Osobne overené: Recenzia pobytu v maďarskom mestečku Ostrihom v Portobello Wellness & Yacht Hoteli ****

Vydajte sa spolu so Szabim, členom nášho Travelking tímu, do maďarského Ostrihomu. Konkrétne do Portobello Wellness & Yacht Hotela. Aká bola cesta, ubytovanie, strava a wellness? A aké skvelé výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v maďarskom mestečku Ostrihom v Portobello Wellness & Yacht Hoteli ****

Informácie o pobyte v bodoch

Kam a ako sme išli?

S rodinou, ženou a dvomi menšími deťmi sme sa rozhodli vydať na relaxačný víkend do termálnych kúpeľov. Ako cieľ cesty sme si vybrali krásne mestečko Ostrihom, ktoré leží na hraniciach so Slovenskom. Cesta z Budapešti do Ostrihomu bola rýchla, pretože sme cestovali autom, trvala necelú hodinu a pol (50 km). Zo Slovenska by cesta tiež netrvala dlho, keďže Ostrihom leží priamo na hraniciach pri meste Štúrovo.

Ako to bolo s parkovaním?

Súčasťou balíčka je parkovanie na vonkajšom parkovisku (za závorou), ktoré je priamo pred hotelom a nie je nutné rezervovať ho vopred. Za príplatok 1 500 HUF/noc (cca 4 €/noc) je tiež možné parkovať v podzemnej hotelovej garáži.

Kde sme sa ubytovali?

Cieľom našej cesty bol Portobello Wellness & Yacht Hotel ****, ktorý sa nachádza v mestečku Ostrihom. To je obľúbené predovšetkým vďaka miestnym termálnym kúpeľom (s ktorými je hotel priamo prepojený), krásnej bazilike (na ktorú je z hotela parádny výhľad) a tomu, že leží priamo na hraniciach so Slovenskom. Dokonca môžete medzi Maďarskom a Slovenskom ľahko prejsť vďaka mostu, ktorý tadiaľto vedie. Aby toho nebolo málo, tak hotel leží na malom ostrovčeku s parádnou promenádou, po ktorej sme sa vždy po večeri prechádzali.

Pri príchode nás privítal milý personál a check in prebehol štandardne a hladko. Pretože sme cestovali s dvomi deťmi, boli sme ubytovaní v rodinnej izbe. Tá bol naozaj priestranná, čistá a vyzerala presne ako na fotografiách. Okrem manželskej postele v jednej izbe tu bola prístelka a nami objednaná detská postieľka v druhej izbe, kúpeľňa s vaňou aj sprchou a hneď dva balkóny. Z izby sme mali výhľad na Dunaj a na baziliku.

Aký bol servis pre deti?

O hoteli sa dá rozhodne povedať, že je „baby friendly“, teda pripravený na pobyt rodín s deťmi. Okrem rodinných izieb, možnosti prístelky aj detskej postieľky sú v hoteli pripravené napríklad aj detské stoličky a špeciálne menu pre deti v reštaurácii. Za zábavou sme s deťmi chodili do obrovskej herne plnej hračiek a atrakcií. Na svoje si prídu aj staršie deti, ktoré si môžu zahrať napríklad spoločenské hry. Hotel má aj svojho maskota - krokodíla Zozo, ktorý sa deťom venuje a pripravený je aj animačný program. Ani vo wellness, respektíve v kúpeľoch, deti neprídu skrátka - je tu pre ne detský bazén so zábavnými prvkami a ďalšia herňa.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V cene balíčka bolo zahrnuté stravovanie formou polpenzie. Raňajky aj večere sa podávali formou bohatých bufetov. Nechýbalo množstvo druhov jedál - od miestnych maďarských špecialít až po medzinárodnú kuchyňu. V ponuke boli aj bezlaktózové, bezlepkové a vegetariánske jedlá, takže z ponuky si by vybral naozaj každý, a to podľa svojich preferencií.

Ako sme sa najedli v okolí?

Okrem stravovania v hoteli sme s radosťou využili aj miestne podniky – reštauráciu Prímás Cellar priamo pod bazilikou, kde v štýlovom prostredí podávajú chutné pokrmy a Rizzo Pizza Restaurant, kde sme si dali taliansku kuchyňu. Odporučiť môžem aj Aquasziget SPA Bar, ktorý sa nachádza priamo v kúpeľoch a kde si môžete dať alko aj nealko nápoje aj rôzne jedlá.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Hotel je krytou chodbou priamo prepojený s vychýrenými miestnymi termálnymi kúpeľmi Aquasziget Adventure Bath, ktoré zároveň slúžia ako wellness centrum hotela, takže hoteloví hostia sem majú prístup v rámci pobytu. Kúpele sa delia na vnútornú zážitkovú časť so zážitkovým aj relaxačným bazénom, vírivkami, toboganmi a infrasaunou, ďalej na vonkajšiu pláž s bazénmi, toboganmi a ihriskom a na wellness-kozmetickú časť s množstvom sáun, Kneippovým chodníkom a ponukou procedúr. K dispozícii je aj úplne nová posilňovňa s kardio a posilňovacou zónou.

Na kúpeľoch nás najviac nadchlo, že tu nebolo príliš veľa ľudí, takže sme nemuseli nikde stáť v rade alebo čakať, kým sa napríklad sauna uvoľní. V izbe boli k dispozícii župany, takže sme do kúpeľov mohli chodiť rovno v plavkách.

Kam sa vydať na výlet?

Za návštevu rozhodne stojí nádherná Ostrihomská bazilika. Vo dvojici aj s deťmi sa potom dá ísť na nenáročnú prechádzku v okolí hotela, alebo sa autom priblížiť jednému z cieľov - k rokline Rám-szakadék, čo je nádherná roklina v Národnom parku Duna-Ipoly, ktorá vďaka svojim krásam a rebríkom pripomína Slovenský raj, k alebo hore Dobogókő, ktorá sa v parku taktiež nachádza. Príjemná je aj vyhliadková či zážitková plavba po Dunaji.


Záverečné hodnotenie pobytu v Portobello Wellness & Yacht Hoteli ****

Hotel leží kúsok od centra Ostrihomu a je ľahko dostupný. Po príchode nás privítal milý personál a dostali sme izbu, ktorá vyzerala ako na fotkách, čistá a s krásnym výhľadom na Dunaj a baziliku. Jedlo bolo skvelé, veľký výber a bolo ho veľa. Kúpele boli obrovské, plné zážitkových bazénov a tiež sáun vo wellness svete. Deti si užili veľa zábavy v bazénoch aj s ostatnými deťmi v detskom kútiku. A že sa nám tu páčilo, dokazuje aj otázka mojej dcéry: „Tatino, vrátime sa sem ešte?“


👍 Pobyt v Portobello Wellness & Yacht Hoteli **** bol osobne overený Szabim, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Szabolcs LazaSzabolcs Laza
Aktualizované: 28. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet