Osobne overené: Recenzia relaxačného pobytu v maďarskom Hajdúszoboszló v Hoteli Barátság ***

Vydajte sa spolu s Tomášom, členom nášho Travelking tímu, do maďarského Hajdúszoboszló. Konkrétne do Hotela Barátság ***. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia relaxačného pobytu v maďarskom Hajdúszoboszló v Hoteli Barátság ***

Informácie o pobyte v bodoch

Kam a ako sme išli?

Na pobyt do Hajdúszoboszló sme vyrážali z mesta Poprad. Cesta bola pohodová, takmer celý čas sme išli po diaľnici. Zvolili sme trasu cez Prešov a Košice. V Prešove nedávno dokončili nový obchvat a cez Košice sme tiež prešli relatívne rýchlo, žiadne obmedzenia na ceste neboli. Celkom nám cesta trvala približne 3 hodiny. Slovenskú diaľničnú známku máme celoročnú, dá sa kúpiť aj s kratšou platnosťou (na 10 a 30 dní). Maďarskú diaľničnú známku sme si kúpili online a stála nás okolo 17 € na 10 dní. Dá sa zakúpiť aj na čerpacích staniciach blízko hraníc.

Ako to bolo s parkovaním?

S parkovaním pri hoteli sme boli spokojní. Parkovacích miest bolo dostatok, a hoci bol hotel takmer plne obsadený, dokázali sme si nájsť voľné miesto hneď po príchode. V okolí hotela sú stromy, ktoré poskytujú dostatok tieňa. To sme veľmi ocenili počas veľmi horúcich dní, pretože auto aspoň nebolo tak rozpálené. Parkovanie je platené a jeho cena je 1200 Ft za noc, teda zhruba 2,50 €.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Barátság *** sa nachádza priamo v srdci kúpeľného mesta Hajdúszoboszló na promenáde. Aj napriek svojej centrálnej polohe poskytuje okoliu hotela pokojnú a tichú atmosféru. V dobe nášho pobytu promenáda stále prechádzala rekonštrukciou, a tak nám dopravné obmedzenia mierne skomplikovali hľadanie hotela. Som presvedčený, že po ukončení rekonštrukcie pre nikoho nebude problém s pomocou GPS hotel nájsť, pretože to je jedna z najvyšších budov na promenáde.

Ubytovaní sme boli v junior apartmáne so spálňou a obývacou izbou. Obe miestnosti disponovali vlastnými televízormi a balkónmi. V apartmáne nechýbala ani kuchynka vybavená spotrebičmi, ako sú chladnička, rýchlovarná kanvica a kávovar. Po príchode do izby nás príjemne prekvapila fľaša minerálnej vody a misa s ovocím, ktoré boli prichystané na jedálenskom stole. Kúpeľňa bola štandardne vybavená WC, sprchovacím kútom a fénom. Vďaka tomu, že sa naša izba nachádzala takmer na najvyššom poschodí, z nej boli naozaj krásne výhľady, a to predovšetkým pri západe slnka.

Zatiaľ sú klimatizované len niektoré izby, ale postupne by mali byť klimatizáciou dovybavené všetky. Musím povedať, že junior apartmán je ako stvorený na pobyt rodín s deťmi, pretože je naozaj priestranný. Pre naše potreby bolo zariadenie izby dostatočné. Škoda len, že sa v televízii nedali naladiť české ani slovenské programy.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Hotelová reštaurácia je veľmi pekná a ako stvorená na svadby a rodinné oslavy, pretože ide o naozaj veľké a honosné priestory. V rámci balíčka sme mali polpenziu, ktorá sa podávala formou bohatých bufetových stolov. Ochutnali sme ako maďarské špeciality, tak pokrmy medzinárodnej kuchyne. Príjemnú atmosféru pri večeri dotvárala živá hudba. V rámci večere boli k dispozícii aj koláče, ktoré boli skutočne lahodné. Ďalej sme si pochutnali napríklad na hovädzích líčkach a príjemným kulinárskym prekvapením boli kapustové halušky.

Ako sme sa najedli v okolí?

Na promenáde v blízkosti hotela sa nachádza množstvo reštaurácií i najrôznejších street food stánkov. Výdatná polpenzia v hoteli nám hlad vždy zahnala tak spoľahlivo, že sme ochutnali iba kebab, ktorý chutil skutočne skvele. V miestnych reštauráciách sa podávajú najčastejšie grilované špeciality, cestoviny alebo napríklad palacinky, ktoré sú v Maďarsku naozaj populárne. Jeden deň sme strávili na termálnom kúpalisku Hajdúszoboszló, kde sa návštevníci môžu občerstviť v rôznych bistrách. V ponuke boli ako obedové menu, tak napríklad obľúbené langoše. My sme si dali maďarskú pizzu.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Súčasťou hotela je wellness centrum s vnútornou a vonkajšou časťou a niekoľkými bazénmi s liečivou termálnou vodou. Vnútri je možné odpočívať v saunách (fínska a parná), vo vírivke alebo pri Kneippovej kúre. Vzhľadom na vysoké letné teploty sme namiesto vnútorného wellness radšej využili vonkajší plavecký bazén v hotelovej záhrade. Teplota vody na plávanie bola ideálna, takže radovánky v bazéne sme si veľmi užili. V záhrade je aj bar s ponukou nápojov od kávy cez miešané nápoje až po pivo. Deti sa zase môžu vyšantiť na ihrisku. Wellness a hotelovú záhradu hodnotím pozitívne, pretože si myslím, že si na tomto peknom priestore nájdu všetky vekové kategórie zaujímavé vyžitie.

Aké ďalšie aktivity hotel ponúka?

Za večernou zábavou sme vyrazili do hotelového U-pub baru, kde sme si zahrali bowling. Takto strávený čas po večeri bol veľmi príjemný. Hostia tu majú možnosť zahrať si aj biliard a objednávať nápoje všetkého druhu.

Kam sa vydať na výlet?

Hlavným lákadlom pre návštevníkov Hajdúszoboszló je bezpochyby miestne termálne kúpalisko. My sme na ňom strávili celý deň a užili sme si každú minútu. Súčasťou kúpaliska sú rôzne bazény vrátane tých pre deti a piesočná pláž, kde sa budete cítiť skoro ako pri mori. Nájdete tu aj aquapark s rôznymi atrakciami a toboganovým rajom pre malých aj veľkých. Ďalšou časťou sú zážitkové kúpele Aqua-palace s odpočinkovou zónou s veľkým vodopádom, wellness a saunovým svetom. Hlad je možné zahnať v mnohých stánkoch a bufetoch, kde sa dá platiť kartou.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Barátság ***

„Dovolenku v Hoteli Barátság hodnotím na jednotku. Hneď pri príchode sa nám venoval pán recepčný, ktorý bol veľmi milý a vtipný. Izba bola klimatizovaná, dostatočne veľká a ideálna pre rodinu s deťmi. Bufetové raňajky a večere ponúkajú dostatočne široký výber jedál. Nám najviac zachutili miestne koláče. K hotelu patrí wellness centrum s vnútornou a vonkajšou časťou. My sme počas letného pobytu ocenili predovšetkým vonkajší plavecký bazén, kde sme sa parádne osviežili. Večer sme si spestrili hrou bowlingu, čo nás veľmi bavilo. Navštívili sme termálne kúpele Hajdúszoboszló, ktoré boli úžasné, a tak sme v nich strávili celý deň. Pobyt sme si naozaj užili a odporúčame ho každému.“


👍 Pobyt v Hoteli Barátság *** bol osobne overený Tomášom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Tomáš PolmanTomáš Polman
Aktualizované: 18. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet