Osobne overené: Recenzia pobytu v maďarskom Hoteli Stáció **** neďaleko Budapešti

Vydajte sa spolu s Júliou, členkou nášho Travelking tímu, do maďarskej Budapešti. Konkrétne do Hotela Stáció ****. Aká bola cesta, ubytovanie, strava a wellness? A aké skvelé výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v maďarskom Hoteli Stáció **** neďaleko Budapešti

Informácie o pobyte v bodoch

  • Termín pobytu: 6.5.2022 - 8.5.2022
  • Ubytovaná som bola v: Hoteli Stáció ****
  • Lokalitou ubytovania je: Budapešť
  • Cestovala som: S manželom a jeho rodinou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na pobyt som sa vybrala s manželom a jeho rodinou. Túžili sme po troške relaxácie spojenej s poznávaním pamiatok, a tak sme zamierili na predmestie hlavného maďarského mesta Budapešti. Na cestu sme vyrážali autom z Miskolca (Miškovec), takže nám jazda zabrala necelé 2 hodiny. Zo slovenského Štúrova by cesta trvala približne 1 hodinu a 20 minút (87 km).

Ako to bolo s parkovaním?

Hotel disponuje vlastným vonkajším parkoviskom, ktoré sa nachádza za závorou. Parkovanie je platené (990 HUF/noc, čo je cca 2,50 €/noc) a nie je ho nutné rezervovať vopred. Prípadne je možné parkovať na verejných parkoviskách zadarmo.

Kde sme sa ubytovali?

Oblasť Vecsés pri Budapešti, v ktorej sa Hotel Stáció **** nachádza, sme nepoznali. Ale stačilo zadať adresu hotela do navigácie a našli sme ho bez problémov. Hotel je obklopený firemnými budovami a nachádza sa blízko letiska, ale to sme takmer nezaregistrovali. Lokalita bola tichá a nepočuli sme žiadny hluk od pristávajúcich lietadiel. Skôr naopak, Hotel Stáció pôsobil ako taký ostrov relaxácie a pohody.

Ubytovaní sme boli v dvojlôžkovej izbe, ktorá vyzerala presne tak ako na fotkách. Moderné vybavenie, farebný koberec a rôzne malé detaily dodávali miestnosti na útulnosti. Kúpeľňa bola čistá a priestranná, nechýbali tu ani rôzne kozmetické produkty. Potešil nás tiež veľký balkón s posedením a výhľadom na záhradu s pekným jazierkom plným rybiek.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V cene balíčka sme mali polpenziu formou bufetu. Prekvapil ma naozaj obrovský výber rôznych jedál, a to ako pri raňajkách, tak pri večeri. Cestovalo nás celkom 7 osôb. Každý máme iné chute, niekto navyše aj potravinové alergie. Všetci sme si však zakaždým z ponuky vybrali a chutilo nám. Okrem bohatých možností pokrmov musím spomenúť aj ich kvalitu. Od čerstvého pečiva pri raňajkách, cez skvelé mäso až po chrumkavú zeleninu pri večeri. Navyše všetko chutilo naozaj lahodne.

Ako sme sa najedli v okolí?

Na obed, desiatu či niečo dobré sa dá zájsť do hotelovej à la carte reštaurácie. Počas obedov je tu však pomerne plno, pretože sa sem chodia stravovať aj ľudia z okolia. Preto sme sa rozhodli využiť okolité reštaurácie, ktorých je tu skutočne veľa. Nájdete tu podniky s ponukou tradičných maďarských jedál, ale aj burgráreň či BBQ. Osobne musím odporučiť vynikajúcu cukráreň Karamell Cukrászda, kde som si dala tortu a zmrzlinu. Oboje bolo vynikajúce!

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Súčasťou hotela je nádherné a obrovské wellness centrum s bazénom, vírivkou, saunami, tepidáriom a Kneippovým chodníkom. Vyskúšala som bazén a vírivku, musím povedať, že teplota vody bola príjemná. Strávili sme tu veľa času a rozprávali sa bez toho, aby nám začalo byť chladno. Pretože som tehotná, nevyužila som bohatú ponuku sáun. Zvyšok rodiny však áno, takže viem, že so saunami aj Kneippovým chodníkom boli veľmi spokojní.

Kam sa vydať na výlet?


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Stáció ****

„Na pobyt som sa vydala s manželom a jeho rodinou, všetci sme si to tu veľmi užili. Izba, wellness aj vonkajšia časť hotela mala modernú stredomorskú atmosféru, ktorá sa mi páčila. Vynikajúce jedlo tu pripravujú z kvalitných ingrediencií a výber je skutočne bohatý. Aj keď máme každý rôzne chute, všetci sme si tu vybrali jedlá podľa našich predstáv. Wellness centrum vyzerá presne ako na fotkách, je krásne, priestranné a je tu z čoho vyberať. Budapešť je od hotela len kúsok, takže sa môžete vydať na prehliadku mesta a pamiatok. Keď to zhrniem, so všetkým sme boli spokojní a radi sa sem vrátime.“


👍 Pobyt v Hoteli Stáció **** bol osobne overený Júliou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Kollár JúliaKollár Júlia
Aktualizované: 28. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet