Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi v Hoteli Alpen Arnika *** v rakúskych Alpách

Vydajte sa spolu s Petrom, členom nášho Travelking tímu, do rakúskych Álp. Konkrétne do Hotela Alpen Arnika ***. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi v Hoteli Alpen Arnika *** v rakúskych Alpách

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 23. 9. 2022 - 25. 9. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Alpen Arnika ***
  • Lokalitou ubytovania sú: Alpy
  • Cestoval som: so psom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Video z pobytu

Kam a ako som išiel?

Do rakúskeho Hotela Alpen Arnika *** som sa vybral autom z Brna a celkovo cesta trvala zhruba 4,5 hodiny. Na miesto som sa dostal bez problémov vďaka navigácii. Veľká časť trasy vedie cez rakúske diaľnice, na ktoré je nutné zaobstarať 10-dňovú diaľničnú známku za cenu 10 €. Známku je možné kúpiť v klasickej nalepovacej verzii blízko hraníc, alebo v elektronickej podobe. Pre digitálny variant je však nutné kupovať známku s predstihom najmenej 18 dní. Hotel sa nachádza v alpskej oblasti Tauplitzalm, čo je najväčšia jazerná náhorná plošina Európy. Vzhľadom na vysokohorský terén bola posledná časť cesty náročnejšia. Najskôr som z horskej cesty zišiel na súkromnú cestu cez závoru, ktorá sa zdvihla po uhradení mýta vo výške 13 € za auto (dalo sa platiť v hotovosti aj kartou). Neďaleko hotela je potom umiestnená ešte jedna závora na kód, ktorý mi hotel poskytol vopred. Na pobyt som bol koncom septembra a už v jesennom období bolo v okolí hotela miestami až 30 cm snehu. Cesty boli síce skvele upravené, ale pri pobytoch od jesene do jari vrelo odporúčam mať v aute pre istotu zimné reťaze.

Ako to bolo s parkovaním?

Pre autá hostí je pripravené vonkajšie parkovisko s dostatočnou kapacitou. Parkovanie nie je nutné vopred rezervovať a platí sa zaň 5 € za noc.

Kde som sa ubytoval?

Ide o tradičný horský hotel v alpskom štýle. Budova je síce staršia, ale to podľa môjho názoru vôbec nevadí, naopak – panuje tu prirodzene príjemná a priateľská atmosféra. Všetky priestory sú dobre udržiavané a čisté. Ubytovaný som bol v priestrannej dvojlôžkovej izbe s kúpeľňou a balkónom, odkiaľ bol naozaj nádherný výhľad do prírody. Vybavenie bolo jednoduchšie, pre pohodlie však úplne dostačujúce. Okrem komfortnej postele, na ktorej sa veľmi dobre spalo, boli v izbe televízor, stolík s posedením a skrine.

Veľká výhoda je, že hotel má české vedenie a väčšina personálu sú Česi alebo Slováci, takže nie je problém sa tu dohovoriť. Hostí tvoria rovnako z väčšej časti turisti z Česka.

Aký bol pobyt so psom?

Hotel je ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí sa na dovolenku chystajú so psíkom. Majiteľ hotela je veľmi príjemný Čech, ktorý sám vlastní dalmatínca, a tak tu radi ubytujú aj štvornohých hostí. Okolie hotela je plné málo frekventovaných turistických trás, takže venčenie bolo vždy príjemným zážitkom.

Ako som sa najedol v ubytovaní?

Súčasťou balíčka bola polpenzia. Raňajky mali formu bufetu, ktorý bol naozaj bohatý vzhľadom na to, že hotel je pre zásobovanie horšie dostupný. Na výber boli slané aj sladké raňajkové pokrmy vrátane čerstvého pečiva a palaciniek, domáceho tvarohu, výbornej bábovky a množstva ovocia a zeleniny. Raňajky sa podávali na zastrešenej terase, takže som si ráno okrem množstva lahodného jedla vychutnával aj parádny výhľad.

Výborne som sa najedol aj počas trojchodových večerí. Skladali sa z polievky, hlavného chodu a dezertu. Hlavný chod bolo vždy možné vybrať z dvoch variantov. Počas večere sa o mňa vždy skvele staral personál a bolo možné si čokoľvek pridať. Po celú dobu bol k dispozícii šalátový bar a veľmi ma potešila možnosť objednať si vynikajúcu čapovanú Plzeň.

Ako som sa najedol v okolí?

Polpenzia v hoteli mi bohato stačila, a inde som sa teda počas pobytu nestravoval. V hoteli varia naozaj fantasticky a je tam možné sa aj naobedovať. Pokiaľ by som teda mal cez deň hlad, určite využijem hotelovú reštauráciu.

Kam sa vydať na výlet?

  • Hotel sa nachádza v nadmorskej výške 1 650 metrov a je obklopený 6 alpskými jazerami. Okolo týchto jazier vedie nenáročný turistický chodník, na ktorý je možné sa napojiť hneď vedľa hotela. Celkovo meria trasa 12 km a vďaka nízkemu prevýšeniu ju zvládnu aj deti. V zime je táto trasa denne upravovaná pluhmi, aby bola zjazdná na bežkách.

  • Zdatnejším jedincom odporúčam ferratu vedúcu na vrchol hory Traweng. Stredne náročná trasa s dĺžkou 300 m je obklopená zelenými lúkami, modrými jazerami a rozoklanými skalami, takže ide naozaj o výnimočný zážitok.

  • Z hotela sa dá za pol hodiny autom dostať do nádherného Hallstattu. Toto malebné mestečko ležiace pri rovnomennom jazere s krivolakými uličkami a ikonickou bielou kostolnou vežou rozhodne stojí za videnie. Predovšetkým v letnej sezóne však odporúčam na výlet vyraziť skoro ráno, pretože Hallstatt je vyhľadávaným turistickým cieľom a počet parkovacích miest pre návštevníkov je značne obmedzený.

  • Za nezabudnuteľnými panorámami sa vydajte na slávnu vyhliadku Päť prstov, ktorá sa nachádza na hore Krippenstein na južnej strane jazera Hallstatt. Na vrchol som vyšiel kabínovou lanovkou a na medzistanici som ešte stihol navštíviť Veľkú ľadovú jaskyňu.

  • Počas pobytu v zime určite oceníte, že sa hotel nachádza priamo na svahu lyžiarskeho areálu so 17 lanovkami a vlekmi. Celkom je v oblasti k dispozícii viac ako 40 km zjazdoviek. K najbližšej lanovke je to od hotela len 50 metrov z kopca, takže v zime si stačí nazuť lyže a ste na svahu. Rodiny s deťmi zase poteší, že lyžiarska škola s približovacím vlekom leží hneď vedľa hotela.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Alpen Arnika ***

„Pobyt som si maximálne užil od začiatku do konca, a to predovšetkým vďaka úžasnej atmosfére, ktorá v hoteli panovala. Personál sa o mňa perfektne staral a v hoteli som sa cítil veľmi vítaný, čo bolo veľmi príjemné. Zamestnanci mi pomohli s plánovaním výletov a ponúkali mi aj zapožičanie turistického vybavenia. Jedlo v rámci polpenzie bolo vynikajúce a na všetkom som si pochutnal. Hotel je pet friendly, takže ide o dokonalé miesto pre dovolenku so psíkom. K tomu leží priamo na zjazdovke a zároveň je jeho okolie plné atraktívnych výletných cieľov vrátane malebného Hallstattu a vyhliadky Piatich prstov, takže si tu užijete nezabudnuteľnú aktívnu dovolenku po celý rok. Pobytu v Hoteli Alpen Arnika *** je skrátka stávka na istotu, čo potvrdzujú aj stovky nadšených recenzií od zákazníkov Travelking a teraz aj ja.”


👍 Pobyt v Hoteli Alpen Arnika *** bol osobne overený Petrom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 26. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet