Osobne overené: Recenzia štýlového pobytu vo Wellness Penzióne Strachan *** v Belianskych Tatrách

Vydajte sa spolu s Nikol, členkou nášho Travelking tímu, do Belianskych Tatier. Konkrétne do Wellness Penziónu Strachan ***. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A ktoré výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia štýlového pobytu vo Wellness Penzióne Strachan *** v Belianskych Tatrách

Informácie o pobyte v bodoch:

Video z pobytu

Kam a ako sme išli?

Minulý rok to s májovými sviatkami veľmi nevyšlo, a tak sme sa tie tohtoročné rozhodli poriadne využiť. Prvý z nich sme strávili na Slovensku, v štýlovom Wellness Penzióne Strachan ***. Ten sa nachádza v obci Ždiar v Belianskych Tatrách a vyrážali sme doň tiež zo Žďáru, ale z toho českého, ktorý leží nad Sázavou. Aj keď sme sa na cestu vydali ráno, zabrala nám skoro celý deň. Nevyhli sme sa klasickej kolóne pred Brnom, na Slovensku sme zase narazili na pomerne dosť úsekov, kde prebiehali opravy ciest. To sa týkalo predovšetkým oblasti Tatier, kde bolo množstvo rozkopaných ciest so semaformi. Nakoniec sme však do cieľa zdarne dorazili!

Českú diaľničnú známku máme celoročnú, na Slovensko sme si potom online dokúpili 10-dňovú známku za 12 €.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie pri penzióne bolo zahrnuté v cene balíčka. K dispozícii bolo množstvo parkovacích miest, a to buď zo strany hotela alebo aj za ním. Parkovanie nie je nutné rezervovať vopred.

Wellness Penzión Strachan ***, Osobne overené

Kde sme sa ubytovali?

Mám veľmi rada zruby a vlastne akékoľvek ubytovanie, kde je hlavným materiálom drevo. Wellness Penzión Strachan *** som si preto zamilovala už z fotiek. Cesta doň je síce dlhšia než do iných destinácií v Tatrách, ale určite stojí za to. Privítala nás veľmi milá recepčná, ktorá hneď vedela, kto sme, pretože sme v daný deň boli poslednými hosťami z Česka. Do izby nás osobne odprevadila a vysvetlila a ukázala nám všetko dôležité. To bolo naozaj skvelé a vzácne, pretože vo väčšine ubytovaní vám len dajú kľúče od izby, a tým to tak nejako končí. Ešte musím pochváliť aj štýlové úbory, ktoré nosili okrem recepčných aj všetci ostatní členovia personálu. Dodávalo to celej atmosfére o to väčšie čaro.

Naša izba sa nachádzala na treťom poschodí a bola naozaj priestranná. Jej dominantou bola veľká drevená posteľ s nadýchanými prikrývkami. Bol tu aj písací stôl so stoličkou, veľká drevená šatníková skriňa aj komoda, konferenčný stolík a pohodlný gauč s kresielkami. Samozrejme, nechýbal ani televízor, ten sme však za celý pobyt nezapli ani raz. Príjemným prekvapením bola karafa s vodou a pohármi na stole, ale tiež minibar s rôznymi nápojmi za veľmi priateľské ceny. Kúpeľňa bola tiež ohromná, so sprchovým kútom, dostatočným množstvom uterákov a vykurovacím rebríkom, ktorý sa hodil na sušenie plaviek. Parádny bol aj balkón - budem sa síce opakovať, ale naozaj bol obrovský a mal priamy výhľad na dedinu a nádherné hory.

Ako sme sa v ubytovaní najedli?

V cene balíčka sme mali polpenziu, ktorá sa podávala formou bufetu v prízemnej reštaurácii. Okrem vnútorného priestoru bola k dispozícii aj terasa, ale vzhľadom na chladnejšie počasie sme ju nevyužili. V lete to však musí byť skvelé – raňajkovať na čerstvom vzduchu s výhľadom na tatranské vrchy. Reštaurácia bola rovnako ako celý hotel vybavená v drevenom horskom štýle.

Môj priateľ je skôr na slané raňajky, takže privítal výber z niekoľkých druhov údenín, syrov, domácich nátierok a pečiva. Z teplých jedál nechýbali varené ani vyprážané vajcia, opečené párky či slaninka a fazuľa v paradajkovej omáčke. Samozrejmosťou bola aj čerstvá zelenina a ovocie. Ja preferujem sladké a tiež som mala veľa možností. K dispozícii boli jogurty, rôzne posýpky v podobe semienok, niekoľko druhov cereálií, džemy a med, ale aj sladké pečivo ako vianočka či závin. Najlepšia však bola čerstvá domáca bábovka. Z nápojov nechýbal džús, voda s citrónom a mätou, pestrý výber čajov (vrecúškových aj sypaných), mlieko a kakao. Kávové nápoje sme si mohli urobiť pomocou automatu na kávu. A ako bonus tu bolo aj šampanské!

Wellness Penzión Strachan ***, Osobne overené

Bohatý výber bol aj počas večere. Vždy tu bola polievka s pečivom, predjedlo v podobe nejakej jednohubky a šalátový bar s čerstvou zeleninou aj hotovými šalátmi, ako je napríklad šopský, uhorkový a pod. Z ponuky hlavných jedál si určite vybral každý. K dispozícii bolo niekoľko príloh a druhov mäsa. Kto nemá rád mäso ani slané, mohol si vybrať sladké jedlo. Hneď prvý deň nás nadchli cestoviny carbonara na slovenský spôsob so slaninkou a údeným oštiepkom. Skvelé bolo aj pečené kura s ryžou. Sladkú bodku na záver sme si opäť mohli vybrať podľa nálady. Zdravšou alternatívou bolo ovocie a pre tých, ktorým to stojí za malý prehrešok, tu bol tvarohový dezert, jablčný závin alebo napríklad čokoládové knedličky. Nápoje počas večere neboli v cene, objednávali sa u obsluhy a bolo možné nechať si ich napísať na izbu a zaplatiť až pri odchode.

Wellness Penzión Strachan ***, Osobne overené

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas jedného z výletov sme zavítali do Nestville Parku. Tu sme zašli na kávu a horúcu čokoládu do miestnej čokoládovne. Zvolili sme degustačný variant, ktorý zahŕňal 3 vzorky čokolád (biela, mliečna, horká), šľahačku a ovocie. Čokoláda na nás bola trochu sladšia, než by sme chceli, ale aj tak sme si pochutili.

Na obed sme zašli do Koliby Kamzík v Starom Smokovci, kde sme si nemohli nechať ujsť halušky s bryndzou. Boli naozaj skvelé. A pretože sme milovníkmi halušiek, dopriali sme si toto tradičné slovenské jedlo aj v deň odchodu. Tentokrát už trochu ďalej od Tatier, cestou späť do Česka v Trnave v bistre Iná haluška. Tu si môžete vyskladať halušky presne podľa chuti. Vyberiete si z rôznych druhov halušiek, omáčok a ďalších prísad.

Wellness Penzión Strachan ***, Osobne overené

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Wellness centrum v penzióne bolo ukryté na prvom poschodí hneď vedľa výťahu. Pretože ide o menší priestor, čas vstupu je dobré rezervovať vopred na recepcii, a to buď vopred alebo pri príchode. Uterák aj plachtu do sauny vám tu pri vstupe zapožičajú. K dispozícii je aj malá šatňa a skrinky na kľúčik, takže sa môžete prezliecť až na mieste.

V relaxačnom priestore nájdete vírivku, a hneď tri druhy sáun (fínsku, parnú a infra). Po saunovaní sa môžete v zime schladiť na balkóne, na ktorý je tu priamy vstup, alebo v sprche. Pre odvážnych je k dispozícii aj vedro s ľadovou vodou. Pre následný oddych sú tu potom ležadlá. V rámci pitného režimu sme si mohli napustiť vychladenú vodu.

Aby toho nebolo málo, tak penzión ponúka aj masáže. To som si nemohla nechať ujsť, takže som si pár dni pred pobytom rezervovala termín. Vybrala som si vanilkovú masáž, ktorá bola skutočne príjemná a voňavá. Určite by som na ňu šla znovu.

Wellness Penzión Strachan ***, Osobne overené

Kam sa vydať na výlet?

Počasie nám síce neprialo, ale tým sme si pobyt nenechali pokaziť. Keď na chvíľku prestalo pršať, vyrazili sme do Nestville Parku, ktorý sa nachádza v obci Hniezdne vzdialené asi 40 km. Na tomto mieste sa zabaví asi každý. Milovníci whisky, piva, čokolády aj rodiny s deťmi, pre ktoré je tu detské ihrisko. A pretože sme cestovali v období sviatkov, prebiehali tam práve hudobné vystúpenia a jarmok. My sme mali dohodnutú prehliadku tzv. Whisky Tour, ktorá zahŕňala zoznámenie sa s procesom výroby whisky aj následnou degustáciou. Vstup pre jednu osobu bol 15 € vrátane degustácie, plus sa ešte platilo 1 € za parkovanie.

Ujsť sme si nenechali ani prechádzku okolo Štrbského plesa (vzdialené cca 38 km od hotela), ktoré síce bolo stále zamrznuté, ale aj tak veľmi pekné.

A keď nás dohnal dážď, zamierili sme do Poliankova (cca 26 km), čo je vlastne digitálna galéria a taký mix všetkého možného. Prešli sme sa po lúke, ktorá pod našimi krokmi rozkvitla, na chvíľu sme sa premenili na strom a prehliadli si cestovateľské zážitky Pavla Barabáša. Na druhom poschodí sme si potom vyskúšali, aké to je, keď pomocou tabletu ožijú namaľované plátna. Vstupné bolo 9 € na osobu, ale existujú rôzne zľavové karty, vďaka ktorým budete mať vstup lacnejší.


Záverčné hodnotenie pobytu vo Wellness Penzióne Strachan ***

„Dovolenka v Penzióne Strachan *** bola parádna. S nadšením sme si užili štýlovú drevenú izbu s výhľadom na hory, chutnú slovenskú kuchyňu v podobe polopenzie aj relaxáciu vo wellness s vírivkou a saunami. Ja osobne oceňujem aj masáž a miestneho maskota a zvieratko, bernského salašníckeho psa, ktorý nás občas prišiel pozdraviť pri večeri. Z výletov odporúčam digitálnu galériu Poliankovo a prechádzku okolo Štrbského plesa, aj keď v Tatrách je možností veľa úplne pre každého!“


👍 Pobyt vo Wellness Penzióne Strachan *** bol osobne overený Nikol, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete prehliadnuť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 26. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet