Osobne overené: Recenzia pobytu v luxusnom Hoteli Lenart **** v Krakove

Vydajte sa spolu s Michalom, členom nášho Travelking tímu, do Poľska. Konkrétne do komfortného Hotela Lenart ****, ktorý leží v Krakove. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké skvelé výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v luxusnom Hoteli Lenart **** v Krakove

Informácie o pobyte v bodoch

  • Termín pobytu: 11.2.2022 - 13.2.2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hotel Lenart ****
  • Lokalita ubytovania: Krakov (Poľsko)
  • Cestoval som s: Partnerkou a domácim miláčikom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Počas našej dovolenky sme sa vydali do Poľska, konkrétne teda do Krakova, kde sme si na ubytovanie vybrali Hotel Lenart ****. Na cestu sme sa vydali autom z Brna, čo sú necelé 4 hodiny jazdy (344 km). Z Bratislavy by bola cesta dlhá približne 5 hodín (372 km). Do Krakova sa však pohodlne dopravíte aj autobusom či vlakom. To isté platí pre cestu do hotela. Najbližšia autobusová zastávka (Wieliczka Klasztor) je len 400 m od hotela a najbližšia vlaková stanica (Nádraží Wieliczka Rynek Kopalnia) potom 1 km.

Ako to bolo s parkovaním?

Pretože sme do Krakova cestovali autom, riešili sme aj to, kde budeme parkovať. Dobrou správou bolo, že Hotel Lenart **** má vlastné parkovisko, ktoré môžeme v rámci balíčka využívať zadarmo. Išlo o klasické vonkajšie nestrážené parkovisko, ktoré malo veľkú kapacitu. Zaparkovali sme teda bez problémov a bez nutnosti predchádzajúcej rezervácie.

Kde sme sa ubytovali?

Ubytovaní sme boli v modernom Hoteli Lenart ****, ktorý neleží priamo v Krakove, ale v blízkom mestečku Wieliczka vzdialenom zhruba 12 km (20 minút autom). Ide o veľmi atraktívnu turistickú lokalitu. Prečo? Mesto Wieliczka je preslávené svojou krásnou soľnou baňou. Tá mimochodom leží iba 1 km od hotela. Cestu do hotela nám uľahčila GPS navigácia, s ňou sme sa do cieľa dopravili bez problémov. Po ceste hotel žiadne klasické značenie (ceduľu či billboardy) nemá. Hneď pri hoteli sa nachádza obchod, ktorý je ideálny pre nákup drobností a dobrôt do izby.

Izba nás prekvapil svojou veľkosťou! Bola naozaj obrovská a podľa ďalších hostí sú podobne veľké a vybavené aj ostatné izby. Okrem King size (200x200 cm) manželskej postele boli v izbe aj dve rozkladacie pohovky, ktoré v prípade pobytu s deťmi slúžia ako prístelky, a aj napriek tomu v izbe stále zostal dostatok priestoru a človek si nepripadal nijako stiesnene. Samozrejme, nechýbala ani vlastná kúpeľňa, ktorá bola taktiež priestranná, so sprchovacím kútom a toaletou. Izba bola pekná, čistá, klimatizovaná a napriek tomu, že sa hotel nachádza len kúsok od cesty a vlakovej stanice, nedolieha do izby absolútne žiadny hluk a ruch z okolia. Preto sme mali úplný pokoj a ticho.

Ako to bolo s ubytovaním domáceho maznáčika?

Na dovolenku s nami cestoval aj domáci maznáčik - francúzsky buldoček Geena (menšie plemeno). Hotelu sme vopred nahlásili, že budeme cestovať so psom a počkali sme na schválenie. Pozitívne bolo, že sme za psa nemuseli platiť nič navyše, v rámci balíčka ho ubytovali zadarmo. Čo sa týka personálu, tak musím povedať, že Geena bola vítaná, jej prítomnosť bola prijímaná veľmi ústretovo a nebola na hoteli jediným psom.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci pobytu sme mali stravovanie formou polpenzie, ktoré prebiehalo v hotelovej reštaurácii. Tá je naozaj priestranná s pohodlným posedením (nepresahovali sme na susedné stoly) a taktiež zaujímavo a netradične vyzdobená.

Raňajky sa podávali formou bufetu, ktorý bol naozaj bohatý a vybrali si ako nadšenci slaných, tak sladkých pokrmov. Nechýbali vajíčka, párky, palacinky, ovocie, jogurty, ale aj klasika ako pečivo, syr, salámy a pod. Na pitie bolo niekoľko džúsov, káv a čaju.

Večere boli servírované s 3 chodmi - polievka, hlavný chod výberom z 3 jedál a dezert. My sme ochutnali z polievok gulášovú a mäsový vývar. Hlavné chody boli rôzne, napríklad mäsové guličky so zemiakmi či cestoviny so syrovou omáčkou apod. Tiež boli k večeri nealko nápoje v cene.

Ako sme sa najedli v okolí?

Obed sme si vychutnali v jednej z reštaurácií v centre Krakova na námestí. Výber reštaurácií je tu skutočne obrovský a určite sa tu každý príde na svoje. V zimnom období sú k dispozícii aj vonkajšie záhradky, ktoré sú uzavreté a vyhrievané, čo je veľmi príjemné. Čo sa týka ceny, tak sú prijateľné - obed pre dvoch sa dá zohnať okolo 20 €. Za nás môžem odporučiť parádnu steakovú reštauráciu, kde si človek skvele pochutí na vyzretom steaku.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Súčasťou hotela bolo wellness centrum, do ktorého je v rámci balíčka vstup na 1 hodinu zadarmo. Nachádza sa tu vírivka pre 3-4 osoby, ďalej parná sauna a fínska sauna. Celé wellness centrum je skôr menšie, ale útulné. My sme do neho zavítali v čase 16:00 – 17:00 hodín a bolo nás tu 10, takže ideálny počet na to, aby sme sa stihli vystriedať v saunách aj vírivke.

Kam sa vydať na výlet?

Ak budete bývať v Hoteli Lenart **** rozhodne musíte navštíviť soľnú baňu Wieliczka, a potom určite odporúčam zájsť do blízkeho Krakova.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Lenart ****

„Pobyt sme si vybrali, pretože sme chceli vidieť Krakov, a stálo to za to. Po príchode do izby nás prekvapila jej veľkosť - bola obrovská, a pritom útulná. Raňajky boli parádne, bohaté a na výber bolo snáď zo všetkého, čo človeku napadne. Večere boli taká klasika, ktorá uspokojí každého – výberom, chuťou i veľkosťou porcií. Čo určite stojí za to v Krakove vidieť je hrad Wawel, nádherný, obrovský, zachovalý hrad nad Vislou, a potom Soľná baňa Wieliczka (len asi 15 minút chôdze od hotela). Mesto nás veľmi prekvapilo, všetko bolo krásne a čisté. Za tri dni sme v Krakove a okolí zďaleka nestihli všetko, a určite sa sem ešte vrátime.”


👍 Pobyt v Hoteli Lenart **** bol osobne overený Michalom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Michal ŠoffaMichal Šoffa
Aktualizované: 18. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet