Osobne overené: Recenzia pobytu v rakúskych Vysokých Taurách v Hoteli Wasserfall ***

Vydajte sa spolu s Kristýnou, členkou nášho Travelking tímu, do rakúskeho Národného parku Vysoké Taury. Konkrétne do Hotela Wasserfall ***. Aká bola cesta, ubytovanie, strava? Aké skvelé výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v rakúskych Vysokých Taurách v Hoteli Wasserfall ***

Informácie o pobyte v bodoch

Kam a ako sme išli?

Hotel Wasserfall *** leží v dedinke Zeller-Fusch v srdci rakúskeho Národného parku Vysoké Taury. Potešilo ma, že hoci sa nachádza v horách, je skvele dostupný. Na pobyt sme s priateľom vyrážali z Brna a väčšinu cesty sme išli po diaľnici. Až k hotelu potom vedie klasická cesta. Celkovo nám cesta autom trvala niečo vyše 5 hodín. Pokiaľ rovnako ako my pôjdete cez Salzburg, odporúčam sa po ceste zastaviť pri krásnom malom jazere Mondsee. Okolo vodnej plochy je krásny park a promenáda, takže ideálna príležitosť si po ceste trochu ponaťahovať nohy a pokochať sa výhľadmi. :)

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovali sme priamo pri hoteli. Vonkajšie a nestrážené parkovanie bolo v cene pobytu a nebolo potrebné ho vopred rezervovať, miest bolo dosť.

Kde sme sa ubytovali?

Okolie hotela bolo nádherné. Hotel Wasserfall *** sa nachádza v údolí medzi horami, len kúsok od najvyššej rakúskej hory Grossglockneru. My sme si, bohužiaľ, panorámy veľmi neužili, pretože nám takmer celý čas pršalo a hory sa schovávali v hmle. Keď sa ale občas vyjasnilo, stálo to za to. Za pekného počasia to musí byť naozaj úžasné. Lokalita je perfektná na turistiku – vedie odtiaľ množstvo turistických aj cyklistických trás. Hotel dostal svoje meno podľa krásnych vodopádov, ktoré sú len kúsok od neho a dá sa k nim dostať parádnou prechádzkou.

Ubytovanie bolo také rodinné, čo nám úplne vyhovovalo. Mali sme štandardnú dvojlôžkovú izbu, ktorá bola čistá a uprataná. Vybavenie bolo základné, ale dostačujúce - posteľ, stôl, kresielko a veľká skriňa. V izbe bola aj televízia, ale tu sme ani nezapli. Kúpeľňa bola zrekonštruovaná, moderná a krásne čistá. Milá pozornosť, ktorá po dlhej ceste potešila predovšetkým priateľa, boli dve mini čokoládky Milka, ktoré nás po príchode čakali na nočných stolíkoch.

Hotel Wasserfall ***, osobne overené Travelkingom

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci pobytu sme mali polpenziu, teda bufetové raňajky a trojchodové večere so šalátovým barom. Musím sa priznať, že sme sa z pobytu vrátili pekne prepchatí. Jedlo bolo také výborné, že by bola škoda neochutnať od všetkého aspoň trošku. V rámci bufetových raňajok bola v ponuke taká klasika, ale obohatená o rôzne drobnosti, ktoré nám urobili radosť. Sladké jedlá bolo napríklad možné obohatiť o rôzne oriešky a semienka, zo slaných variantov boli vynikajúce domáce nátierky. Pečivo bolo čerstvé, chrumkavé a veľmi chutné, rovnako ako všetko ostatné. Výborná bola aj domáca bublanina s čerešňami. Ako milovníci kávy sme ocenili, že bol k dispozícii automatický kávovar, kde si mohol každý urobiť kávu podľa svojho gusta (aj čo sa množstva týka :)).

Na večeru sme si vyberali jedlo z menu. Celkovo boli na večeru vždy tri chody, takže sme mali čo robiť, aby sme to všetko zjedli. Jedla bolo skrátka naozaj dosť, takže o šalát a dezert sme sa väčšinou podelili. Priateľ vyskúšal holandský a viedenský rezeň, každý deň s inou prílohou a oba boli výborné (a obrovské). Ja som si dala cestoviny so smotanovou hubovou omáčkou a jelení guláš. Chuťovo bolo všetko úplná paráda, len mäso v guláši sa príliš nepodarilo a bolo tuhé. Inak ale nemôžeme nič vytknúť. Dezert sme si nevyberali, bol jeden rovnaký pre všetkých. Veľmi nás pobavilo, keď sa nás (už úplne plných) obsluha opýtala, či si dáme „pie“ (anglicky koláč). My sme odpovedali, že malý koláč teda ešte zvládneme, a oni nám vzápätí priniesli obrovský kus smotanovo-citrusovej torty. Ale neľutovali sme, bol výborný! Inak sme sa v reštaurácii cítili príjemne, bola zariadená v alpskom štýle a všade okolo nás pozerali vypchaté svište. :)

Ako sme sa najedli v okolí?

Mimo hotel sme sa nestravovali, bohato nám stačila strava z polpenzie.

Hotel Wasserfall ***, osobne overené Travelkingom

Kam sa vydať na výlet?

Kvôli počasiu sme, bohužiaľ, nemohli vyraziť na žiadnu poriadnu túru, ale aj tak bolo v okolí stále čo robiť. Veľkou výhodou v tomto bola zľavová karta SommerCard, ktorú sme mali v balíčku, a vďaka ktorej sme mali veľa atrakcií zadarmo alebo so zľavou. Z toho, čo sme videli, teda určite odporúčame navštíviť:

Grossglocknerská vysokohorská cesta – so SommerCard máte vjazd zadarmo, takže veľa ušetríte. Dychberúce výhľady na okolité hory vrátane Grossglockneru si počas jazdy užijú aj tí, ktorí neradi chodia pešo. Počítajte s tým, že cesta aj so zastávkami zaberie napríklad aj dve hodiny, takže je dobré si na to vyhradiť viac času a poriadne si to užiť. Najväčšiu radosť sme mali asi z toho, že sme hore videli živé svište! ❤️

Krimmelské vodopády – nádherné obrovské vodopády asi tak hodinu cesty autom od Fuschu. Dá sa urobiť aj dlhší výstup až k hornému vodopádu, ale pretože pršalo, šli sme si pozrieť iba ten spodný. So SommerCard máte opäť vstup zadarmo.

Vodné centrum v Krimmli – nachádza sa hneď pri vodopádoch a aj tu je so SommerCard vstup zadarmo. Centrum má vnútornú a vonkajšiu časť, pričom tá vnútorná je niečo ako interaktívne múzeum a tá vonkajšia ako také vodné „ihrisko“, kde si môžete vyskúšať rôzne triky a hry s vodou. Zabavia sa tu deti i dospelí - nás to bavilo veľmi, a to sme tam šli v daždi! :)

Tiesňava Sigmund Thun Klamm a jazero Klammsee – kúsok za Kaprunom je nádherné jazero a tiesňava, ktorú určite stojí za to si prejsť. A nad jazerom je perfektná vyhliadka, odkiaľ sa dajú urobiť nádherné fotky.

Hrad Kaprun – krásny, ale pozabudnutý hrad nad mestečkom Kaprun.

Jazero Zell am See – známy turistický cieľ. Mimo sezóny tu ale nie je veľmi čo robiť, takže môžeme odporučiť len prechádzku okolo jazera.

Gerlos Alpenstrasse – ďalšia horská cesta, ktorá začína pri Krimmelských vodopádoch. Tu sme, bohužiaľ, nemali šťastie na výhľady, pretože nám pršalo a bola hmla, ale veríme, že to tiež stojí za to.


Hotel Wasserfall ***, osobne overené Travelkingom

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Wasserfall ***

„Pobyt sme si aj napriek zlému počasiu veľmi užili. Personál hotela bol veľmi milý a veselý. Ľahko sme sa dorozumeli anglicky. Všetko, čo sme mali v balíčku, nám sami hneď ponúkli a nič sme si nemuseli vypytovať. Izba bola úplne dostačujúca, čistá a pohodlná. Príjemným bonusom bol balkón, ktorý by sme si ale asi oveľa viac užili v peknom počasí. Najväčšia paráda bola určite strava - na všetkom sme si veľmi pochutnali a jedla bolo toľko, že sme ho skoro ani nemohli všetko zjesť. Z balíčka sme využili hlavne zľavovú kartu Nationalpark Sommercard, vďaka ktorej sme mali na množstvo miest vstup zadarmo. A najväčší zážitok? Rozhodne vysokohorská cesta Grossglockener Hochalpenstrasse s úžasnými výhľadmi a veľkou šancou stretnúť svišťa! :) .“


👍 Pobyt v Hoteli Wasserfall *** bol osobne overený Kristýnou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Kristýna KodrlováKristýna Kodrlová
Aktualizované: 28. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet