Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Hoteli Piotr *** Spa & Wellness v Poľsku

Vydajte sa spolu s Anetou, členkou nášho Travelking tímu, do mestečka Boguszów-Gorce. Konkrétne do Hotela Piotr *** Spa & Wellness. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A ktoré výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Hoteli Piotr *** Spa & Wellness v Poľsku

Informácie o pobytu v bodoch:

  • Termín pobytu: 25. 3. 2023 - 27. 3. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Hotel Piotr *** Spa & Wellness
  • Lokalitou ubytovania je: Poľsko
  • Cestovala som: S partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na jarný víkend v Poľsku sme sa z Olomouca vydali autom. Naším cieľom bolo 184 km vzdialené mestečko Boguszów-Gorce a cesta nám zabrala necelé 3 hodiny. Českú celoročnú diaľničnú známku sme využili iba na krátky úsek medzi mestami Olomoucom a Mohelnice. Hotel je od českých hraníc vzdialený len 20 km a trasa vedie len cez dedinky, takže sme si poľskú diaľničnú známku kupovať nemuseli. Adresu hotela stačí zadať do navigácie a určite ho neminiete, pretože je dobre viditeľný a navyše k nemu vedú aj značky.

Ako to bolo s parkovaním?

Auto je možné nechať na vonkajšom parkovisku za hotelom. Parkovisko sa nachádza za bránou, ktorá vydáva lístok. Pri odchode je tento lístok nutné predložiť, aby sa zdvihla závora. Poplatok za parkovanie je 20 zł/noc. Dopredu sme parkovanie hlásiť nemuseli.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Piotr *** Spa & Wellness sa nachádza v malebnom údolí obklopenom lesmi kúsok za mestečkom Boguszów-Gorce. Oproti hotelu leží veľké futbalové ihrisko, kde prebiehal zápas práve, keď sme prichádzali. Priamo okolo hotela vedú turistické a cyklistické trasy, čo určite poteší všetkých milovníkov turistiky.

Dostali sme izbu na druhom poschodí, kam sme sa aj s batožinou vyviezli výťahom. V chodbičke pri vstupných dverách bola šatníková skriňa, skrinka na topánky a zrkadlo. Z chodbičky sa vchádzalo do samotnej izby alebo kúpeľne. V izbe nás čakali dve oddelené postele, čo nás trochu prekvapilo, pretože sme čakali manželské lôžko. Ďalej bol v izbe menší stolík so stoličkami a väčší stôl s integrovanou mini chladničkou, na ktorom bola tiež rýchlovarná kanvica s kávou a čajom. Plochý televízor umiestnený na stene sme mohli sledovať z pohodlnej pohovky. Kúpeľňa bola tak akurát priestranná a bol v nej sprchový kút, toaleta, umývadlo a fén na vlasy. Potešili ma odkladacie plochy na mokré plavky a uteráky. Okná z našej izby smerovali na ulicu, a keď boli zatvorené, bolo v miestnosti ticho.

Ako sme sa v ubytovaní najedli?

Stravovanie v podobe polpenzie prebiehalo v reštaurácii, ktorá sa nachádzala cez ulicu oproti hotela. Priestor reštaurácie bol skutočne krásny a bol tu aj klavír, nikto naň však nehral. O poschodie nižšie pod reštauráciou sa nachádzal bar s dvomi bowlingovými dráhami a biliardovými stolmi. Raňajky mali formu bufetu, v rámci ktorého prevládali studené jedlá: rôzne údeniny, syry, ale aj množstvo zeleniny, ovocia a šalátov. Teplý bufet zahŕňal praženicu a 2 druhy párkov. Na pitie boli k dispozícii rôzne šťavy, voda, čaj a káva (z kávovaru, turecká alebo instantná). Výber bol pomerne štandardný, ale bohato nám stačil a vždy sme sa najedli dosýta a načerpali sme sily na celý deň.

Večere mali podobu dvojchodového servírovaného menu, ktoré sa skladalo z hlavného jedla a polievky alebo dezertu. Hlavný chod sme si mohli vybrať z pestrého jedálneho lístka, v ktorom nechýbal ani český preklad menu. Vyberať sme si mohli z množstva jedál ako pizza, cestoviny, zapekané zemiaky a rôzne minútky. Prvý večer sme si objednali kurací vývar s rezancami, grilovaný kurací plátok s brusnicami, steakovými hranolkami a bravčovou kotletou na tradičný poľský spôsob (s praženou kapustou) a zemiakmi. Všetky jedlá nám veľmi chutili a porcie boli skutočne obrovské, až sme museli trochu zabojovať, aby sme všetko dojedli. Na jedlo sme si mohli objednávať rôzne nealko nápoje, pivo či pálenky, ktoré sa hradili zvlásť.

Ako sme sa najedli v okolí?

Pri výlete do neďalekého Wałbrzychu sme si zašli na obed do reštaurácie Złota Stacja zariadenej v štýle luxusnej vlakovej stanice. Štýlový interiér bol vyladený do najmenšieho detailu – nad barom napríklad visela ceduľa, na ktorej bola namiesto príchodov a odchodov uvedená ponuka nápojov a jedálne boxy boli v dizajne vlakových kupé. Reštaurácia je zameraná predovšetkým na burgre, a tak sme tieto americké špeciality vyskúšali aj v Poľsku a boli sme veľmi spokojní. Personál bol skvelý a bez problémov sme sa dohovorili anglicky.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Koncom marca bolo stále pomerne chladno, a tak nám neobmedzený vstup do hotelového wellness prišiel naozaj vhod! Vstup do wellness nebolo nutné vopred rezervovať a bol prístupný aj pre ľudí, ktoré neboli v hoteli ubytovaní. Modernému a čistému priestoru dominoval veľký vnútorný bazén a ďalej boli súčasťou 3 druhy sáun (fínska, infra a parná). Pri vírivke nás trochu sklamalo, že bola funkčná len polovica trysiek. Najviac sme si tak užívali plávanie v bazéne a saunovanie. Župan sme dostali už pri check-ine a pri vstupe do wellness potom ešte aj uterák. Papuče k dispozícii neboli, a tak odporúčam priniesť si vlastnú obuv. Páčilo sa nám, že bol vo wellness nápojový bar, kde sa dalo za príplatok osviežiť.

Kam sa vydať na výlet?

  • Skvelým cieľom na celodenný výlet je Zámok Książ. Ide o tretí najväčší zámok v Poľsku a vyzerá naozaj ako z rozprávky! Vypína sa na skale nad riekou, ktorá ju obteká z troch strán. Honosné interiéry sme si prezreli spoločne so sprievodcom a potom sme si prešli aj nádhernou zámockou záhradou. Okolo zámku vedie chodník, ktorý vás dovedie na vyhliadku, odkiaľ je na zámok ten najlepší výhľad.
  • Navštívili sme mesto Wałbrzych vzdialené len 10 km od hotela. Dominantou mesta je nádherný kostol sv. Anjelov strážnych. Prešli sme si tiež historické centrum mesta s niekoľkými malebnými námestiami.
  • Ak máte radi výlety prírodou, odporúčam výstup na rozhľadňu Dzikowiec, kam sa pešo dostanete po turistickej či cyklistickej trase asi za 3 hodiny. Z 20 metrov vysokej drevenej rozhľadne je skutočne krásny výhľad.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Piotr *** Spa & Wellness

„Pobyt Hotela Piotr *** Spa & Wellness nielen že naše očakávania splnil, ale dokonca prevýšil! Užili sme si tu komfortné ubytovanie v príjemnom a pokojnom údolí. Chladnejšie počasie nám vôbec nevadilo, pretože sme o to viac času strávili relaxáciou v krásnom wellness. V modernej hotelovej reštaurácii sme ráno načerpali dostatok energie pri bohatých raňajkách a večer sme sa zase kráľovsky navečerali. Personál hotela bol veľmi ochotný a milý. Na výlet odporúčam predovšetkým úchvatný zámok Książ a na obed restaurant Złota Stacja vo Wałbrzychu.“


👍 Pobyt v Hoteli Piotr *** Spa & Wellness bol osobne overený Anetou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete prezrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 26. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet