Osobne overené: Recenzia pobytu v Mariánskych Lázňach vo Spa Hoteli Děvín ***superior

Vydajte sa spolu s Jozefom, členom nášho Travelking tímu, do Mariánskych Lázní. Konkrétne do Spa Hotela Děvín ***superior. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké skvelé výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Mariánskych Lázňach vo Spa Hoteli Děvín ***superior

Informácie o pobyte v bodoch

Kam a ako sme išli?

Na krátky kúpeľný pobyt do Mariánskych Lázní som sa vybral s maminkou z Prahy. Cestovali sme vlakom, ktorý išiel priamo a nemuseli sme teda nikde prestupovať. Celkom cesta trvala zhruba 2,5 hodiny. Do Spa Hotela Děvín ***superior sme sa z vlakovej stanice vydali pešo, čo trvalo zhruba 20 minút. Využiť však môžete aj taxík alebo trolejbus č. 7.

Ako to bolo s parkovaním?

My sme parkovanie na mieste riešiť nemuseli. Ak sa však na pobyt vydáte autom, tak vás určite poteší, že hotel má svoje parkovisko, kde je možné parkovať za 180 Kč/noc. Rezervácia parkovania vopred nie je nutná. V okolí hotela sú navyše k dispozícii verejné parkovacie miesta, ktoré sú zadarmo.

Kde sme sa ubytovali?

Spa Hotel Děvín ***superior sa nachádza blízko Hlavnej ulice, teda v samotnom centre Mariánskych Lázní. Na dosah tak budete mať všetky lákadlá – kolonády, Spievajúcu fontánu, kaviarne a obchodíky. Uvítala nás milá pani recepčná, ktorá nám vysvetlila všetko potrebné ohľadom ubytovania, stravy i procedúr. Tiež sme ako pozornosť dostali welcome drink v modernom hotelovom bare, ktorý sa nachádza vo vedľajšej budove.

Ubytovaní sme boli v zrekonštruovanej štandardnej izbe, ktorá sa otvárala na kartu. Moderné vybavenie v zemitých farbách pôsobilo príjemne a útulne. Okrem komfortnej postele nechýbala sada na prípravu kávy a čaju s tým, že káva aj čaj boli denne dopĺňané. Potešil nás aj minibar (za príplatok). Kúpeľňa bola taktiež štýlová a dostačujúca.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V cene balíčka sme mali polpenziu, teda raňajky a večere. Skvelé však je, že si sami môžete vybrať, či chcete v rámci polpenzie obed alebo večeru a prispôsobiť tak stravu svojmu dennému programu. My sme si zvolili večeru. Jedlo bolo naozaj výdatné a chutné. Raňajky boli formou štandardného bufetu, kedy si človek mohol vybrať, na čo mal chuť. Nechýbalo pečivo, syry, salámy, ovocie, zelenina, cereálie, džemy... Večere boli taktiež formou bufetu. Na výber boli celkom 3 jedlá, ktoré ste si mohli pridávať či kombinovať podľa svojho gusta. Nápoje boli za doplatok. Reštaurácia je priestranná, a tak sa vždy našiel voľný stôl.

Hotel ponúka za doplatok aj obedy s výberom vždy z 3 jedál. Je ich však nutné rezervovať aspoň jeden deň vopred. Túto možnosť sme využili a jeden deň sme si dopriali v hoteli aj obed. Dali sme si poctivú kôprovú omáčku s žemľovou knedľou a dusené mäso s ryžou.

Ako sme sa najedli v okolí?

Jeden deň sme sa vydali na obed do Bar Caffe NEW YORK, ktorý sa nachádza na Hlavnej triede a okrem kávy a ďalších nápojov tu pripravujú aj obedové menu.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Hotel nemá vlastné wellness centrum, ale ponúka privátnu saunu pre 2 osoby. My osobne tu v saune neboli, pretože sme radšej využili balneo procedúry. V balíčku sme mali rašelinový zábal a masáž, ktoré boli parádne. Doplatili sme si aj uhličitý kúpeľ. V cene sme potom mali ešte vstup do mestského bazéna, ktorý sme s radosťou využili.

Kam sa vydať na výlet?

Odporúčam prejsť si celé centrum Mariánskych Lázní, ktoré je plné liečebných prameňov, kaviarní, butikov a obchodíkov s kúpeľnými oblátkami. Nájdete tu aj vychýrenú Spievajúcu fontánu.

My sme sa vydali na malý výlet na rozhľadňu Hamelika a potom do Parku Miniatúr Boheminium, ktorý sa nachádza na kopci pri soche Krakonoša.


Záverečné hodnotenie pobytu vo Spa Hoteli Děvín ***superior

„Pobyt sme si veľmi užili od začiatku do konca. Využili sme ho na oddych a poznávanie okolia. Hotel sa nachádza na kopci, takže ponúka pekný výhľad a je ľahko dostupný autom aj pešo zo stanice. Izba bola moderná, polpenzia chutná a dostačujúca. Z procedúr sme využili masáže, rašelinový zábal a uhličitý kúpeľ. Personál balnea bol profesionálny a nápomocný, čo platí aj o recepčnej, ktorá nám poskytla užitočné tipy na atrakcie v okolí. Práve vďaka nim bol náš pobyt skvelý, za čo ďakujeme.“


👍 Pobyt v Spa Hoteli Děvín ***superior bol osobne overený Jozefom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Jozef BenovičJozef Benovič
Aktualizované: 27. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet