Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi a wellness v Krakove v Hoteli Qubus ****

Vydajte sa spolu s Anetou, členkou nášho Travelking tímu, do poľského Krakova. Konkrétne do Hotela Qubus ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi a wellness v Krakove v Hoteli Qubus ****

Informácie o pobyte v bodoch

  • Termín pobytu: 18.7.2022 - 20.7.2022
  • Ubytovaní sme boli v: Qubus Hoteli Kraków ****
  • Lokalitou ubytovania je: Krakov
  • Cestovala som s: Partnerom a synom
  • Stravovanie: Raňajky
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na krátky 3-dňový pobyt sme sa s partnerom a synom vydali do poľského Krakova. Bývame v Třinci, takže cesta nebola dlhá a autom po diaľnici trvala okolo 2 hodín. Jazda po diaľnici sa v Poľsku hradí formou mýta za jednotlivé úseky. Celkovo nás diaľničný poplatok (2 platené úseky) vyšiel na 26 PLN (cca 5,60 €) za jeden smer.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovali sme v hotelovej podzemnej garáži. Ide o platené parkovanie za cenu 60 PLN (cca 12,80 €) za noc. Pokiaľ do tohto hotela cestujete autom, platené parkovanie v hotelových garážach sa rozhodne oplatí. Budete tak mať zaistené voľné parkovacie miesto na uzamknutom parkovisku a nie je potrebné sa o nič starať. Oproti hotelu je možné nájsť miesto na parkovanie priamo na ulici, to ale nevychádza oveľa lacnejšie. K tomu je pri verejnom parkovaní potrebné strážiť čas, a navyše nie je isté, že voľné miesto nájdete aj po príchode z výletu.

Kde sme sa ubytovali?

Qubus Hotel Kraków **** sme našli ľahko – navigácia nás naviedla priamo k dverám budovy. Hoci hotel stojí priamo v centre Krakova, nachádza sa v pokojnejšej ulici na brehu rieky Visly, takže okolo neho nie je rušno. Priamo pri vchode do hotela je parkovisko, kde sme na chvíľu zastavili a išli na recepciu vybaviť check-in. Následne sme išli auto preparkovať do garáže, odkiaľ sme výťahom aj s batožinou pohodlne vyšli na poschodie, kde sa nachádzala naša izba.

Mali sme rohovú izbu na konci chodby, ktorá bola o niečo väčšia ako väčšina izieb na poschodí. Páčilo sa mi, že bola moderne a vkusne zariadená. Celá jedna stena bola presklená a navyše bol z okien a balkóna krásny výhľad na rieku a celý Krakov. Kúpeľňa bola čistá a našli sme v nej všetko, čo sme počas pobytu potrebovali: uteráky, základnú kozmetiku, fén aj elektrické zásuvky na zapojenie holiaceho strojčeka. Súčasťou kúpeľne bola vaňa so zástenou na sprchovanie. Toto riešenie je skvelé, pretože ani pri sprchovaní vo vani nehrozilo vytopenie celej miestnosti. Zvláštnosťou v tejto izbe bolo to, že kúpeľňa mala okno. S tým som sa v hoteli snáď ešte nestretla. :-)

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Pobyt sme mali vrátane raňajok, ktoré boli absolútne dokonalé. Taký bohatý výber všemožných jedál som už dávno nezažila. Bohatý teplý bufet, k tomu rôzne kvalitné syry, údeniny, ryby, hromady zeleniny a kopa ovocia. Nechýbali ani možnosti pre osoby so špeciálnymi diétami, napríklad bezlaktózové a rastlinné mlieka. Samozrejmosťou bol široký výber pečiva a nápojov. Myslím, že pri raňajkách bolo skrátka všetko, na čo si len človek spomenie. Reštaurácia bola veľmi priestranná s kapacitou asi 100 osôb. To bolo ideálne, pretože hotel je pomerne veľký a počas nášho pobytu bol aj celkom zaplnený. Hoci sa občas pri raňajkách stretlo mnoho hostí, nebol problém nájsť voľný stôl. Aj napriek veľkému množstvu ľudí však žiadne jedlo z bufetu nikdy nechýbalo. Obsluha všetko priebežne dopĺňala až do konca podávania raňajok.

Druhý večer sme využili hotelovú reštauráciu a zašli sme si na večeru, ktorá bola taktiež vynikajúca. Vybrali sme si jedlo z menu a dokonalé bolo naozaj všetko od predjedla cez hlavné jedlo až po dezert. Objednali sme si predjedlo v podobe avokáda vyprážaného v panko strúhanke s paradajkovým krémom. Ako hlavné jedlo padla voľba na bravčovú panenku s pistáciami a perfektnou sladkou bodkou potom bol mangový zákusok ako dezert. Pre syna sme vybrali vývar s domácimi rezancami a detskú klasiku - špagety s domácim pestom. Na večeru je ideálne si vyhradiť dostatok času, ale verte mi, že to skutočne stojí za to. Nabudúce, až do tohto hotela pôjdeme, určite budeme voliť variant s polpenziou, pretože jedlo bolo famóznou harmóniou chutí a vôní. Vynikajúce jedlo navyše dopĺňa skvelá obsluha a príjemná atmosféra. Na večeru sme kvôli neskorému návratu z výletu šli až o deviatej hodine, ale aj tak bolo všetko bez chybičky.

Ako sme sa najedli v okolí?

V rámci návštevy Soľnej bane vo Wieliczke sme sa vybrali do miestnej podzemnej reštaurácie. Pozitívne hodnotíme ako prostredie, tak aj jedlo. Vyskúšali sme tradičnú poľskú kváskovú polievku žurek, ktorá bola veľmi dobrá, a potom ďalšie tradičné poľské jedlo – kotletu so zemiakmi a kôprom.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Súčasťou hotela je parádne wellness centrum. Nachádza sa na 6. poschodí a je presklené, takže je odtiaľ nádherný výhľad na Krakov. Dominantou wellness je bazén a nájdete tu aj vírivku, fínsku saunu a parnú saunu. Všetky priestory boli čisté a upravené. Wellness centrum je pomerne malé a neobmedzený vstup doň majú všetci hostia. My sme však mali šťastie a práve vo chvíli, keď sme doň zavítali, tu príliš veľa ďalších hostí nebolo. O to viac sme si relaxáciu užili. Pre aktívnych hostí je k dispozícii menšie fitness centrum.

Aký bol servis pre deti?

S ubytovaním a službami pre deti som bola spokojná. Hotel nedisponuje veľkým množstvom izieb s prístelkou, a preto ich v ponuke ani nemá. Zvolili sme preto variant, že syn spal v posteli s nami. Vošiel sa ešte do vekovej kategórie, kedy hotel umožňuje dieťaťu pobyt v izbe bez prístelky a počíta sa s tým, že dieťa spí na posteli s rodičmi. Raňajky boli vo forme bufetu, kde je taký široký výber, že si naozaj musí vybrať každý, a to vrátane nášho syna, ktorý si vždy pochutnal. Druhý večer sme si v hotelovej reštaurácii zašli aj na večeru. Pre malých návštevníkov majú pripravené špeciálne menu s menšími porciami a obľúbenými jedlami väčšiny detí, ako sú napríklad špagety.

Kam sa vydať na výlet?

  • V Krakove sme boli iba na 2 noci a chceli sme toho stihnúť a vidieť skutočne veľa. Preto sme zvolili zrýchlenú verziu prehliadky mesta v elektromobile Melex so skvelým sprievodcom, ktorý nás v priebehu 1 hodiny previezol cez tie najznámejšie miesta. Videli sme Staré židovské geto a Staré židovské mesto so 4 synagógami. V historickej židovskej štvrti Kazimier sme si prezreli Starú synagógu a stihli sme navštíviť aj Baziliku Božieho Tela. Okolo Schindlerovej továrne sme došli až na hlavné námestie so slávnou historickou tržnicou – Sukiennice. Potom nás sprievodca a vodič v jednom vyviezol až na kopec Wawel. Tu sa nachádza krásny a slávny kráľovský hrad Wawel s nemenej známym Wawelským drakom (Smok Wawelski), ktorý je najväčším lákadlom pre deti. Každých 10 minút totiž chrlí z papule oheň a všetkým tak pripomína známu legendu o tom, ako táto obluda pred mnohými rokmi ohrozovala obyvateľov Krakova a odvážny obuvník ju vďaka ľsti premohol. Ďalej sme prešli uličkami okolo múzeí, divadiel a ďalších atrakcií. Po celú dobu nám vodič poskytoval zaujímavý výklad o všetkom, okolo čoho sme išli. Veľkou výhodou je, že pre hostí, ktorí nevedia po poľsky, majú k dispozícii nahrávky výkladu v 21 jazykoch, takže sa nemusíte báť jazykovej bariéry. Tento výlet nás vyšiel na 300 PLN (cca 63,70 €) pre 2 dospelé osoby, za syna sme neplatili nič. Pokiaľ budete mať záujem, objednajú vám výlet Melexom priamo na recepcii a sprievodca si vás vyzdvihne pred hlavným vchodom do hotela.

  • Na Kráľovskom hrade Wawel sme si nemohli nechať ujsť prehliadku slávneho zvonu zvaného Zygmund. Navštívili sme tiež dračiu jaskyňu v podzemných priestoroch zámku, ktorými je možné prejsť až na breh Visly, kde na vás čaká socha draka. Je to krátka prehliadka bez sprievodcu vhodná aj pre deti. Len k Zygmundovi je potrebné vyšliapať schody nahor, ale za ten výhľad na Krakov to vážne stojí.

  • Od zámku sme sa vydali na dlhšiu prechádzku pozdĺž brehu Visly. Počasie nám prialo, a tak to bolo veľmi príjemné. Je tu cyklistická trasa oddelená od chodníka pre chodcov a ísť celú dobu pozdĺž rieky je perfektná relaxácia. Po Visle pláva mnoho lodí a parníkov a pokiaľ má niekto záujem, môže si požičať kajak. Týmto chodníkom sme sa dostali až k pešej lávke cez Vislu a došli sme späť do hotela.

  • Stihli sme tiež navštíviť Soľnu baňu Wieliczka, ktorá sa nachádza cca 15 km od hotela. V určitých hodinách sú k dispozícii aj prehliadky v cudzích jazykoch. Odporúčam vopred preveriť na internete, o koľkej začína prehliadka vo vami preferovanom jazyku. My sme nakoniec šli na prehliadku v poľštine a z našej skupiny sme neboli jediní Česi. Výhodou výkladu v poľskom jazyku bolo, že je trošku lacnejší. Vstupenka pre dospelú osobu stojí 89 PLN (cca 18,90 €), ale za tú 3-hodinovú návštevu je táto cena skvelá. Pod zemou je najväčšou atrakciou soľná kaplnka kráľovnej Kingy, kde sú aj lustre vyrobené zo soli a je to naozaj unikátny pohľad. Skrátka zážitok pre malých aj veľkých.

  • Ďalšou jedinečnou atrakciou bola plavba loďou od hotelového móla. Na recepcii sa stačí dohodnúť na konkrétnu hodinu plavby a kapitán lode si vás v hoteli vyzdvihne. Potom si užijete 30-minútovú plavbu od hotela k Wawelu a späť. Vďaka tomu sa vám naskytne pohľad na Krakov z úplne inej perspektívy.

  • Tip na záver: Krakov je sám o sebe kúzelné staré mesto s množstvom starých úzkych uličiek, v ktorých môžete tráviť čas romantickými potulkami.


Záverečné hodnotenie pobytu v Qubus Hoteli Kraków ****

„Pobyt bol úplne skvelý! Hotel bol krásny, izba moderná a čistá, personál milý a ústretový. Veľmi nás nadchli bohaté raňajky a vynikajúce večere. Wellness centrum je menšie, ale aj tak parádne s pekným výhľadom na mesto. Hotel sa nachádza pri rieke Visle v pokojnejšej časti Krakova, takže počas noci je tu úplný pokoj. Do centra je to naozaj kúsok a cez most sa doň dostanete pohodlne aj pešo. Hotel Qubus bude určite naším útočiskom v Krakove aj v budúcnosti. Len si nabudúce vezmeme pobyt s polpenziou. :-).“


👍 Pobyt v Qubus Hoteli Kraków **** bol osobne overený Anetou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aneta RáztokayováAneta Ráztokayová
Aktualizované: 19. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet