Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi a wellness v Hoteli Il Colombaio *** v Toskánsku

Vydajte sa spolu s Vladimírom, členom nášho Travelking tímu, do talianskeho Toskánska. Konkrétne do Hotela Il Colombaio ***. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A ktoré výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi a wellness v Hoteli Il Colombaio *** v Toskánsku

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 25. 7. 2022 - 27. 7. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Il Colombaio ***
  • Lokalita ubytovania je: Taliansko
  • Cestoval som: S manželkou a deťmi
  • Stravovanie: Raňajky
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na pobyt do Talianska sme vyrazili z našej domoviny, Uherského Hradišťa, naším rodinným kombíkom naloženým až po strechu. Najskôr sme išli smerom na Břeclav a po prejazde hraničného prechodu Reintal sme sa vydali najkratšou trasou na Viedeň, čiže po diaľniciach A5 a A2. Rakúska diaľničná známka nie je drahá, na 10 dní vyjde na 10 €. Približne po 200 kilometroch sme si kúsok za Viedňou spravili prvú prestávku na kávičku. V Rakúsku je po ceste do Talianska k dispozícii mnoho odpočívadiel siete ASFINAG. Fungujú nonstop a sú zadarmo, vrátane WiFi pripojenia, parkovania a pitnej vody. Za poplatok je možné sa na týchto odpočívadlách osprchovať a občerstviť sa pri automatoch. Po ceste tam aj späť sme tieto odpočívadlá využili a zakaždým sme boli spokojní.

Taliansku hranicu sme prešli cez prechod Arnoldstein. Toto meno som si dobre zapamätal vďaka rakúskemu hercovi Arnoldovi Schwarzeneggerovi 😊. Potom sme pokračovali smerom na talianske mestečko Tarvisio. Až do Toskánska sme išli cez veľké mestá ako Udine, Benátky, Ferrara, Bologna a Florencia. Poplatky za využitie talianskych diaľnic sa vyberajú prostredníctvom mýtnych brán za jednotlivé prejdené úseky a platia sa kartou alebo v hotovosti. Pokiaľ sa chystáte platiť kartou, odporúčam si ustrážiť výšku limitu. Pri ceste domov sme totiž limit na karte prešvihli a mýtna brána nás nechcela pustiť. Nakoniec sme to však vyriešili, brána nás pustila a my sme museli mýtne uhradiť prevodom do 2 týždňov. Uf... 😄Mýtne za cestu tam nás vyšlo na cca 600 Kč (cca 25 €), späť potom na 700 Kč (cca 30 €).

Jazda po talianskych diaľniciach bola pohodová a s množstvom tunelov. Príjemným prekvapením bolo, že väčšina Talianov neprekračuje povolenú rýchlosť. A to sú vraj Taliani na cestách divosi...😄 Cesta do malej, ale veľmi peknej dedinky Castellina in Chianti, bola plná zákrut a lemovalo ju množstvo nádherných viníc a toskánskych viliek.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie je priamo v areáli hotela. Ide o nestrážené a nespevnené parkovisko, ktoré je ale hotelovým hosťom k dispozícii zadarmo.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Il Colombaio *** sa nachádza na kraji malebnej toskánskej dediny Castellina in Chianti. Vďaka umiestneniu na kopci je z ubytovania krásny výhľad na nádhernú krajinu s vinohradmi a olivovými hájmi. Hotel sa nachádza hneď pri ceste, ale namiesto klasickej cedule je jeho názov vytesaný do kameňa až na parkovisku. Každopádne, Google mapy hotel dobre poznajú a nájdu ho za vás. 😊

Izby sú jednoduché a v klasickom štýle južnej Európy. Boli sme ubytovaní v apartmáne spoločne s našimi dvomi deťmi vo veku 8 a 10 rokov. Priplatili sme si za apartmán s dvomi izbami. Pôvodný plán bol, že mladšia dcéra bude spať s nami vo väčšej izbe na prístelke a starší syn bude mať pre seba druhú izbu s klasickou posteľou. Nakoniec ma však syn vyhnal do vedľajšej izby, takže som aspoň mal súkromie a pokoj. Deti spali s maminkou vo vedľajšej miestnosti. V apartmáne bola malá chladnička (tak akurát na vychladenie vína a Coca Coly na večer), televízor, telefón a priestranná kúpeľňa s množstvom uterákov a osušiek. Bohužiaľ nám chýbal fén. Teda mne nie, ale mojej dlhovlasej manželke áno. To bol však asi jediný a drobný nedostatok.

Ako sme sa v ubytovaní najedli?

V cene pobytu sme mali servírované raňajky. Zabudnite však na praženicu, tú si môžete urobiť doma. Tu si vychutnáte talianske bagety, syry, šunky, domáce marmelády, nutellu a k tomu espresso, cappuccino alebo čaj. Určite si dajte aj typickú citrónovú sódovku - je skvelá a takú u nás nemáme!

Ako sme sa najedli v okolí?

Za jedlo v reštauráciách si v Taliansku priplatíte, ale za tie gastronomické zážitky to rozhodne stojí. Priamo v dedinke Castellina in Chianti sme navštívili dve reštaurácie a obidve boli fantastické. Talianski čašníci okolo nás doslova lietali! Potešila nás aj ich neúnavná snaha dohovoriť sa s nami, keďže po taliansky ani jeden z nás nevieme. Počítajte s tým, že v dobrej reštaurácii dáte za 4 hlavné chody a pitie okolo 80–90 €. Ja osobne odporúčam namiesto mäsa vyskúšať najrôznejšie druhy vynikajúcich domácich cestovín. Za mňa bolo najlepšie Peperoncino Pico.

Veľmi dobre a lacnejšie sme sa najedli v reštaurácii v meste Siena, kde hlavný chod stál okolo 10–12 € na osobu.

Dedina, kde sa Hotel II Colombaio nachádza, je centrom známej vinárskej oblasti, kde sa vyrába predovšetkým červené toskánske víno Chianti. Toto lahodné víno sa tu dá kúpiť v mnohých vinotékach od 10 € za fľašu. Víno nám skutočne zachutilo, a tak sme si domov z dovolenky priviezli hneď dva kartóny.😊

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Súčasťou vonkajšieho areálu hotela je parádny bazén s rozlohou cca 4 x 10 metrov. Hĺbka je do polovice bazéna 1,2 metra a potom sa postupne prehlbuje až na 2,2 metra. Bazén sme mali skoro len pre sebe. Väčšina návštevníkov si pri ňom len v pokoji čítala knihu alebo popíjali kávu, ale my sme ho využívali aj niekoľko hodín denne. Súčasťou bazéna je aj zázemie v podobe slnečníkov, ležadiel a sprchy. Hračky do vody pre deti sme si doviezli z domu. Okolo bazéna sa našťastie nachádza protišmyková dlažba, takže sme nemuseli riešiť úrazy ako na iných pobytoch.

Aké bolo vyžitie pre deti?

Pre malých hostí v hoteli nič extra nebolo, akurát len malé detské ihrisko, ktoré bolo skôr pre menšie deti. Hlavnou atrakciou pre naše deti boli hotelové korytnačky, ktoré mali svoju ohrádku vedľa bránky do hotelového bazéna.

Kam sa vydať na výlet?

  • Rozhodne odporúčam navštíviť centrum dediny Castellina in Chianti, kde sa nachádza niekoľko klasických talianskych kaviarní so špičkovou kávou. Ďalej sú tu reštaurácie, vinotéky, krásny kamenný kostol a pozostatok malého hradu.

  • Navštívili sme aj pre mňa doposiaľ neznáme mesto Siena, ktoré je od hotela vzdialené len 30 minút jazdy autom. Vydajte sa až do stredovekého centra, kam sa bránou dostanete aj autom. Zaparkovať je možné v podzemnom parkovisku za 10 € na deň. Odporúčam uložiť si polohu parkoviska, aby ste ho po výlete našli – my sme trochu blúdili. Výlet je to minimálne na celý deň, a ani tak určite neuvidíte všetko. Historické centrum obostavané hradbami je skutočne veľké a plné nádherných stavieb, katedrál, kostolov a dlhých talianskych uličiek s mnohými skvelými zmrzlinárňami a kaviarňami. Akurát nájsť voľný stôl pre 4 osoby bola v reštaurácii alebo kaviarni zakaždým fuška.

  • Po ceste domov sme navštívili Florenciu. Jej centrum je skutočne nádherné. Katedrála Santa Maria del Fiore vám vyrazí dych, je obrovská tak, že sa celá ani nevojde do objektívu na rodinnú fotku.😊 Vo Florencii sme navštívili asi desať pamiatok vrátane Ponte Vecchio (Zlatý most). Ide o most, na ktorom sa dá kúpiť snáď čokoľvek zo zlata, teda pokiaľ ste už všetky peniaze neminuli v talianskych reštauráciách. Na slávnu sochu Dávida od Michelangela, ktorá sa nachádza v Múzeu La Galleria dell'Accademia, sme sa bohužiaľ nepozreli. Rovnako ako do takmer všetkých múzeí a galérií je nutné zakúpiť si vstupenky vopred online, inak budete musieť stáť v stometrových radoch. A pozor na podvodníkov – je ich plná Florencia. My sme deťom pustili na YouTube video: Kluci z Prahy: Jak fungují podvody a triky na turisty v Itálii a vám odporúčam pozrieť si ho tiež, pretože Taliani sú v tom naozaj majstrami.

  • Cestou domov (asi 140 km od hotela) sme odbočili smerom na mesto Pisa, aby sme sa pozreli na slávnu Šikmú vežu. Napriek tomu, že sme všetci presne vedeli, čo uvidíme, stavba nás naživo aj tak uchvátila! Hneď po Eiffelovke vo Francúzsku sa stala táto veža našou ďalšou najobľúbenejšou pamiatkou. Vstup vás vyjde asi 20 € na osobu a opäť odporúčam zakúpiť si ho vopred online. Inak v meste Pisa vlastne nič moc zaujímavé nenájdete. Jednoducho len zaparkujte čo najbližšie k centru (my sme auto nechali cca 25 minút chôdze od centra) a ďalej sa vydajte pešo. Všetky 3 hlavné dominanty mesta Pisa nájdete na námestí Zázrakov. Okrem Šikmej veže je tu aj úchvatná krstiteľnica Baptistérium a románska katedrála Duomo di Pisa. Je tu zaujímavá možnosť zakúpiť si zvýhodnené vstupné na všetky 3 pamiatky za cenu 30 € na osobu. My sme otestovali aj mestské pláže, ktoré sú vzdialené asi 15 km od mesta. 😊

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Il Colombaio***

„Z Toskánska sme boli všetci nadšení a rozhodne sa sem ešte vrátime. Všetkým pôžitkárom a milovníkom výborného talianskeho jedla a vína pobyt veľmi odporúčame. Hotel Il Colombaio poskytuje ubytovanie v klasickom toskánskom štýle, navyše je pri ňom aj veľký bazén. Deti boli nadšené aj z „hotelových“ korytnačiek. Ubytovanie sa nachádza v romantickej dedinke Castellina in Chianti, ktorá je obklopená vinicami a je plná fantastických reštaurácií a kaviarní. Navyše to je odtiaľ len kúsok do skvostných miest, ako je Siena alebo Florencia. My osobne sme tu minuli najviac peňazí za večeru, a preto by som odporúčal dokúpiť si ju priamo v hoteli. Viva l'Italia!”


👍 Pobyt v Hoteli Il Colombaio *** bol osobne overený Vladimírom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 17. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet