Osobne overené: Recenzia pobytu v T62 Hoteli *** v centre Budapešti kúsok od stanice

Vydajte sa spolu s Tomášom, členom nášho Travelking tímu, do Budapešti. Konkrétne do T62 Hotela *** priamo v centre maďarskej metropoly. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A ktoré výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v T62 Hoteli *** v centre Budapešti kúsok od stanice

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 24. 3. 2023 - 26. 3. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: T62 Hotel ***
  • Lokalitou ubytovania je: Maďarsko
  • Cestoval som: S bratom
  • Stravovanie: Raňajky formou bufetu
  • Doprava: Autom

Video z pobytu

Kam a ako sme išli?

Na poznávací víkend do Budapešti sme spolu s mojím bratom vyrážali autom zo slovenského Popradu. Takmer celú trasu sme išli po diaľniciach, a tak sme vzdialenosť zhruba 260 kilometrov prešli asi za 3,5 hodiny. Slovenskú diaľničnú známku sme riešiť nemuseli, pretože máme kúpenú celoročnú. Na hraniciach sme za 20 € kúpili maďarskú diaľničnú známku s platnosťou na 10 dní.

Ako to bolo s parkovaním?

T62 Hotel *** sa nachádza v centre maďarského hlavného mesta a nemá vlastné parkovacie kapacity. Auto sme teda nechali v parkovacom dome Care Park Weiner, ktorý leží asi 5 minút chôdze od hotela. Dom je zabezpečený závorami a kamerovým systémom, takže sme nemali žiadne obavy. Parkovanie v Care Park Weiner vyšlo na 50 € za deň.

Kde sme sa ubytovali?

Vzhľadom na to, že sme chceli spoznávať krásy maďarskej metropoly, tak nám poloha hotela priamo v srdci mesta veľmi vyhovovala. Priamo oproti jeho budove sa nachádza železničná stanica Nyguati pályaudvar, kde sme si kúpili lístky na mestskú dopravu. Okolie hotela je plné reštaurácií, barov aj rôznych obchodov a neďaleko je nákupné centrum.

S hotelovou izbou sme boli veľmi spokojní. Miestnosť bola moderne zariadená, čistá a dostatočne priestranná. Matrac na manželskej posteli bol veľmi kvalitný, a tak sa nám počas pobytu spalo naozaj dobre. Izba bola ďalej vybavená pohovkou, stolíkom a plochým televízorom. Kúpeľňa bola tiež moderná a zaujalo ma v nej veľké zrkadlo s originálnym dizajnom. Ešte musím zmieniť, že napriek polohe v centre Budapešti nás počas pobytu nerušil vôbec žiadny hluk a v celom hoteli bol príjemný pokoj.

Ako sme sa v ubytovaní najedli?

Náš pobytový balíček zahŕňal raňajky formou bufetu, ktoré sa podávali v hotelovej reštaurácii zariadenej rovnako ako celý hotel v pop-artovom štýle. Raňajkami v T62 Hoteli *** sme každý deň pobytu parádne odštartovali. Výber bol naozaj pestrý, a to rovnako ako pre tých, ktorí preferujú slané raňajky, tak aj pre milovníkov sladkého. Na bufetové stoly personál naservíroval rôzne druhy údenín a syrov, vajíčka na rôzne spôsoby, koláče a, samozrejme, čerstvé pečivo. Nechýbali ani rôzne druhy cereálií s mliekom či jogurtom, džemy a ďalšie dobroty. Neviem si predstaviť ráno bez kávy, a tak mi urobila radosť vynikajúca káva z veľmi kvalitného kávovaru. V reštaurácii bol dostatok miest pre veľké množstvo stravníkov, a tak sme nikdy nemali problém nájsť pekné miesto na stolovanie.

Ako sme sa najedli v okolí?

V sobotu večer padla voľba na taliansku reštauráciu Ape Regina, kam sme sa z hotela dostali pešo za 3 minúty. Túto reštauráciu odporúčam všetkým, ktorí rovnako ako ja milujú taliansku kuchyňu. Interiér je vkusne a moderne zariadený a tú pravú atmosféru mu dodávajú obrazy so scenériami z Apeninského polostrova. Personál podniku bol perfektný a skvelo nám poradil s výberom jedla aj pitia. Mali sme šťastie, pretože sme obsadili posledný voľný stôl, a tak by som nabudúce rozhodne urobil rezerváciu vopred.

Kam sa vydať na výlet?

  • Nie nadarmo sa Budapešti hovorí „Perla na Dunaji“. Vďaka úžasnej atmosfére a množstvu pamiatok je táto prezývka zaslúžená. My sme si naplánovali trasu okolo najznámejších pamiatok, ktoré sú našťastie v pešej vzdialenosti od seba, a tak je možné ich počas jedného dňa navštíviť hneď niekoľko.
  • Tour po pamiatkach Budapešti sme začali pri slávnej budove maďarského Parlamentu, ktorá leží na brehu Dunaja len kilometer od hotela. Pri Parlamente sa dá príjemne posedieť na lavičkách s výhľadom na rieku a protiľahlú Hradnú štvrť s mnohými architektonickými skvostmi.
  • Na protiľahlý breh Dunaja sme prešli cez úžasný Széchenyiho reťazový most, ktorý je zdobený obrími kamennými levmi a sám o sebe je jednou z najkrajších budapeštianskych pamiatok.
  • Potom sme malebnou Hradnou štvrťou vystúpili k dominante Budapešti aj celého Maďarska – Budinskému hradu. Jeho návštevu odporúčam nielen kvôli zaujímavej prehliadke, ale aj kvôli jedinečnému výhľadu na Budapešť a budovu Parlamentu.
  • Následne sme sa vydali k Rybárskej bašte, odkiaľ majú byť podľa všetkých sprievodcov najlepšie výhľady na metropolu. Môžem potvrdiť, že panorámy z Rybárskej bašty sú naozaj nezabudnuteľné, a tak si spravíte množstvo skvelých fotiek.
  • Pekným miestom na oddych je námestie Hrdinov (Szabadság tér), ktorého ústredným bodom je pamätník osloboditeľov. Námestie je tvorené rozsiahlym parkom s množstvom lavičiek. V parku je tiež veľa preliezačiek a atrakcií pre detí, a tak ide o skvelé miesto pre rodiny s deťmi.

Záverečné hodnotenie pobytu v T62 Hoteli ***.

„V Budapešti som bol prvýkrát, ale rozhodne nie naposledy! Atmosféra mesta je očarujúca a každý cestovateľ si v ňom príde na svoje, od známych kúpeľov cez svetoznáme pamiatky až po výnimočnú gastronómiu. Pobyt v T62 Hoteli *** sme si užili od začiatku do konca. Hotelové izby aj všetky priestory majú pop-artový dizajn vyšperkovaný štýlovými maľbami a originálnym vybavením interiéru. Toto miesto tak odporúčam všetkým, ktorí vyhľadávajú jedinečné a zaujímavé ubytovania. Bufetové raňajky boli vynikajúce a pestré, takže nás nabili energiou na celý deň v Budapešti. Obrovskou výhodou hotela je jeho umiestnenie v centre mesta, a tak sa k pamiatkam ľahko dostanete mestskou hromadnou dopravou alebo dokonca aj pešo.”


👍 Pobyt v T62 Hoteli *** bol osobne overený Tomášom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete prezrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 26. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet