Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness a polpenziou v Krasicki Resort Hoteli & Spa *** v kúpeľnom meste Świeradów-Zdrój

Vydajte sa spolu s Kateřinou, členkou nášho Travelking tímu, do kúpeľného mesta Świeradów-Zdrój. Konkrétne do Krasicki Resort Hotela. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness a polpenziou v Krasicki Resort Hoteli & Spa *** v kúpeľnom meste Świeradów-Zdrój

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 17. 3. 2022 - 19. 3. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Krasicki Resort Hoteli & Spa ***
  • Lokalitou ubytovania je: Poľsko
  • Cestovala som: s partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme šli?

Na jarný víkendový pobyt sme sa do Poľska vydali autom z Letovíc v okrese Blansko. Kvôli úspore času sme časť cesty išli po diaľnici, a tak sme si zakúpili českú elektronickú diaľničnú známku za 310 Kč na 10 dní. Trasu z Letovíc do kúpeľného mestečka Świeradów-Zdrój o celkovej dĺžke viac ako 220 km sme prešli asi za 3,5 hodiny. S pomocou navigácie sme nemali žiadny problém hotel nájsť - nachádza sa hneď vedľa cesty vedúcej do centra mesta.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie bolo možné na vonkajšom nestráženom parkovisku pri hoteli. Poplatok za parkovanie predstavoval 15 Zł za noc, takže celková cena počas 3-denného pobytu bola okolo 6,5 €. Platilo sa až na mieste a nebolo nutné parkovanie hlásiť či rezervovať vopred. Všetky parkovacie miesta priamo pred hotelom boli v dobe nášho príchodu obsadené, a tak sme využili parkovisko zo strany hotela.

Kde sme sa ubytovali?

Hoci leží Krasicki Resort Hotel & Spa *** blízko cesty, bol v ňom pokoj a vôbec žiadny hluk nás počas pobytu nerušil. Pokojná lokalita plná zelene bola jednou z veľkých výhod hotela. Mestečko Świeradów-Zdrój je orientované na cestovný ruch, a tak okrem kúpeľného domu, parku a kolonády ponúka aj veľké množstvo reštaurácií, kaviarní a obchodíkov. Do centra sa dá dôjsť za pár minút príjemnou prechádzkou, ktorá navyše čiastočne vedie cez krásne kúpeľné parky.

Izba síce nepatrila k najväčším, avšak bola skvele zariadená všetkým, čo sme počas pobytu potrebovali. Našli sme v nej manželskú posteľ, veľkú šatníkovú skriňu, stolík so stoličkami, mini chladničku, televíziu, telefón, veľké zrkadlo aj vešiak s poličkami. Vedľa postele nechýbali z každej strany nočné stolíky a lampičky. Ocenili sme tiež dostatok elektrických zásuviek aj uterákov a deky na zahriatie pri posedení na balkóne, ktorý mal pekný výhľad do zelene. Posteľ bola pohodlná, avšak trošku nás sklamalo, že vankúše boli príliš malé.

V kúpeľni bol štandardne sprchovací kút, toaleta, umývadlo so zrkadlom, fén, vešiaky na uteráky a rebríkový radiátor. K dispozícii sme v kúpeľni mali mydlá a šampóny, ktoré nám denne dopĺňala chyžná služba počas upratovania. Jediná menšia nevýhoda bola, že sme pri sprchovaní kvôli menšiemu priestoru vždy trošku pokropili toaletu, ktorá bola hneď vedľa sprchy.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou nášho pobytového balíčka bola bufetová polpenzia, takže raňajky aj večere mali podobu švédskych stolov. Raňajky boli v podaní Krasicki Resort Hotel & Spa *** skutočne bohaté. Pre milovníkov slaných raňajok tu bolo niekoľko druhov čerstvého pečiva s naozaj pestrým výberom syrov, údenín, nátierok a vajíčok na rôzne spôsoby. Zástancovia sladkých štartov dňa mohli voliť medzi čerstvými croissantmi, ovocnými koláčmi a ďalšími dezertmi. Ovsenú kašu či rôzne cereálie si bolo možné dať s jogurtom, mliekom a posýpkou v podobe semienok, orieškov a sušeného ovocia. Z nápojov tu boli čaje (sypané aj porcované), filtrovaná káva a čerstvý džús, ktorý sme si mohli sami vyrobiť pomocou odšťavovača. Príjemne ma prekvapilo, že bolo k dispozícii niekoľko druhov mlieka od kravského cez kokosové, sójové či ovsené až po bezlaktózové. Pri raňajkách, samozrejme, nechýbal kútik s čerstvou aj nakladanou zeleninou a čerstvé aj kompótové ovocie.

Na večeru sme na bufetových stoloch našli vždy tri teplé pokrmy a k nim si bolo možné dať niekoľko druhov príloh. Jedlo bolo uložené v uzatvárateľných nádobách, takže bolo po celú dobu teplé. Počas večerí bol k dispozícii aj šalátový bar so šalátmi, čerstvou i zaváranou zeleninou a rôznymi dresingmi. Ako sladkú bodku sme si mohli dať ovocie, dezerty v pohároch či lahodné krémové zákusky. Zadarmo sme si mohli naliať čistú vodu alebo vodu z ovocím. Ďalšie nápoje boli za príplatok.

Ako sme sa najedli v okolí?

Musím priznať, že nám bohato stačila polpenzia v hoteli. Pobyt sme sa snažili maximálne využiť na túry po horách, a tak sme ani nemali možnosť sa niekde naobedovať. Na výlety sme si v lokálnom obchode Żabka kúpili pečivo a syr, čo nám vzhľadom na neobmedzenú konzumáciu vynikajúceho jedla počas raňajok a večerí stačilo.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Ako milovníci relaxácie sme ocenili neobmedzený vstup do hotelového wellness. Veľkosťou bolo skôr menšie a jeho ústredným bodom bol 10 m dlhý vnútorný bazén s detským bazénom a ležadlami okolo. Ďalej bola súčasťou vírivka, fínska sauna a infra sauna. Na odpočinok je možné využiť relaxačnú zónu s kreslami a časopismi. Kapacitne bolo wellness v dobe nášho pobytu pomerne vyťažené, ale aj tak bolo vždy možné nájsť si pre seba dostatok priestoru.

Župan ani papuče sme v izbe, bohužiaľ, nenašli, avšak pri príchode do wellness sme dostali modré uteráky. Počas odpočinkového popoludnia sme s radosťou využili všetko, čo wellness ponúka. V letnej sezóne sú v prevádzke aj 2 vonkajšie bazény.

Ako zákazníci Travelkingu sme mali 10 % zľavu na masáže a ďalšie wellness procedúry, ale z nedostatku času sme ju, bohužiaľ, nevyužili. Pokiaľ by ste niektorú z procedúr chceli absolvovať, odporúčam urobiť rezerváciu ešte pred vaším príchodom. Ďalšia zo služieb, ktoré sme, bohužiaľ, nevyužili, bol neobmedzený vstup do fitness.

Ďalšie služby

Jeden z večerov sme si spríjemnili hraním bowlingu. Celkovo sú v hotelovom bowling bare 4 dráhy a cena je 70 Zł za hodinu hry. Skvelé bolo, že sme sa mohli zahrať, hoci sme dráhu rezervovali až na poslednú chvíľu.

Kam sa vydať na výlet?

  • Kúpeľné mestečko Świeradów-Zdrój má krásne centrum s promenádou a kúpeľným domom s vyhliadkovou vežou. Do stredu mesta sme chodili pešo cez krásne kúpeľné parky asi 15-minútovou prechádzkou. V suteréne kúpeľného domu sa nachádza kúpeľné múzeum.
  • Patríme medzi milovníkov výhľadov, a tak sme si naplánovali výlet cez niekoľko rozhľadní na českej i poľskej strane hranice. Ako prví sme vyrazili na horu Smrk s rovnomennou rozhľadňou. Na vrchol sme vystúpili po 630 metrov dlhom Nebeskom rebríku, čo bol v rámci horskej turisticky nevšedný zážitok. Oceľová konštrukcia rozhľadne Smrk je vysoká 23 metrov a neplatí sa tu vstupné.
  • Za výhľadmi z druhej strany hranice sme sa vydali na modernú rozhľadňu na hore Mlynica. Odmenou za zdolanie 148 schodov nám bola nielen úchvatná panoráma, ale aj možnosť preskúmať okolie rozhľadne pomocou ďalekohľadov, ktoré sme mohli využiť zadarmo.
  • Potom sme zamierili na rozhľadňu na Czerniawskej kope, ktorá sa do výšky 15 m vypína na poľskom území priamo oproti hore Smrk. Z dvoch vyhliadkových plošín sme mali krásny výhľad na Jizerské a Žitavské hory. Aj táto rozhľadňa bola prístupná zadarmo.
  • Zlatým klincom nášho výletu za tými najkrajšími výhľadmi bol sklenený chodník v oblakoch SkyWalk. Nachádza sa len kúsok za mestečkom Świeradów-Zdrój a zo svojej unikátnej konštrukcie s drevenými chodníčkami a presklené plošiny ponúka fantastické výhľady. Zaujala ma možnosť zísť z vrcholu chodníka toboganom s dĺžkou 105 metrov. Za vstup sme platili 65 Zł a rozhodne to stálo za to.
  • Športovcom odporúčam navštíviť celoročne otvorený areál SKI&SUN. Moderná gondolová lanovka vás pohodlne prepraví na vrchol hory Jizerský stoh, odkiaľ môžete zísť v zime na lyžiach a v lete zase na bicykli, prípadne sa napojiť na niektorú z mnohých turistických trás. V dolnej časti areálu sme vyskúšali bobovú dráhu, čo bolo skvelé spestrenie.
  • V rámci výletu za krásami Národnej prírodnej rezervácie Jizerskohorskej bučiny sme sa vypravili k vodopádu Černého potoka. Najznámejším a najfotografovanejším vodopádom Černého potoka je 7 m vysoký vodopád s veľkým balvanom uprostred. Ústredný prúd sa pozdĺž kameňa delí do dvoch prameňov a je navyše sprevádzaný malými kaskádami a perejami.

Záverečné hodnotenie pobytu v Krasicki Resort Hoteli & Spa ***

„Počas pobytu v Krasicki Resort Hoteli & Spa*** sme úplne zabudli na starosti všedných dní. Veľmi nám vyhovovala lokalita - hotel bol ľahko dostupný a jeho budova bola v príjemnom zelenom prostredí. Ďalej sme ocenili, že sme mali z izby výhľad do prírody. Menšia plocha izby bola bohato vyvážená priestranným balkónom. Hotelové wellness centrum bolo síce menšie, ale aj tak sme si v ňom parádne oddýchli. Všade v hoteli bolo perfektne čisto a najviac ma nadchla pestrá polpenzia. Bufetové raňajky a večere sa podávali vo veľkej modernej hotelovej reštaurácii. Všetky pokrmy boli čerstvé, veľmi chutné a výber skutočne bohatý. Pokiaľ tiež patríte medzi nadšencov pohybu, odporúčam vyraziť za krásnymi výhľadmi na niektoré z rozhľadní, ktorých je v okolí mnoho vrátane fantastickej cesty v oblakoch.“


👍 Pobyt v Krasicki Resort Hoteli & Spa *** bol osobne overený Kateřinou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 30. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet