Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli Cosmopolitan Bobycentrum **** v Brne

Vydajte sa spolu s Nikodemom, členom nášho Travelking tímu, do Brna. Konkrétne do Hotela Cosmopolitan Bobycentrum ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli Cosmopolitan Bobycentrum **** v Brne

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Do Brna, metropoly južnej Moravy, som sa chcel pozrieť už dlho. Keď sa mi teda naskytla možnosť stráviť 2 noci v brnianskom Hoteli Cosmopolitan Bobycentrum ****, mal som veľkú radosť. Na cestu sme vyrazili z poľského mesta Bystrzyca Kłodzka, ktoré leží asi 25 km od hraníc s Českom. Zvolili sme trasu cez Olomouc a necelých 200 km sme prešli za 2 hodiny a 45 minút. Českú elektronickú diaľničnú známku s platnosťou na 10 dní som kúpil vopred online.

Ako to bolo s parkovaním?

Vedľa hotela sa nachádza veľké verejné nestrážené parkovisko a okrem toho mal hotel podzemné garáže. Celková kapacita parkovania pre hostí je teda viac ako dostatočná. Parkovanie bolo zahrnuté v cene balíčka a nebolo nutné ho vopred rezervovať.

Kde sme sa ubytovali?

Jednou z veľkých výhod Hotela Cosmopolitan Bobycentrum **** je jeho poloha - nachádza sa totiž priamo v srdci Brna. Do historického centra, ktorému dominuje hrad Špilberk, sa dá pešo dôjsť len za 20 minút. Zaujalo ma, že v okolí hotela sú naozaj bohaté možnosti športového vyžitia – niekoľko fitness centier, bazény, haly na tenis či bedminton, atletický štadión či vonkajšia posilňovňa. V zime je dokonca priamo pred hotelom klzisko na korčuľovanie. Park Lužánky, ktorý je obľúbeným miestom prechádzok, je vzdialený len 300 m. A skvelá je aj dostupnosť hromadnej dopravy – na autobusovú aj električkovú zastávku je to z hotela doslova pár krokov.

Ubytovali sme sa v izbe typu Standard, ktorá bola priestranná aj dobre vybavená. Hneď za vchodovými dverami bola chodbička s veľkou skriňou a zrkadlom. Miestnosti kraľovala pohodlná manželská posteľ s nočnými stolíkmi a lampičkami. Na odpočinok boli k dispozícii dve pohodlné kreslá, pohovka a k tomu stolík. Ďalej bola izba vybavená televíziou s mnohými programami, sadou na prípravu čaju a kávy a plne zásobeným minibarom. V kúpeľni bola toaleta, umývadlo a sprchová vaňa, našli sme tam aj uteráky, kozmetiku a fén. Izba aj kúpeľňa boli rovnako ako ďalšie priestory hotela veľmi čisté a výborne udržiavané.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Náš pobytový balíček zahŕňal polpenziu – raňajky formou bufetu a servírovanú večeru. Raňajky sa podávali v reštaurácii na prízemí a vybrať sme si mohli z niekoľkých teplých raňajkových jedál (vajíčka na rôzne spôsoby, párky, pečená slanina atď.) a rôznych druhov syrov, údenín aj čerstvého pečiva. Kto by preferoval sladký štart dňa, mohol si naservírovať čerstvé lievance a palacinky s džemami či niekoľko typov výborného sladkého pečiva. Nechýbali ani cereálie a müsli s mliekom či jogurtom a čerstvé aj sušené ovocie. Počas raňajok bol k dispozícii široký výber džúsov, čajov a kávy z kávovaru. Ráno si tu skrátka každý môže dopriať raňajky presne podľa svojich chutí.

Večere s tromi chodmi sa podávali v nami zvolený čas a vyberali sme si z menu à la carte. Ako prvý chod sme si mohli dať polievku, alebo šalát, potom nasledoval mäsitý, alebo vegetariánsky hlavný chod a potom prišla na rad sladká bodka v podobe dezertu. My sme počas pobytu vyskúšali napríklad šalát Caesar, tekvicovú polievku, bravčovú panenku so zemiakmi a špagety aglio e olio. Veľmi sme si pochutnali na zákuskoch ako mascarpone krém s ovocím, vanilková pena s lesným ovocím či pena z manga a limetky. Porcie boli naozaj poctivé a všetky pokrmy boli krásne prezentované, veľmi chutné a pripravené z kvalitných surovín. Okrem skvelej gastronómie stojí za zmienku aj veľmi príjemná obsluha s výbornou znalosťou angličtiny.

Ako sme sa najedli v okolí?

Výborná hotelová polpenzia bola naozaj výdatná, takže sme sa počas pobytu stravovali iba v hoteli. Centrum Brna je však známe svojím veľkým množstvom skvelých kaviarní, a tak sme každý deň vyrazili za dennou dávkou kofeínu. Vyskúšali sme:

  • Point Café Bar – podnik s chutnou kávou a vonkajšou terasou leží priamo na námestí Svobody.
  • Momenta Cafe – medzi milovníkmi kávy populárny podnik, kde si okrem nápojov môžete vychutnať aj lahodné dezerty či výborné raňajky. Veľmi sa mi páčilo, že sme si mohli pred kaviarňou posedieť na pohodlných pohovkách a kochať sa pri tom výhľadom na katedrálu a Zelný trh.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Celý deň sme strávili chodením po brnianskych krásach, a tak nám potom prišiel vhod vstup do hotelového wellness centra, ktorý bol súčasťou nášho pobytového balíčka. Konkrétny čas vstupu je nutné zarezervovať vopred pri check-ine na hlavnej recepcii. My sme sa rozhodli pre relaxáciu v popoludňajších hodinách, čo bol ideálny čas, pretože sme vo wellness boli úplne sami. Ústredným bodom priestoru je relaxačný bazén obklopený niekoľkými ležadlami. Väčšina stien wellness je presklená, a tak je odtiaľ očarujúce výhľad na mesto, čo relax ešte umocňuje. Ďalej je súčasťou fínska sauna a vonkajšia terasa s ležadlami. Uteráky a župany sme dostali pri vstupe do wellness. Za príplatok je možné si dopriať kozmetické procedúry a masáže, túto možnosť sme však nevyužili. Celkovo sa nám wellness veľmi páčilo vďaka modernému vybaveniu, fantastickému výhľadu a príjemnej atmosfére, ktorú k dokonalosti dotvárala upokojujúca hudba.

Kam sa vydať na výlet?

  • Funkcionalistická Vila Tugendhat je svetovo známym architektonickým skvostom a pamiatkou na zozname UNESCO. Táto nádherná vila sa nachádza iba 10 minút pešo od hotela. Pokiaľ však budete mať záujem o jej prehliadku, rozhodne si vstupenky zarezervujte s veľkým časovým predstihom!
  • Centrum Brna je plné historických pamiatok, zaujímavých miest aj skvelých reštaurácií a kaviarní. Vďaka relatívne malej rozlohe je centrum mesta ideálne na prechádzky. Pešo sa doň dostanete za 20 minút, prípadne môžete využiť hromadnú dopravu - električky aj autobusy zastavujú priamo pred hotelom.
  • Katedrála sv. Petra a Pavla je monumentálnou dominantou Brna. Z parku pod katedrálou sa vám naskytne úchvatný výhľad.
  • Zelný trh je miesto s príjemnou autentickou atmosférou, kde môžu Brňania nakupovať ovocie, zeleninu alebo napríklad kvety. V spodnej časti námestia sa nachádza vchod aj východ Labyrintu pod Zelným trhom, komplexu unikátnych stredovekých podzemných chodieb a pivníc.
  • Brniansky orloj je kvôli svojmu nevšednému tvaru jednou z najznámejších atrakcií v Brne. Keď budete prechádzať cez námestie Svobody, určite ho neprehliadnete.

Záverečné hodnotenie pobytu v Cosmopolitan Bobycentrum ****

„Hotel Cosmopolitan Bobycentrum **** sa nachádza na dokonalom mieste – neďaleko centra Brna a zároveň v blízkosti športovísk a krásneho parku. Polpenziu sme si veľmi vychutnali nielen vďaka výbornému jedlu, ale aj zásluhou skvelej obsluhy, ktorá nám stolovanie vždy spríjemnila. Hotel je dobre udržiavaný a čistý. Personál sa vždy snaží, aby bol hosť s pobytom spokojný. Po intenzívnej prehliadke krásneho mesta sa oplatí zájsť do hotelového wellness, kde si môžete oddýchnuť v relaxačnom bazéne či v saune, a navyše si užijete krásny výhľad na Brno. Do tohto hotela sa pri svojej ďalšej návšteve Brna rád vrátim.“


👍 Pobyt v Hoteli Cosmopolitan Bobycentrum **** bol osobne overený Nikodemom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 27. 9. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň