Osobne overené: Recenzia pobytu v Mariánskych Lázňach v Hoteli Flora *** s bazénom

Vydajte sa spolu s Eliškou, členkou nášho Travelking tímu, do Mariánskych Lázní. Konkrétne do Hotela Flora ***. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Mariánskych Lázňach v Hoteli Flora *** s bazénom

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 6. 10. 2023 - 8. 10. 2023
  • Ubytované sme boli v: Hoteli Flora ***
  • Lokalitou ubytovania sú: Mariánské Lázně
  • Cestovala som: S kamarátkou
  • Stravovanie: Plná penzia
  • Doprava: Verejnou dopravou

Kam a ako sme išli?

Na predĺžený víkend do Mariánskych Lázní sme sa s kamarátkou vydali verejnou dopravou. Navštíviť túto oblasť pre nás bolo trochu komplikované, pretože bývame na samotnom juhu Moravy, odkiaľ sem nie je žiadne priame spojenie. Po dlhom dumaní sme zvolili cenovo najvýhodnejšiu trasu; vlakom z Hodonína do Brna, potom Flixbusom do Karlových Varov a vo finále vlakom smer Mariánské Lázně.

Cesta verejnou dopravou nám zabrala necelých 10 hodín a aj so spiatočným lístkom nás každú vyšla 900 Kč. Na cestu zo Slovenska odporúčam zvoliť auto. Skrátite si tak cestu takmer na polovicu.

Kde sme sa ubytovali?

Po vystúpení na hlavnej stanici sme sa k Hotelu Flora *** dostali ľahko, trolejbusom č. 7. Od najbližšej zastávky je hotel vzdialený len 2 minúty chôdze, a nebol tak žiadny problém ho nájsť. Milo nás prekvapila jeho lokalita – k najbližšej kolonáde je to naozaj len kúsok, a tak sa v bezprostrednom okolí hotela nachádza množstvo stánkov, kaviarní, fontán a, samozrejme, aj kúpeľný park s upravenými jazierkami, chodníkmi a lavičkami. Ďaleko to nie je ani do prírody, pretože hotel stojí v tichej lokalite na okraji Mariánskych Lázní.

Parkovanie v hotelovom dvore je umožnené vzhľadom na obmedzené parkovacie miesta za poplatok 300 Kč/deň a je nutné požiadavku uviesť už pri rezervácii pobytu.

Kvôli historickému významu tejto lokality je pochopiteľné, že sa tu nenachádzajú žiadne väčšie supermarkety, drogéria atď. Jedinú nevýhodu tak vidím v tom, že si za nákupom človek musí zájsť autobusom do inej časti mesta.

Po príchode do vestibulu nás privítala milá pani recepčná, ktorá nám podala všetky potrebné informácie o ubytovaní, strave a procedúrach. V hoteli sa nachádzajú dva výťahy, čo je k pomeru hostí akurát. Izba bola trochu menšia, ale čistá a moderne zariadená, s dostatkom úložného priestoru. Posteľ bola veľká a príjemne sa na nej spalo. Najviac ma na izbe zaujalo veľké francúzske okno s výhľadom na okolité historické budovy. V kúpeľni sa nachádza sprchovací kút, WC a sú tu k dispozícii uteráky a fén. Župan si môžete zapožičať za príplatok na recepcii.

Tip: Ak si chcete z kúpeľného mesta odviezť ručne vyrábané šperky, nemusíte kvôli tomu chodiť ďaleko. Hneď na prízemí hotela stojí niekoľko osvietených vitrín s luxusnými náhrdelníkmi, ktoré si môžete zakúpiť.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou nášho pobytového balíčka bola plná penzia, ktorá zahŕňala raňajky formou bufetu, ľahký obed a servírované večere. V areáli sa nachádzajú dve reštaurácie, ktoré sú umiestnené na 1. poschodí hotela. My sme mali raňajky aj večeru v reštaurácii Rosa.

Raňajky sa podávajú od 7:00 do 10:00 hodín a hostia si môžu ľubovoľne zvoliť stôl. Výber bol skromnejší, ale pestrý – mohli sme si vybrať z niekoľko druhov cereálií, džemov, nátierok, údenín a syrov, sladkého a klasického pečiva a ovocia. Nechýbal tu ani automat s niekoľkými druhmi džúsov či automat na kávu a čaj. Raňajky nás nasýtili a pripravili na celodenné obchôdzky mestom. Najviac som si pochutnala na makovom závine s kávou. Jediné mínus by som videla v tom, že chýbalo rastlinné mlieko.

Večere sa podávali v rozmedzí od 17:30 do 20:00 hodín. Prvý deň sme hneď po príchode obdržali predjedlo (zeleninový závin) a následne si mohli vybrať zo 4 hlavných jedál. Jeden variant bol vždy „veggie“ – obvykle býva vegetariánsky, avšak po dohode pripravia za príplatok aj vegánsky. Hlavné jedlo bolo veľmi dobré a vzhľadom na trojchodové menu bola porcia tak akurát. Na záver nás čakalo ovocie či dezert (podľa dennej ponuky). Prvý deň sme dostali banán, druhý deň sme si vychutnali dva kopčeky zmrzliny. Pokiaľ človek zostáva v hoteli viac ako jednu noc, musí si večeru na nasledujúci deň vybrať už predchádzajúci deň a dostane kartičku s číslom zvoleného jedla.

V rámci plnej penzie je zahrnutý aj ľahký obed – ten sme sa však rozhodli kvôli našim plánom vynechať. Ľahký obed sa skladá buď z pol porcie hlavného jedla alebo z polievky s pečivom.

Za zmienku stojí aj kaviareň Panorama, ktorá sa nachádza na najvyššom poschodí hotela. Ceny sú tu trochu vyššie, ale je odtiaľ skvelý výhľad na mesto. Vo večerných hodinách sa síce výhľadu nedočkáte, môžete sa ale tešiť na posedenie v kupole, ktorá žiari niekoľkými neustále sa meniacimi farbami.

Ako sme sa najedli v okolí?

V okolí hotela sa nachádza naozaj veľké množstvo kaviarní a stánkov s nápojmi. Hneď prvý večer sme zavítali do Edward Cafe, ktoré nájdete priamo na kolonáde Maxima Gorkého. Tunajšia ponuka nápojov a dezertov bola naozaj pestrá – my sme vyskúšali hruškovú tortu s bielou čokoládou a gaštanové latte. Kaviareň sme navštívili až pred zatváracou dobou, personál bol napriek tomu veľmi milý a v dobrej nálade.

Rozhodne potom odporúčam ochutnať kúpeľný likér zvaný Tekuté oblátky. Na tunajších kolonádach ho ponúka hneď niekoľko stánkov a je možné si ho zakúpiť aj v balenej podobe, čo z neho robí skvelý suvenír. 😉

Z reštaurácií sme vyskúšali Reštauráciu Levada, ktorá sa nachádza priamo pri Miniaturparku Bohemium. Na jedálničku tu nájdete všetky české „klasiky“ – od vyprážaného syra s hranolkami až po špeciálne zabíjačkové menu. Tunajšie polievky sú skvelou voľbou pre všetkých, ktorí sa na výstup okolitou prírodou vydávajú v chladnejšom počasí.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Wellness centrum Hotela Flora *** je skromnejšie, ponúka však množstvo procedúr (až 20). Všetky procedúry prebiehajú na druhom poschodí hotela v niekoľkých miestnostiach. Náš pobytový balíček zahŕňal celkovo dve procedúry - klasickú masáž a parafínový zábal rúk. Tie sú zahrnuté v cene pre každého, kto v hoteli zostáva aspoň 2 noci.

Čas procedúr nám bol automaticky pridelený na 9:00 ráno, takže sme sa na masáž aj zábal vydali hneď po raňajkách. Moja masáž prebiehala asi polhodinku. Pani masérka bola veľmi milá, venovala pozornosť všetkým problémom a ja som si odniesla hneď niekoľko odporúčaní, ako krk a chrbát precvičovať. Parafínový zábal na ruke bol zaujímavou skúsenosťou, ktorú dúfam, že si ešte niekedy zopakujem. Personál bol skúsený, odpovedal na všetky moje otázky (na čo sa procedúra používa, ako často by sa mala aplikovať atď.) a odkázal ma na informačné letáky, ktoré boli vyvesené na nástenke pred vchodom do miestnosti.

Okrem procedúr sme v rámci pobytu mohli využiť krytý plavecký bazén. Ten sa nachádza v prepojenom Hoteli Maxim **** a je otvorený denne od rána až do večera (s výnimkou nedele, kedy sa bazén uzatvára už o 12:00 hodine). Voda v ňom bola napodiv pomerne teplá. V areáli bazéna sú sprchy aj kabínky na zámok. Jednorazové papuče však hotel neposkytuje, takže sme sa museli pred vstupom do kabínok vyzuť.

Tip: Ak chcete mať bazén celý pre seba, vydajte sa plávať v popoludňajších hodinách. Najrušnejšie je tu potom po večeri.

Kam sa vydať na výlet?

Do Mariánskych Lázní som vyrážala prvýkrát a moje očakávania boli veľké. O to viac ma milo prekvapilo, keď som videla, ako blízko to je z hotela k tunajším atrakciám. Hneď po príchode sme zavítali na kolonádu M. Gorkého, kde sme si vo večerných hodinách vypočuli krásnu melódiu Spievajúcej fontány. Rozhodne odporúčam vydať sa k fontáne až po zotmení - jednak sa tu nachádza menej ľudí a navyše žiarivé farby viac vyniknú. Keďže sa kolonáda s fontánou nachádza doslova pár krokov od hotela, je možné si ju vo večerných hodinách zájsť vypočuť a vrátiť sa do hotela v priebehu niekoľkých minút.

Nasledujúci deň sme sa vybrali na dlhší okruh po okolí. Naším cieľom bolo navštíviť slávny Miniaturpark Boheminium, na ktorý sme v hoteli dostali 10 % zľavu. Park je pomerne ďaleko, dá sa však k nemu z hotela skvele dostať pešo lesnými chodníkmi. Bol oveľa väčší, než som si myslela – prejsť ho nám zabralo viac ako hodinu.

V podobnom duchu sa niesol aj pár stoviek metrov vzdialený Sochársky rozprávkový raj, kde sa deti aj dospelí môžu odfotiť pri perníkovej chalúpke, Červenej čiapočke či Krakonošovi. Vstup je zadarmo.

Cestou k Parku sme sa zastavili pri Mecséryho vyhliadke, z ktorej je skvelý výhľad hneď na niekoľko významných budov v meste. Odporúčam navštíviť tiež vyhliadkovú vežu Hamelika a Kamzické jazierko, pri ktorom si môžete predovšetkým na jeseň urobiť krásne fotky. Atrakcií, na ktoré pri potulkách miestnou prírodou narazíte, je naozaj veľa. Okruh sme zakončili v popoludňajších hodinách, kedy sme sa k hotelu vrátili po Chodníku Spisovateľov.

Tip: Ak do Mariánskych Lázní cestujete z diaľky, rozhodne sa vydajte aspoň na 3 noci. Stihnete tak prejsť nielen mestské atrakcie, ale aj navštíviť neďaleký zámok Kynžvart či okolitú prírodu CHKO Slavkovského Lesa.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Flora ***

„Pre môj prvý pobyt v Mariánskych Lázňach bol Hotel Flora *** skvelou voľbou. Vďaka jeho lokalite sme to k najbližšej kolonáde mali doslova iba pár krokov. Izba bola menšia, ale moderná a čistá. Milo nás prekvapila aj strava, a to predovšetkým trojchodové večere, pri ktorých bola možnosť voľby zo 4 hlavných jedál. Z okolitých výletov určite odporúčam navštíviť park Boheminium, kde môžete vidieť miniatúry všetkých najkrajších stavieb Českej republiky. ”


👍 Pobyt v Hoteli Flora *** bol osobne overený Eliškou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet