Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli Ventus Natural & Medical SPA ****

Vydajte sa spolu s Kamilou, členkou Travelking tímu, do poľského Hotela Ventus Natural & Medical SPA **** pri Mazurských jazerách. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli Ventus Natural & Medical SPA ****

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Do Hotela Ventus Natural & Medical SPA, ktorý sa nachádza v kúpeľnom meste Gołdap, sme vyrazili z Ostródy, vzdialenej približne 220 km. Išli sme autom a cesta prebiehala príjemne, celkovo nám zabrala približne 3,5 hodiny.

Ako to bolo s parkovaním?

Vedľa budovy hotela je priestranné vonkajšie parkovisko. Za parkovanie sa tu neplatí a nebola potrebná ani predchádzajúca rezervácia. Neviem, či je parkovisko strážené, ale hotel stojí v pokojnej a bezpečnej štvrti.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel sme našli úplne bez problémov, nachádza sa v tichej lokalite plnej zelene, neďaleko promočných veží. Tie vypúšťajú do vzduchu prospešné aerosóly z minerálnej vody. Efekt je podobný, ako keby ste dýchali morský vzduch. Nie nadarmo sa Gołdap pýši údajne najčistejším ovzduším v Poľsku. Len cca 100 metrov od hotela leží jazerná pláž s bazénom, požičovňou pomôcok na vodné športy a ihriskom na plážový volejbal. Budova hotela je obklopená veľkou záhradou s vonkajším nábytkom, ležadlami a hojdacou sieťou, vírivkou a grilovacím altánkom.

Izba bola priestranná, komfortná a skvele vybavená, vrátane klimatizácie, WiFi pripojenia, smart televízie, minibaru, písacieho stola a trezoru. Vo veľkej a čistej kúpeľni nechýbali uteráky, toaletné potreby, župany a papuče. V izbe bola nachystaná sada na prípravu kávy a čaju, aj karafy na vodu – v Gołdape si môžete minerálnu vodu napustiť priamo z kohútika. Relaxačnú atmosféru dotváral krásny výhľad na okolitú prírodu a spev vtákov.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Raňajky sa podávali formou bufetu s naozaj pestrým výberom jedál. Všetko bolo úplne čerstvé, nádherne naservírované a jedlá boli neustále dopĺňané. Nehrozilo teda, že by niekto zostal hladný. Pochutnáte si na skutočne domácich a prírodných produktoch – všetko pochádza od miestnych dodávateľov. Keby vám zachutili domáce zaváraniny a med, môžete si ich priamo v hoteli aj zakúpiť. Musím pochváliť aj vynikajúce espresso.

Večeru sme si vybrali z jedálneho lístka reštaurácie – dali sme si knedličky s jelením mäsom a boli skutočne výborné. Reštaurácia je priestranná a vkusne vybavená, má tiež letnú terasu, kde si môžete vychutnať jedlo v tieni slnečníkov a užiť si pôsobivý výhľad.

Ako sme sa najedli v okolí?

Navštívili sme reštauráciu Matryoshka v centre Gołdapu, ktorá sa zameriava na tradičnú pohraničnú kuchyňu. Potešili nás veľké porcie za dobrú cenu a predovšetkým veľmi chutné jedlá.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

V hotelovom wellness centre sme našli menší, ale príjemný bazén s hydromasážou a saunový svet so suchou a infra saunou, parným kúpeľom, tepidáriom so slnečnou lúkou a soľnou komorou na inhaláciu. Súčasťou je aj posilňovňa a miestnosť určená na masáže a ozdravné procedúry. Vykúpali sme sa v bazéne, vyskúšali rôzne sauny a zacvičili si v posilňovni. Nakoniec som si dopriala aj masáž. Všetko bolo na tej najvyššej úrovni a poskytnuté služby boli úplne profesionálne.

Aké bolo cestovanie s dieťaťom?

Na pobyt som išla so synom, ktorý má už 14 rokov, má tak viac-menej rovnaké potreby a požiadavky ako majú dospelí. V izbe mal syn vlastnú posteľ a jedol rovnaké jedlá ako ja, rovnako mal plný prístup do hotelového wellness centra vrátane bazéna, sáun, odpočinkovej miestnosti a vonkajšej relaxačnej zóny. Rád si počas pobytu zahral stolný futbal a ping pong, alebo si zacvičil v posilňovni. Pre mladšie deti je v hoteli detská herňa, knižnica, spoločenské hry a vonkajšie ihrisko. Hotelová reštaurácia navyše ponúka aj detské jedlá.

Kam sa vydať na výlet?

  • Jazerná pláž s bazénom – Hotel sa nachádza v oblasti Mazurských jazier, ktorá patrí k najkrajším prírodným scenériám v Poľsku. Vykúpať sa môžete napríklad v jazere Gołdap.

  • Pyramída v obci Rapa – K miestnym obľúbeným atrakciám patrí pyramída v dedine Rapa, ktorú si tu v roku 1811 nechal postaviť pruský šľachtic F. H. Fahrenheit ako rodinnú hrobku. Podobnosť s egyptskými pyramídami naozaj nie je čisto náhodná, Fahrenheit bol posadnutý egyptskou mytológiou o posmrtnom živote a v hrobke sú uložené múmie celej jeho rodiny.

  • Sarafi Zoo v obci Zatyki – Afrikou sa inšpirovala aj Safari Zoo, kde na 300 hektároch žijú daniele, jelene, muflóny, ťavy a zebry.

  • Mesto Gołdap – Prejdite sa po meste a pokochajte sa pohľadom na vodné fontány, veľké slnečné hodiny a vodárenskú vežu, ktorá prežila obe svetové vojny. Za návštevu stoja aj miestne kúpele. Gołdap je preslávený okrem iného liečivým bahnom, bahennými zábalmi a inými procedúrami.

  • Železničné mosty v obci Stańczyki – Mosty, pripomínajúce rímske viadukty, boli vystavané v období okolo prvej svetovej vojny a patria k najväčším mostom v Poľsku.

  • Komplex Piękna Góra Rudziewicz – Lanové centrum, unikátna otočná kaviareň, lyžiarske zjazdovky a sánkarské dráhy - tento komplex skrátka ponúka množstvo zábavy pre deti aj dospelých počas celého roka.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Ventus Natural & Medical SPA ****

„Gołdap zaujme nádhernou krajinou a božským pokojom. Mesto je preslávené blahodarnou minerálnou vodou, promočnými vežami a najčistejším ovzduším v Poľsku. Navyše je tu množstvo lákavých atrakcií – bohaté turistické a cyklistické chodníky vytvárajú ideálne podmienky pre milovníkov aktívnej rekreácie. Samotný Hotel Ventus Natural & Medical SPA ponúka vrelú, rodinnú atmosféru spolu s vysokým komfortom odpočinkového rezortu s priestrannou záhradou, vonkajšou relaxačnou zónou a wellness centrom s bazénom a saunami. Umiestnený je hneď pri pláži, a tak si užijete aj kúpanie v krištáľovo čistej jazernej vode, je jedným z mnohých benefitov tohto hotela. Vynikajúce jedlo, krásny interiér, príjemný a ochotný personál - pobyt bol skrátka bez chybičky a rada sa sem ešte niekedy vrátim.”


👍 Pobyt v Hoteli Ventus Natural & Medical SPA **** bol osobne overený Kamilou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete prezrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 30. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet