Osobne overené: Recenzia relaxačného pobytu v poľských Beskydách v Hoteli Kotarz Spa & Wellness ***

Vydajte sa spolu s Anetou, členkou nášho Travelking tímu, do poľských Beskýd. Konkrétne do Hotela Kotarz Spa & Wellness ***. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia relaxačného pobytu v poľských Beskydách v Hoteli Kotarz Spa & Wellness ***

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Na víkendový pobyt spojený s relaxáciou a turistikou sme sa so synom vydali do poľských Beskýd, konkrétne do pekného mestečka Brenná. Pretože bývame v Moravskosliezskom kraji a cestovali sme vlastnou dopravou (autom), mali sme to naozaj kúsok. Cesta z Třinca do Brennej nám trvala zhruba 35 minút (29 km). Z Čadce cez Tešín by cesta trvala niečo vyše hodiny (75 km).

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie sme vyriešili jednoducho. Zaparkovali sme na priestrannom vonkajšom parkovisku pred hotelom, ktoré sa nachádza za rampou. Ide o platené parkovisko (16 zł/deň, cca 3,50 €) a nie je nutné rezervovať ho vopred, hoteloví hostia nájdu miesto vždy. Hotel k platenému parkovaniu pristúpil predovšetkým preto, že tu parkovalo množstvo turistov, ktorí sa vydali do mestečka Brenná, ale nenavštevovali priamo hotel.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Kotarz Spa & Wellness *** stojí v mestečku Brenná v poľských Beskydách, a to priamo pri hlavnej ceste v centre mesta. Nájsť ho je teda naozaj ľahké. Hneď naproti sa nachádza Mestský úrad, lekáreň a malé nákupné centrum s potravinami, pekárňou, kvetinárstvom a Pepcom. Lokalita je pre turistov veľmi atraktívna, pretože tu nájdu vyžitie všetky vekové kategórie, a to počas celého roka. V zime sa sem jazdí lyžovať (zjazdovka je od hotela vzdialená 150 m) a k dispozícii je aj klzisko pre korčuliarov, počas celého roka sú potom k dispozícii rôzne turistické a cyklistické trasy. Pre deti je tu detské ihrisko. V lete sa potom konajú rôzne kultúrne podujatia so stánkami s tradičnými pokrmami a nápojmi, predajom ručne vyrábaných produktov a pod. A k tomu tá krásna panoráma - z každej strany sa nachádzajú hory.

Ubytovaní sme boli v izbe Standard, ktorá bola jednoducho, ale vkusne zariadená a našli sme tu všetko, čo sme na pobyt potrebovali. Kúpeľňa so sprchovacím kútom s dostatočným priestorom, odkladacou poličkou na kozmetiku a dostatkom uterákov pre každého hosťa (veľký a malý uterák + uterák k bazénu pre každého). Nechýbal ani písací stôl, priestranná skriňa, topánkovník, lyžica na obúvanie. Mali sme k dispozícii izbu s balkónom, ktorá poskytovala krásny výhľad na rieku, les, v diaľke aj na hory. V noci sme si teda užívali ticho a pokoj. Je to naozaj paráda, keď človek zaspáva vedľa tečúcej horskej rieky.😊 V hoteli je k dispozícii aj priestranný výťah, takže s kuframi nemusíte po schodoch.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V balíčku sme mali polpenziu podávanú formou bufetu, a to vrátane nápojov – voda, džús, čaj a káva. Pokiaľ niekto chcel, mohol si dokúpiť iné nápoje, ale za nás bola ponuka naozaj dostatočná. Výber jedál bol naozaj veľký a vyberie si tak každý – mäsožravec, vegetarián, dietár aj pôžitkár.😊 Ráno aj večer bol k dispozícii teplý aj studený bufet. Na raňajky nechýbalo čerstvé ovocie a zelenina, studená klasika (pečivo, syry, salámy), minimálne 4 teplé jedlá a tiež med. Ten nás prekvapil, pretože tu boli rovno celé plásty. Na večeru bola na výber 1 polievka a 5 teplých jedál, ktoré si človek mohol rôzne kombinovať. Vždy bola na výber ryba, hydina, bravčové, hovädzie a vegetariánske (zelenina). Prílohy boli na výber minimálne 3 druhy a k tomu rôzne studené dobroty, čerstvá zelenina, apod.

Ako sme sa najedli v okolí?

Bohužiaľ, v okolí sme nenavštívili žiadnu reštauráciu, pretože syn ochorel. V okolí však bolo množstvo pekných reštaurácií. V pláne sme mali navštíviť Reštauráciu Owce aj Róża, ktorá je zhruba 5 km od hotela a dostali sme na ňu odporúčanie od známych. Ďalej potom skvelá Cukiernia Bajka kúsok od hotela, v ktorej pečú vynikajúce domáce koláče ako je Sernik a Makowiec - poľské špeciality, ktoré stojí za to ochutnať.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Do wellness centra sme mali vstup v rámci balíčkov a bolo naozaj perfektné – priestranné, upravené a čisté. Najviac sa nám páčil vnútorný bazén, ktorý síce nie je obrovský, ale v týždni bol skoro prázdny, takže sme tu často boli úplne sami. Okrem bazéna je tu aj vírivka a vnútorný saunový svet so soľnou saunou, aroma saunou, fínskou saunou, parnou saunou a odpočívárňou. Navštíviť sa dá aj soľná jaskyňa a je tu aj vonkajšia časť wellness so štýlovým saunovacím sudom a vírivkou.

Uterák do wellness je k dispozícii priamo v izbách (je možné si denne požiadať o výmenu). Župany v cene nie sú, ale bolo možné zapožičať ich na recepcii za poplatok (20 zł/pobyt, cca 4,50 €), čo sme využili.

Aký bol servis pre deti?

Do dvojlôžkovej izby Standard bola pre syna umiestnená pohodlná prístelka. Pri pobyte s dieťaťom je v cene príplatku zahrnutá aj strava, rovnaká ako u dospelých, takže polpenzia formou bufetu a k tomu vstup do wellness. V hoteli sa nachádza aj malá hernička hneď vedľa reštaurácie, ale je vhodná skôr pre menšie deti. Najväčším lákadlom pre tie väčšie bol rozhodne hotelový bazén. Kúsok od hotela (cca 5 minút chôdze) je potom nádherné mestské ihrisko, to je vhodné ako pre malé, tak staršie deti a nechýbajú tu ani cvičebné stroje pre dospelých.

Kam sa vydať na výlet?

Možností výletov je tu skutočne plno. My si užívali predovšetkým prechádzky okolo rieky, čo bola nádhera aj teraz na jar, keď ešte okolo ležali zvyšky snehu. Väčšinu turistov lákajú predovšetkým okolité hory plné turistických trás. Vydajte sa napríklad na hrebeň Stary Groń či na Tri Kopce Wiślańskie. Priamo v Brennej sa potom nachádza aj Kozia záhrada a Turistický park. Neďaleko je tiež Chlebová chata, ktorú určite odporúčam navštíviť. Je to taký návrat do dávnych čias, návštevníci si tu môžu aj sami upiecť chlebové placky (podpłomyki) a ochutnať ich. Len pozor, je nutná rezervácia vopred.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Kotarz Spa & Wellness ***

„Pobyt bol skvelý, veľmi sme si ho užili. Počasie nám prialo, takže sme mohli podnikať výlety do okolia, ale aj v prípade, že počasie nevyjde, sa dá v hoteli stráviť krásny pobyt, dopriať si wellness a oddýchnuť si. Jedlo hodnotíme ako luxusné, veľmi dobrá kvalita a obrovský výber. Počas nášho pobytu bol hotel skoro plný, a pritom nikdy nič nechýbalo. Aj wellness sme si mohli v pokoji užiť. A personál bol veľmi ústretový a milý. Už teraz sa tešíme, až sa sem zase vrátime, pretože toto rozhodne nebol náš posledný pobyt v tomto hoteli.“


👍 Pobyt v Hoteli Kotarz Spa & Wellness *** bol osobne overený Anetou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 2. 5. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet