Osobne overené: Recenzia pobytu v Park Inn by Radisson Zalakaros Resort Spa ****

Vydajte sa spolu s Lukášom, členom Travelking tímu, do Park Inn by Radisson Zalakaros Resort Spa**** v Zalakarose v Maďarsku. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Park Inn by Radisson Zalakaros Resort Spa ****

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Na pobyt do maďarského kúpeľného mesta Zalakaros sme vyrazili s partnerkou z Brna. Išli sme autom a cesta pomerne príjemne utekala, dorazili sme cca za 4 hodiny. Pred cestou sme si ešte museli dokúpiť slovenskú a maďarskú diaľničnú známku.

Ako to bolo s parkovaním?

Pohodlne sme zaparkovali na vonkajšom parkovisku pred areálom hotela. Je tu tiež možnosť priplatiť si za parkovanie priamo pred hotelom alebo v krytej garáži, tú sme ale nevyužili.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Park Inn by Radisson Zalakaros Resort Spa **** sme našli bez problémov, ide o veľký hotelový komplex s vonkajším kúpaliskom priamo v centre mesta, takže ho len tak neprehliadnete. Ubytovaní sme boli v priestrannejšej rodinnej izbe, ktorá bola zariadená v typickom dizajne hotela – modernom štýle s využitím pestrých farieb a minimalistických tvarov.

V izbe nám nič nechýbalo, bola vybavená klimatizáciou, kúpeľňou so sprchovým kútom a toaletou, televíziou, písacím stolom a posedením. Nemali sme problém ani s WiFi pripojením. Vzdušnosť izbe dodával balkón, z ktorého sme mali pekný výhľad na okolie.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Polpenzia (raňajky a večere) bola za mňa úžasná. K spokojnosti mi stačí dostatočne pestrý výber, a hlavne to, aby nechýbali miešané vajíčka a opečená slanina. Pre priateľku už bola ponuka slabšia, takmer v každom hoteli jej chýbajú sladké raňajky vo forme palaciniek či lievancov. Celkovo by som ale výber slaných aj sladkých pokrmov zhodnotil ako veľmi dobrý. Večeru sme taktiež volili z bohatého menu. Každý večer boli iné varianty jedál, tri druhy polievok, mnoho druhov mäsa, vegetariánske pokrmy a iné.

Ako sme sa najedli v okolí?

Nijaké reštaurácie v okolí sme nenavštívili, stravovali sme sa iba v hoteli s výnimkou jediného dňa, kedy sme si v termálnych kúpeľoch kúpili klasickú maďarskú pochúťku - langoš. Stánok s langošmi sa nachádza zhruba uprostred kúpeľného areálu a môžeme ho jednoznačne odporučiť, langoše boli vynikajúce.

Aké boli kúpele v hoteli?

Hotel je priamo prepojený so susednými termálnymi kúpeľmi Zalakaros. Doslova stačí prejsť chodbou v lobby a ste v kúpeľoch. Obrovský kúpeľný areál ponúka všetky možné druhy vnútorných i vonkajších bazénov – od termálnych s teplotou vody 34 - 36 °C, cez plavecké a detské bazény, až po bazény so slanou vodou a iné.

Na aquaparkoch a kúpeľoch mám najradšej tobogany. Otvorené boli dva vnútorné tobogany a niekoľko menších vonkajších a jazdu sme si parádne užili, skvelý bol hlavne Black hole so svetelnými efektmi.

Nemali sme príležitosť vyskúšať vonkajší bazén s vlnobitím, ktorý bol kvôli menšiemu počtu návštevníkov uzavretý. Vo vonkajšom areáli sú tiež rôzne nafukovacie vodné atrakcie, ani tie sme ale neotestovali. Pobyt sme absolvovali ešte pred začiatkom sezóny, v kúpeľoch preto bolo menej ľudí a väčšinu z nich tvorili seniori, ktorí využívali hlavne vnútorné bazény. O vonkajšie atrakcie tak nebol veľký záujem.

Kam sa vydať na výlet?

  • Mesto Zalakaros – Najväčším lákadlom mesta sú, samozrejme, termálne kúpele, ktorých je tu hneď niekoľko, za návštevu ale stojí tiež napríklad eko park s umelo vytvoreným termálnym jazerom, vonkajším fitness centrom a náučným chodníkom, alebo lesopark s rozhľadňou.

  • Malý Balaton – Toto chránené územie sa pýši predovšetkým početnými kolóniami vodného vtáctva a krásnou prírodou. Nájdete tu ale aj zábavný park Kalandozoo Zobor.

  • Byvolia rezervácia pri Balatone – V rezervácii Kápolnapuszta žije najpočetnejšie stádo byvolov v Maďarsku. Tieto majestátne zvieratá tu môžete z diaľky pozorovať a dozviete sa aj viac o ich histórii a živote.

  • Mesto Hévíz – Ak si nájdete čas na dlhší výlet, určite vyrazte do kúpeľného mesta Hévíz. Tomu dominuje rovnomenné termálne jazero, najväčšie svojho druhu na svete. Priamo na jazere sú vystavané krásne termálne kúpele, ktoré stojí za to vyskúšať.


Záverečné hodnotenie pobytu v Park Inn by Radisson Zalakaros Resort Spa ****

„Pobyt v Park Inn by Radisson Zalakaros Resort Spa**** bol jednoducho skvelý. Tešili sme sa hlavne na poriadny relax, a to sa nám splnilo - strávili sme 2 dni v termálnych kúpeľoch, skúšali sme rôzne atrakcie, tobogany a bazény, popíjali osviežujúce drinky a skrátka si užívali. V hoteli sme sa každé ráno posilnili výbornými raňajkami a večer zavŕšili relaxačný deň bohatou večerou a pohárikom niečoho dobrého. Hotel je príjemný a čistý, moderne vybavený a vďaka prepojeniu s obrovskými termálnymi kúpeľmi je tu vždy čo robiť. Celý pobyt bol úžasnou kombináciou vynikajúceho jedla, odpočinku, wellnessu a zážitkov.“


👍 Pobyt v Park Inn by Radisson Zalakaros Resort Spa**** bol osobne overený Lukášom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 26. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet