Osobne overené: Recenzia pobytu v komfortnom Hoteli Occidental Praha ****

Vydajte sa spolu s Nikol, členkou nášho Travelking tímu, do Prahy. Konkrétne do Hotela Occidental Praha ****, ktorý leží pri Vyšehrade. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké skvelé výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v komfortnom Hoteli Occidental Praha ****

Informácie o pobyte v bodoch

  • Termín pobytu: 4.2.2022 - 5.2.2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hotel Occidental Praha ****
  • Lokalita ubytovania je: Praha
  • Cestovala som s: Partnerom
  • Stravovanie: Raňajky
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na pobyt sme sa vydali do českého hlavného mesta – Prahy. Ubytovanie sme zvolili v Hoteli Occidental Praha ****, ktorý sa nachádza v Prahe 4, konkrétne na ulici Na Strži 1660/32. Najpohodlnejšie je pre nás cestovať autom, takže aj na tento pobyt sme vyrazili takto. Zo Žďáru nad Sázavou cesta trvala zhruba hodinu a pol (150 km), z Brna by to bolo zľahka cez dve hodiny (203 km), z Bratislavy je to do Prahy približne 326 km. Na miesto sa, samozrejme, môžete dopraviť aj vlakom či autobusom, pretože do Prahy sú aj zo Slovenska dobré spoje. Priamo pri hoteli sa nachádza autobusová zastávka (Na Strži), metro je potom vzdialené 650 m (stanica Budějovická), vlak necelé 2 km (železničná stanica Praha-Krč).

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovali sme na hotelovom parkovisku, ktoré bolo zadarmo v cene kupónu. Pozor, maličké hotelové parkovisko priamo pred hotelom je určené pre taxi a telesne postihnuté osoby. Väčšie parkovisko je trochu schované a bez malej pomoci od pána recepčného by sme ho asi nenašli. Akonáhle už ste pred hotelom, musíte si urobiť menšiu okružnú jazdu, aby ste sa na správne parkovisko dostali.

Pred hotelom stojí benzínka a obchod SP Kolo. Je nutné nezachádzať priamo k hotelu, ale pri obchode SP Kolo odbočiť na maličkú ulicu Krčskú - teda zísť vpravo. To, že idete správne, spoznáte podľa závory a nápisu, že ide o Parking Hotela Occidental. Vezmite si tu parkovací lístok, ktorý si nechajte na recepcii overiť. Následne na tento istý parkovací lístok môžete parkovisko používať opakovane (vychádzať a prichádzať) po celú dobu pobytu.

Kde sme sa ubytovali?

Ubytovanie na 1 noc sme zvolili v Hoteli Occidental Praha ****, ktorý sa nachádza veľmi blízko k jednému z našich výletných cieľov - Sveta medúz. Hotel neleží priamo v centre, ponúka ale parkovanie zadarmo. Na Václavské námestie sme sa odtiaľto dostali počas 15 minút autom (MHD je cesta potom o 5 minút dlhšia). Pretože má hotel 13 poschodí, určite ho len tak neprehliadnete. Len malé upozornenie, pokiaľ sa budete pri ceste na hotel riadiť podľa GPS navigácie, nezľaknite sa, pokiaľ sa vám po zadaní adresy hotela objaví názov „Hotel Barceló Praha“. Ide o ten istý hotel. Hotel Occidental Praha **** totiž spadá pod sieť hotelov Barceló Hotel Group, predtým sa volal Barceló Praha, a preto sa na mape zobrazujú obe varianty.

Bývali sme v izbe Superior, ktorá bola síce menšia, ale zato moderne vybavená – obrovská posteľ (200x200 cm), televízor, stolík so setom na prípravu kávy a čaju, nechýbala ani fľaša vody. K dispozícii bola malá chladnička (neslúžila ako minibar, bola prázdna), skriňa s trezorom a, samozrejme, aj kúpeľňa. Tá bola naozaj originálne riešená a potešilo nás, že okrem sprchy tu bola aj vaňa. A pretože sme boli na 8. poschodí, mali sme z okna parádny výhľad do okolia.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V cene pobytu sme mali raňajky formou bufetu, ktoré sa podávali v hotelovej jedálni na prízemí. A pretože bol víkend, tak bol čas raňajok od 8:00 do 10:30 hodín, čo sme naozaj uvítali, pretože väčšina hotelov podáva raňajky iba do 9:30 alebo 10:00 hodín. Výber pokrmov bol skutočne nadštandardný. Zo slaných jedál spomeniem napríklad praženicu, fazuľu v paradajkovej omáčke, opečenú slaninu, zo sladkých potom nechýbali lievance vrátane mnohých javorových sirupoch a polevy. Klasicky tu bol tiež studený bufet – rôzne druhy bieleho i tmavého pečiva, maslo, syry, salámy, klobásy a párky, zelenina a pod. Samostatný stôl mal potom sladké pečivo – bábovky, koláče, rôzne druhy marmelád a pod. Nechýbali ani obľúbené cereálie, rôzne jogurty a ovocie.

Mňa osobne potešilo, že hotel pripravoval aj smoothie - banánové, maracujové a matcha tea. Z nápojov tu bola voda, 3 druhy džúsov (oceňujem, že neboli z prášku), mlieka (farmárske aj bezlaktózové), bohatý výber čajov, filtrovaná káva a kávovar na prípravu ďalších kávových nápojov. Veľké plus bolo, že pri kávovare boli aj sirupy s rôznymi príchuťami a tégliky pre hostí, ktorí si chceli kávu urobiť so sebou, alebo si ju vziať von k rannej cigarete.

V hoteli je aj lobby bar B-Lounge, kde si cez deň môžete dať drink či kávu, večer od 17:00 do 22:00 hodín vám tu aj pripravia večeru. My však B-Lounge nevyužili, takže nevieme, ako tu varí.

Ako sme sa najedli v okolí?

Iba 1 km od hotela sa nachádza Obchodné centrum Arkády Pankrác s jedálenským kútikom, kde sa nachádza množstvo fast foodov, kde sa môžete lacno najesť podľa chuti - nájdete tu klasické fast foody, ale aj ázijské, mexické či francúzske. My sa pôvodne chceli navečerať vo vychýrenej mexickej reštaurácii Fosil v Prahe 5, ale bohužiaľ, práve organizovali firemný večierok, preto sme zamierili do OC Arkády.

Ďalej môžeme odporučiť ukrajinskú reštauráciu v centre Prahy na Vinohradoch – The Boršč. Ochutnať tu môžete parádny boršč v mäsovej aj vegetariánskej verzii a k nemu skvelé pampušky so zemiakmi či kapustou. (Pampuška je kysnuté plnené pečivo, ktoré sa je k boršču). Ja som si dala višňové vareniky s kyslou smotanou, ktoré boli tiež výborné.

Kam sa vydať na výlet?

V Prahe je skutočne veľa možností, kam sa vydať na výlet. Naším primárnym cieľom návštevy Prahy neboli výlety, preto sme stihli počas nášho pobytu iba dva.

Vydali sme sa do Sveta medúz, ktorý sa nachádza v jednom z poschodí OC Arkády Pankrác. A tiež sme navštívili Klementinum s nádhernou barokovou knižnicou a astronomickou vežou.

Pokiaľ vás zaujíma viac tipov na výlet, nazrite do našej Travelpedie.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Occidental Praha ****

„Pobyt sa nám veľmi páčil. Personál na recepcii aj v jedálni hotela bol veľmi milý. Izba Superior bola síce menšia, ale komfortná a moderná s obrovskou posteľou a pekným výhľadom. Najviac nás nadchli raňajky, ktoré boli naozaj nadštandardné - domáce smoothie, lievance s javorovým sirupom, mňam! Veľkou výhodou bolo aj parkovanie zadarmo. Spokojní sme boli aj s výletom do Klementina a Sveta medúz aj s gastronomickým zážitkom z ukrajinskej reštaurácie.”


👍 Pobyt v Hoteli Occidental Praha **** bol osobne overený Nikol, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Nikol ChrástováNikol Chrástová
Aktualizované: 26. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet