Objavte to NAJ z Chorvátska a získajte inšpiráciu na budúcu dovolenku na Jadrane!

Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu v Penzióne Blanský les na Šumave

Vydajte sa so Cindy, členkou tímu Travelking, do južných Čiech. Konkrétne do Penziónu Blanský les v rovnomennej chránenej krajinnej oblasti. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Penzióne Blanský les na Šumave

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 29. 5. 2024 - 31. 5. 2024
  • Ubytovaní sme boli v: Penzione Blanský les
  • Lokalitou ubytovania sú: južné Čechy
  • Cestovala som: S partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na pobyt v srdci nádhernej Chránenej krajinnej oblasti Blanský les sme to tentoraz nemali ďaleko. Vyrážali sme z obce Frymburk, ktorá leží na brehu priehrady Lipno. Po ceste sme si urobili zastávku v Lipne nad Vltavou a potom v Českom Krumlove. Celkovo sme zhruba 55 km dlhú trasu prešli asi za 1 hodinu. Vďaka tomu sme mali dostatok času si rozprávkové mesto prejsť a navštíviť miestny hrad a zámok. S pomocou navigácie sme penzión našli úplne bez problému.

Ako to bolo s parkovaním?

Auto sme zaparkovali priamo pred penziónom na parkovisku, ktoré má kapacitu 8 miest. Parkovanie je pre hostí zadarmo, takže sme ho nemuseli vopred hlásiť ani nič doplácať.

Kde sme sa ubytovali?

Penzión sa nachádza na konci dedinky Kvítkovice, čo je asi 14 km od Českých Budějovíc. Ide o skvelú lokalitu na aktívnu aj odpočinkovú dovolenku - okolie ponúka bohaté možnosti výletov a samotný penzión leží na pokojnom mieste v obklopení prírodou. Penzión má veľmi peknú záhradku s kríkmi a kvetinami, kde je možné posedieť si na terase a vychutnávať si krásne prostredie. Deti zase určite poteší ihrisko so šmykľavkou, domčekom a rôznymi vozidlami.

Ubytovali sme sa v útulnej dvojlôžkovej izbe v zrekonštruovanom podkroví. Izba bola síce menšia, ale to nám vôbec nevadilo, pretože bola vybavená všetkým, čo sme potrebovali. Okrem pohodlnej manželskej postele bola v izbe k dispozícii menšia skriňa a posedenie. Nechýbala ani moderná kúpeľňa so sprchovacím kútom, toaletou a umývadlom so zrkadlom. V izbe nie je k dispozícii fén, takže pokiaľ sa bez neho nezaobídete, vezmite si ho pre istotu so sebou.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Každé ráno na nás v reštaurácii na prízemí čakali servírované raňajky. Prvé ráno sme si pochutnali na hemendexe s chlebom, domácej bábovke, ovocnom jogurte a obloženom tanieri so šunkou, syrom a zeleninou. Na pitie sme dostali čierny čaj s citrónom a po raňajkách nám pán majiteľ pripravil vynikajúcu zrnkovú kávu. Druhý deň sme dostali párky, domáci perník, obložený tanier a ovocie. Napriek tomu, že sú raňajky servírované, pán majiteľ si na nich dáva naozaj záležať a vôbec nič nám nechýbalo. Bol to skutočne príjemný štart každého dňa pobytu.

Ako sme sa najedli v okolí?

Večere síce neboli súčasťou balíčka, ale vzhľadom na to, že nám raňajky veľmi chutili, sme sa navečerali opäť v penzióne. Na jedálnom lístku sú napríklad pizze, steaky, šaláty a cestoviny. Priateľ si dal výbornú pizzu, zatiaľ čo ja som si pochutnala na šaláte so sušenými paradajkami a strateným vajcom. Nesmiem zabudnúť spomenúť, že v penzióne pečú domáce torty a dezerty, ktoré vrelo odporúčam vyskúšať!

Kam sa vydať na výlet?

  • Rozprávkové mesto Český Krumlov je od penziónu vzdialené pol hodiny jazdy autom a za mňa ide o najkrajší výletný cieľ v okolí. Okrem ikonického hradu a zámku láka Krumlov aj na krivolaké stredoveké uličky a jedinečnú rozprávkovú atmosféru. Navštíviť tu môžete niekoľko zaujímavých múzeí alebo napríklad grafitovú baňu.

  • Veľa pamiatok i vyžitia ponúkajú neďaleké České Budějovice. Pozreli sme si slávne hlavné námestie – najväčšie štvorcové námestie v Česku a jedno z najväčších v Európe. Potom sme vystúpili 225 schodov na ochodzu Čiernej veže, odkiaľ je krásny výhľad na historické centrum mesta.

  • V Českých Budějoviciach rozhodne odporúčam prehliadku pivovaru Budějovický Budvar. Počas hodinovej exkurzie sme nahliadli do varne piva, stáčiarne či pivnice s pivnými tankami a nechýbala ani ochutnávka piva.

  • Nemohla som si nechať ujsť príležitosť konečne na vlastné oči vidieť zámok Hluboká. Interiéry zámku je možné vidieť hneď na niekoľkých prehliadkových okruhoch, my sme si vybrali ten základný s reprezentačnými izbami. Prešli sme si tiež krásny zámocký park a užili výhľady zo 102 metrov vysokej veže.

  • V tesnom susedstve zámku sa nachádza zoo Hluboká, ktorá je zameraná predovšetkým na zvieratá z Česka a Európy, ale nájdete tu aj druhy z Ázie, Afriky či Austrálie. Ide o menšiu zoologickú záhradu, ktorá si vás ale svojou príjemnou atmosférou určite získa.

  • Na spiatočnej ceste do Brna sme sa zastavili pri vodnom zámku Červená Lhota, ktorý sa vypína na skalnatom ostrove nad hladinou rybníka. Prehliadku priestorov zámku si môžete spestriť prechádzkou anglickým parkom, plavbou na pramici či nahliadnutím do zámockej kaplnky.


Záverečné hodnotenie pobytu v Penzióne Blanský les

„Pobyt v Penzióne Blanský les sme si s priateľom veľmi užili. Ide o menší penzión na konci malebnej dedinky, ktorý okrem pohodlného ubytovania ponúka aj jedinečnú rodinnú atmosféru. O penzión aj svojich hostí majitelia starajú s nevídanou láskou. Vychutnali sme si nielen lahodné raňajky, ale aj božský pokoj. Ubytovanie leží neďaleko množstva prírodných krás i historických pamiatok - vo vzdialenosti do 30 minút autom sa nachádza napríklad Český Krumlov, zámok Hluboká, hora Kleť, České Budějovice a množstvo ďalšieho. Ak si chcete oddýchnuť bokom od ruchu veľkomesta, tento penzión vás rozhodne nesklame.”


👍 Pobyt v Penzióne Blanský les bol osobne overený Cindy, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 3. 7. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň