so stoličkou a kreslo. Na uloženie vecí slúžila veľká skriňa a niekoľko menších komôd. Kúpeľňa bola dostatočne veľká a jej súčasťou bola toaleta, umývadlo so zrkadlom a vaňa so zástenou. K dispozícii bol aj set kozmetiky a dostatok uterákov. Z izby sa mi najviac páčil veľký balkón so stolíkom a posedením. Výhľad na more a protiľahlé vrcholky kopcov bol naozaj úchvatný.

Hotel Pagus ****, Osobne overené, Travelking

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci balíčka sme mali stravovanie formou all inclusive. Raňajky, obedy aj večere prebiehali vo forme bufetu v prízemnej jedálni s veľkou terasou, odkiaľ je krásny výhľad na more. Ponuka jedál bola naozaj bohatá a verím, že svoje chute tu uspokojí úplne každý. Na raňajky boli vždy vajíčka na niekoľko spôsobov (miešané, miešané so zeleninou, volské oká, varené), párky, klobásy, chrumkavá slaninka, veľa druhov údenín, syrov, zeleniny a nátierok. K tomu nechýbalo mnoho druhov pečiva vrátane bezlepkového. Kto má ráno radšej sladké, mohol vyberať z mnohých druhov cereálií (opäť vrátane bezlepkových) s mliekom či jogurtom. K tomu si hostia mohli dávať džemy a marmelády, semienka, oriešky, posýpky a, samozrejme, čerstvé aj kompótované ovocie. Veľmi ma zaujal automat na tekući (tekutý) jogurt, ktorý je v Chorvátsku veľmi populárny a na raňajky je ideálny.

Tiež večera vo forme bufetu bola vždy poriadna hostina. Na výber bolo zakaždým niekoľko druhov mäsa (kuracie, hovädzie, bravčové, morčacie) a rôzne druhy príloh. Veľmi oceňujem bohatú ponuku rýb a morských plodov - z tých bolo vždy niekoľko pokrmov. Ďalej boli k dispozícii 2 druhy polievok, šalátový bar, stôl s údeninami, syrmi a pečivom a sladkú bodku bolo možné vyberať z rôznych druhov zákuskov. Priznám sa, že mám celkom maškrtný jazýček a z mäsa jem iba ryby a to výnimočne, avšak tu som snáď ani nestíhala ochutnať všetko, čo som chcela. Všetky pokrmy boli lahodné a výborne dochutené. Priateľ je naopak veľký mäsožravec a aj on všetko jedlo veľmi chválil. Obed sme za náš pobyt, bohužiaľ, ani raz nevyskúšali, a to z dvoch dôvodov. Po prvé sme sa vždy veľa najedli na raňajky, takže hlad sme dostali v podstate až pred večerou, a po druhé sme cez deň boli vždy niekde na výlete. V deň odchodu som sa na obedový bufet zašla aspoň pozrieť a ponuka bola v podstate totožná s vyššie popísanými večerami. Zahnať popoludňajšie chute bolo možné v snack bare, kde sa od 14:00 do 18:00 hodín podávalo občerstvenie. Bolo možné si dopriať sladké pečivo (šišky, muffiny, záviny), pukance, arašidy a ďalšie dobroty.

Na pitie bolo v jedálni počas raňajok, obedov a večerí k dispozícii: červené a biele víno, čapované pivo, voda, džúsy, malinovky z postmixu, voda s uhorkou, voda s citrusmi, čaje a káva z automatu, ktorá bola, prekvapivo, vynikajúca. V miestnosti so snack barom bolo možné si v rámci all inclusive dať pitie od 7:00 hodín ráno do 23:00 hodín večer. Tu si mohli hostia sami načapovať miestne pivo Pan a červené aj biele víno. Ďalej tu bol limonádový postmix, automat na kávu a automat na alkoholické aj nealkoholické koktaily typu mojito, sex on the beach, margarita, piňa colada a podobne. Na bare potom boli pripravené „panákové“ poháre a miestne pálenky. Ja tvrdému alkoholu príliš neholdujem a vystačila som si s vínom, priateľ zase s pivom. Ponuka nápojov dostupných po celý deň bola skutočne dostatočná. Ako jedinú drobnú výhradu spomeniem, že priateľovi vadilo, že si mimo hlavného jedla nemohol pivo načapovať do skleneného pohára, ale iba do papierového téglika. Pivo z pohára ale vraj chutí oveľa lepšie :-) V hotelovom bare potom bolo možné dať si koktaily a akostné vína hradené zvlášť nad rámec all inclusive, ale túto možnosť sme nevyskúšali. Personál jedlo aj pitie neustále dopĺňal a staral sa o čistotu, čo bolo príjemné.

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas výletu do mesta Novalja, ktoré je hlavným turistickým miestom na Pagu, sme si dali zmrzlinu v cukrárni Palma na hlavnej promenáde. Trúfam si povedať, že na zmrzliny som takmer odborník a túto zmrzlináreň môžem, na rozdiel od mnohých iných v Chorvátsku, s pokojným svedomím odporučiť. Všetci milovníci zmrzliny by mali počas dovolenky v Chorvátsku vyskúšať nanuk King, ktorý je v predaji snáď v každom supermarkete. Ide o miestnu verziu zmrzliny Magnum a za mňa King vyhráva na plnej čiare.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Vodné radovánky si v hoteli užijete naozaj dosýta. Na prvom poschodí je wellness so saunami, vnútorným bazénom a menšou posilňovňou. Sú tu tiež priestory na masáže. Vnútornou časťou wellness sa dá prejsť do tej vonkajšej, kde sú 2 bazény obklopené ležadlami a vírivka. V prízemnej časti hotela je terasa s ležadlami, odkiaľ je to asi 10 metrov k brehom mora. Ležadlá na kamienkovej pláži nepatria do hotela, ale hostia si ich môžu prenajať za poplatok. Pláž (bez ležadiel) je možné, samozrejme, využívať úplne bezplatne.

Kam sa vydať na výlet?

  • Neďaleko hotela sa začína krásna okružná trasa nazvaná Druhá strana Mesiaca, ktorá vás prevedie unikátnou krajinou ostrova Pag. Stačí sa vydať po pobrežnej promenáde opačným smerom, než leží centrum mesta Pag. Po asi 1 km narazíte na modro značný chodník, ktorý vás dovedie najskôr k majáku Mikula na jednom z cípov ostrova. Späť do hotela môžete ísť rovnakou cestou, alebo sa vydať opäť modro značenou trasou cez niekoľko kopčekov. Po ceste sa môžete kochať krásnymi výhľadmi na zátoky Pagu, ďalšie Kvarnerské ostrovy a majestátne pevninské pohorie Velebit. Cesta vedie z veľkej časti po kameňoch, a tak si rozhodne nezabudnite obuť kvalitné turistické topánky! Pokiaľ sa rozhodnete ísť celú trasu, tak si so sebou vezmite aj pitie. Celkom tento výlet zaberie najmenej 3 hodiny.

  • Druhý deň pobytu sme sa rozhodli „zdolať“ najvyššiu horu ostrova – Sv. Vid. Auto sme zaparkovali v dedinke Sveta Marija, ktorá leží priamo pod horou. Potom sme šli pešo po cyklotrase pozdĺž mora smerom na mesto Kolan. Pár stoviek metrov za Kolanom začína červeno značený turistický chodník, ktorý vedie malebnou prírodou plnou pastvín s ovečkami až na Sveti Vid. Vrchol je vo výške asi 350 m n. m., takže žiadny veľký výstup to nie je. Napriek tomu sa ide z veľkej časti opäť po kameňoch, a tak je turistická obuv nutnosťou. Z vrcholu sme šli najkratším značeným chodníkom späť dole do dediny Sveta Marija. Tento zostup je však pomerne prudký a náročný a odporúčam ho naozaj len skúseným a zdatným turistom. Tým menej zdatným odporúčam zaparkovať v zákrute za mestom Kolan, kde začína červená značka. Táto trasa má asi 3 km jedným smerom. Náš veľký okruh mal okolo 15 km a šli sme ho zhruba 5 hodín.

  • Pokiaľ si chcete z Pagu odviezť jedinečné suveníry alebo milujete syry a ďalšie delikatesy, navštívte predajňu syrárne Gligora v mestečku Kolan, kam sa dá od hotela autom dostať za 15 minút . V tomto krásnom obchodíku majú predovšetkým najväčšiu miestnu špecialitu - Paški sir (syr z Pagu) z mlieka miestnych oviec, ktoré počas pobytu určite niekde stretnete. Okrem mnohých druhov syrov a vynikajúceho chorvátskeho prošuta či pálenky Rakija majú v obchodíku množstvo ďalších dobrôt.

  • Novalja je hlavné turistické letovisko na Pagu. Je tu pekná promenáda, kamenné historické jadro a množstvo skvelých reštaurácií. Z prístavu v Novalje vyplávajú výletné lode. Pokiaľ vás teda láka výlet na mori, zamierte sem. Počas letnej sezóny nájdete v prístave a jeho okolí množstvo stánkov s pestrou ponukou plavieb.

  • Za zmienku stojí aj svetoznáma pláž Zrće. Ide o krásnu kamienkovú pláž, ktorá je najväčším centrom nočného života v celom Chorvátsku. V lete trvá v tejto party destinácii zábava v plážových baroch prakticky nonstop.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Pagus ****

„Pobyt v Hoteli Pagus **** bol báječný od začiatku do konca. Hotel leží v pokojnom mestečku Pag hneď vedľa príjemnej pobrežnej promenády. Vodné živly sa vyšantia vo vnútornom či vonkajšom bazéne, vírivke alebo priamo v mori, do ktorého je to z hotela doslova pár krokov. V krásnom a čistom vnútornom wellness sú sauny, priestory na masáže a fitness. V priestrannej izbe s veľkým balkónom s výhľadom na more som sa cítila skvele a krásne som si v ňom oddýchla. Jedlo vo forme all inclusive nemalo chybu a verím, že z bohatej ponuky skvele pripravených jedál si vyberie každý. Súčasťou sú aj alkoholické aj nealkoholické nápoje od rána do večera, takže ani smädu sa počas dovolenky báť nemusíte. Ostrov Pag je so svojou rozmanitou krajinou skutočne výnimočnou časťou Chorvátska, kam sa rada vrátim. Vzhľadom k tomu, že dovolenka v Hoteli Pagus **** bola naozaj krásnym zážitkom, rada navštívim znova aj tento hotel.“


👍 Pobyt v Hoteli Pagus **** bol osobne overený Markétou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 18. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet