Osobne overené: Recenzia pobytu s privátnym wellness v Penzióne Solid Spa Superior ****

Vydajte sa spolu so Zuzkou, členkou nášho Travelking tímu, do Českého raja. Konkrétne do Penziónu Solid Spa Superior ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s privátnym wellness v Penzióne Solid Spa Superior ****

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Do Českého raja sme vyrazili autom z Brna. Jazda mala trvať asi 2 hodiny a 45 minút, ale pretože sme po ceste zastavovali na pár zaujímavých miestach, zabrala nám o čosi dlhšie. Urobili sme si zastávku pri priehrade Seč a prešli sme sa cez hrádzu k zrúcanine hradu Oheb, odkiaľ je krásny výhľad na hladinu vody. Navštívili sme aj zrúcaninu Lichnice, ktorá je kúsok za Sečou, a na obed sme sa zastavili v malebnej Kutnej Hore.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie je v cene pobytu. Parkuje sa priamo pred oplotenou budovou penziónu. Na recepcii sme dostali ovládanie k bráne, kedykoľvek sme tak s autom mohli pohodlne vyjsť aj znova zaparkovať.

Kde sme sa ubytovali?

Penzión Solid Spa Superior **** sa nachádza na okraji obce Řepov a našli sme ho bez problémov podľa navigácie. Časť cesty, ktorá nás k penziónu viedla, nebola v úplne dobrom stave, preto odporúčam pomalú jazdu. Keď sme ale neskôr vyrazili smer Mladá Boleslav, bola cesta v poriadku, takže záleží, z akej strany človek príde.

Hneď, ako sme vošli do izby ma ohromila romantická výzdoba – na posteli ležali červené lístky ruží a na stole na nás čakala misa s čerstvým ovocím a čokoládou. Nechýbal ani sekt a ruže. Priamo v izbe sme mali vírivú vaňu, pri ktorej sme si neskôr zapálili sviečky, v kúpeľni bol sprchovací kút, fén a uteráky. Izba očarí moderným a útulným interiérom. K dispozícii bol LCD televízor, chladnička, písací stôl a kreslo.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci pobytu sme mali raňajky. Obe rána sme si užili vonkajšie posedenie s výhľadom na prírodu. Pochutili sme si na slanom obloženom croissante, vajíčkach, ovocí a domácom cheesecaku. K dispozícii bol výber údenín a syrov, zelenina, cereálie a čerstvé pečivo. Nechýbala ani klasická ponuka nápojov - káva, čaje, voda a džúsy.

Ako sme sa najedli v okolí?

  • Pri návšteve Mnichovho Hradiště sme objavili Kafé Ořech, kde sme si dali kávu a úžasné tiramisu, na ktoré sme sa vrátili aj na druhý deň pred odchodom, pretože bolo naozaj najlepšie, čo sme kedy jedli.
  • V sobotu sme sa vydali na túru do Příhrazských skál. V polovici našej cesty sme si urobili prestávku na obed v reštaurácii Na krásné vyhlídce. Podarilo sa nám posadiť sa na terasu, z ktorej je skutočne pôsobivý výhľad na okolie. Dali sme si cheeseburger a vynikajúcu panenku s hubovou omáčkou. K reštaurácii sa dá zájsť aj autom.
  • Do Mladej Boleslavi sme sa pozreli len na skok na námestie, kde sme si dopriali kávu a výbornú zmrzlinu v kaviarni... bola by škoda tam nezájsť.
  • Po ceste domov sme sa zastavili na obed v Poděbradoch. V bistre Pár soust sme okúsili výborné trhané kura s teriyaki omáčkou, brokolicou, fazuľkami a ryžou so sezamom.

Aké bolo wellness centrum v penzióne?

Pri check-ine sme si rezervovali na druhý deň vstup do sauny a bazéna. Dostali sme župany, papuče a fľašu vody. Možno by bolo dobré mať k dispozícii plachty a uterák, takže ten radím vziať so sebou z izby. Na náš vkus bola bielizeň príliš navoňaná avivážou, ale to je náš osobný pocit. 🙂 Saunu sme si inak veľmi užili. Na odpočinok medzi saunovaním sú nachystané ležadlá a stoličky.

Kam sa vydať na výlet?

  • Len polhodinku jazdy od penziónu stojí hrad Kost obklopený krásnou skalnatou prírodou Českého raja. Hradom nás previedla veľmi zábavná pani sprievodkyňa. Prešli sme všetky nádvoria, hradné paláce, zbrojnicu, kaplnku a čiernu kuchyňu.
  • Pôvodne sme mali v pláne navštíviť Prachovské skaly. Pred cestou som však dostala tip na Příhrazské skaly, ktoré nie sú tak známe, pritom príroda je tam nádherná. A ako bonus nie je toto miesto preľudnené. Chceli sme tu nájsť utajené miesto – skalnú bránu s názvom „Sokolí pusinky“, ktoré ma na fotografiách očarili. Bohužiaľ sa nám to nepodarilo, aspoň máme dôvod sa vrátiť.
  • Po ceste do Příhrazských skál sme sa zastavili v Mnichovom Hradišti. Prešli sme sa na námestie a okolo zámku, kde je pekne upravený park. Prehliadku zámku sme z časových dôvodov nestihli.
  • V Škoda múzeu v Mladej Boleslavi sme si prezreli zbierku automobilov značiek Laurin & Klement a Škoda.

Záverečné hodnotenie pobytu v Penzióne Solid Spa Superior ****

„Pobyt v Penzióne Solid Spa Superior **** sme si naozaj užili. Romantická výzdoba izby a pozornosť vo forme ovocia a čokolády nás potešila hneď pri príchode. Izba bola útulne a moderne zariadená. Pri raňajkách sme ocenili príjemné posedenie v pokojnej záhrade s výhľadom na prírodu. Penzión má výbornú polohu na výlety po okolí a po návrate si môžete pekne oddýchnuť v saune. Z výletov odporúčam navštíviť hrad Kost, Mnichovo Hradište a krásou okolitú prírodu. My sme zvolili Příhrazské skaly, ktoré nie sú tak známe ako tie Prachovské, vďaka tomu nie sú preľudnené a výhľady sú rovnako očarujúce.”


👍 Pobyt v Penzióne Solid Spa Superior **** bol osobne overený Zuzkou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 27. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet