Letný výpredaj je tu! S kódom 7NAVSETKO teraz získate akýkoľvek pobyt so zľavou 7 %. Neváhajte dlho, akcia platí len do dnešnej polnoci!

Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu v Orient Palace Hoteli *** s neobmedzeným wellness

Vydajte sa spolu s Anetou, členkou nášho Travelking tímu, do Poľska. Konkrétne do zámockého Orient Palace Hotela *** vo Vroclave. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Orient Palace Hoteli *** s neobmedzeným wellness

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 4. 7. 2023 - 6. 7. 2023
  • Ubytované sme boli v: Orient Palace Hoteli ***
  • Lokalitou ubytovania je: Vroclav
  • Cestovala som: S kamarátkou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autobusom

Kam a ako sme išli?

Do Vroclavu sme išli z Brna Flixbusom, spiatočný lístok stál cca 28 € pre jednu osobu. Cesta nám zabrala približne 4,5 hodiny aj s jednou krátkou prestávkou. Po príchode do Vroclavu sme si z autobusovej zastávky vzali Uber, do hotela sme došli za 20 minút a cesta nás stála 6 € - cena bola prakticky rovnaká ako za dva lístky MHD. K hotelu sa dá dôjsť aj prímestským autobusom, ale v lete autobusy nejazdia dosť často, preto sme volili túto pohodlnejšiu možnosť.

Kde sme sa ubytovali?

Elegantný butikový Orient Palace Hotel ***, ktorý sa nachádza cca 11 km od centra Vroclavu, sídli v budove paláca z 19. storočia s vycibrenými interiérmi zariadenými v orientálnom štýle. Pred budovou sa nachádza priestranné parkovisko a malá záhrada s miestom na oddych. Už pri vstupe do hotela na vás dýchne jedinečná atmosféra Orientu aj nádherná vôňa šíriaca sa okolo. O skvelú dovolenkovú náladu sa potom postará veľmi príjemný a ochotný personál.

Boli sme ubytované v útulnej izbe. Posteľ bola veľká a pohodlná s perinami a vankúšmi vhodnými aj pre alergikov. V izbe bol ďalej pracovný stôl, krásna drevená skriňa v indickom štýle a tiež luxusná kúpeľňa ozdobená v indickým mramorom. Jediné, čo sa nám príliš nepáčilo, bol výhľad z izby, odkiaľ sme videli rovno na susedné bytové domy.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Počas nášho pobytu sme mali raňajky podávané formou bufetu, kde si každý našiel niečo dobré – miešané vajíčka, palacinky, párky, wrapy so zeleninou, rôzne šaláty, samostatný stôl s rôznymi druhmi raňajkových cereálií, jogurty, smoothies. Na ďalšom stole sme si mohli nabrať domácu paštétu s brusnicami, rôzne syry, výborné údeniny či údenú makrelu. Samozrejme nechýbala zelenina ani dipy, sezónne ovocie, výborný domáci chlieb a malinké buchtičky, ktoré boli ešte teplé. Z nápojov tu boli džúsy, voda s ovocnou šťavou a výborná káva z kávovaru. Čo nás prekvapilo, boli vynikajúce domáce koláče, ako napríklad tvarohový, čokoládový a orechový.

Večera bola trojchodová, na začiatok sme si mohli vybrať z polievky alebo šalátu, pri druhom chode sme mali na výber z dvoch možností – zvolili sme grilované kuracie prsia, pečené zemiaky a šalát, ako dezert potom zmrzlinový pohár. Ďalší deň sme si dali zemiakovú polievku, morčacie rezne so zeleninou a zemiakovou kašou so šalátom a ako dezert náš obľúbený tvarohový koláč.

V hotelovej reštaurácii sa podávajú vynikajúce jedlá inšpirované indickou a poľskou kuchyňou v modernizovanej verzii.

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas nášho pobytu sme, samozrejme, nemohli vynechať ochutnávku pirohov. 🙂 Na odporúčanie sme sa vydali do centra Vroclavu na námestie Rynek, kde sme navštívili reštauráciu Konspira, zameranú na poľské jedlá. Ochutnali sme pirohy s tvarohom, zemiakmi a mäsom a tiež miestne pivo a podpiwek (tradičný kvasený nápoj). Atmosféra reštaurácie nás preniesla do 80. rokov minulého storočia, celá reštaurácia je do detailu udržiavaná v tomto štýle. V televízii dokonca hrala rozprávka Len počkaj, zajac!, ktorú si iste každý pamätá z detstva. 😊 Tip: Na prízemí reštaurácie sa nachádza aj tajná miestnosť, ktorú nájdete, keď otvoríte dvere od skrine.

Večer sme zamierili na pohárik do jedinečného podniku Regional Pub Święty Jan. Krčma sa nachádza v samom centre Rynku a jej interiér na mňa urobil obrovský dojem. Od prvého kroku som si pripadala ako v múzeu, kde je celá výzdoba tvorená mimoriadne cennými exponátmi. Celé je to originálne premyslené a je tu vidno pozornosť venovaná aj tomu najmenšiemu detailu. Neobvykle upravený strop, historické obrazy, dobový zdobený nábytok, folklórne prešívanie na stoličkách, krásne sochy, zrkadlá, bar, vitríny s alkoholom, vitráže, senzačné lustre a jemné červené podsvietenie vás prenesú do úplne inej dimenzie.

Počas pobytu vo Vroclave by ste mali ochutnať aj preslávené vroclavské praclíky, ktoré sa vyrábajú v niekoľkých verziách s makom, sezamom alebo s bielou čokoládou a pistáciami. Výborné praclíky, šišky s ružovou marmeládou i čučoriedkové palacinky plné čerstvých bobúľ môžete ochutnať v Chlebotéke, ktorá má po celom Vroclave niekoľko pobočiek. Pre milovníkov kávy odporúčam kaviareň Blossom Café, kde si okrem efektne pripravenej kávy užijete aj posedenie v útulnom interiéri či v záhrade plnej kvetov.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

V suteréne budovy sa nachádza malé a útulné wellness centrum, kde je bazén, ktorého voda neobsahuje chlór, a je teda bezpečná pre pokožku aj oči, a dve malé sauny – suchá a parná. K dispozícii je aj sprcha na osvieženie a štyri ležadlá, na ktorých môžete relaxovať. Wellness má príjemnú atmosféru a v človeku hneď navodí uvoľnený pocit.

Na výber je tiež široká ponuka masáží, ktoré je nutné si vopred objednať.

Kam sa vydať na výlet?

Druhý deň sme sa po raňajkách vydali na prehliadku Vroclavu. Vroclavské Staré Mesto skrýva mnoho miest, ktoré stoja za objavenie. Trhové námestie je obklopené presne 60 krásnymi meštianskymi domami a hneď vedľa sa nachádza námestie Plac Solny - Soľné námestie, kde sa koná kvetinový trh. Práve tam sme narazili na útulnú krčmičku Bułka z masłem, ktorá je zariadená v boho štýle. V najstaršej historickej časti Vroclavu sme navštívili katedrálu sv. Jána Krstiteľa – ide o prvý čisto gotický kostol v Poľsku.

Nasledovala prechádzka pozdĺž rieky Odry, kde je mnoho pôvabných miest a tiež veľké množstvo mostov (je ich viac ako 100). Samozrejme sme stretli aj niekoľko vroclavských trpaslíkov. 😊 V súčasnej dobe je po Vroclave roztrúsených viac ako 400 bronzových sošiek trpaslíkov. Počet neustále rastie a turistov z celého sveta láka túžba nájsť čo najviac týchto milých stvorení. Každý trpaslík má svoje meno a charakteristické rysy, vďaka čomu je hľadanie trpaslíkov nielen skvelou zábavou, ale aj príležitosťou na poznanie histórie a kultúry Vroclavu.

Naozaj ľutujem, že na prehliadku Japonskej záhrady nám už nezostal čas, už tak sme počas nášho objavovania pamiatok prešli zhruba 20 km za deň. Určite ju ale zaradíme na program pri ďalšej návšteve tohto krásneho mesta.


Záverečné hodnotenie pobytu v Orient Palace Hoteli ***

„Pobyt v Orient Palace Hoteli *** splnil naše očakávania na jednotku. Už pri vstupe na vás dýchne orientálna atmosféra, a to nielen vďaka nádhernej vôni, ktorá sa šíri celým hotelom, ale aj vďaka rozprávkovej výzdobe ako z Tisíce a jednej noci a drevenému vyrezávanému nábytku v indickom štýle. Potešili nás veľmi chutné raňajky formou bufetu s obrovským množstvom variantov aj výborná večera s tromi chodmi s dezertom vo forme domácich zákuskov. Wellness s bazénom a dvomi saunami malo skvelú atmosféru a úžasne sme si tu oddýchli po celodennom objavovaní krás Vroclave.“


👍 Pobyt v Hoteli Orient Palace Hotelu *** bol osobne overený Anetou, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 1. 9. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň