Osobne overené: Recenzia wellness pobytu v Hoteli Patria **** vo Vysokých Tatrách

Vydajte sa spolu s Lukášom, členom nášho Travelking tímu, do Vysokých Tatier. Konkrétne do Wellness Hotela Patria ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia wellness pobytu v Hoteli Patria **** vo Vysokých Tatrách

Informácie o pobyte v bodoch

Video z pobytu

Kam a ako sme išli?

Do Vysokých Tatier sme vyrazili z Brna smerom na Trenčín, potom na Žilinu a okolo Liptovskej Mary. Cieľovou destináciou bolo horské letovisko Štrbské Pleso, kde sa na brehu rovnomenného jazera nachádza aj Wellness Hotel Patria ****. Ten určite poznáte z obrázkov propagujúcich Tatry. Celkovo nám cesta zabrala niečo vyše 4 hodiny.

Ako to bolo s parkovaním?

Priamo pred vstupom do hotela je súkromné parkovisko, na ktorom je v rámci balíčka možné parkovať zadarmo. Na recepcii len stačí po príchode nahlásiť ŠPZ vášho auta. Pri parkovisku bola závora, ale počas nášho pobytu v mimosezóne bola stále zdvihnutá hore. Myslím však, že v hlavnej sezóne si hotel parkovisko viac stráži a závora je v prevádzke.

Hotel Patria ****, Štrbské pleso

Kde sme sa ubytovali?

Wellness Hotel Patria **** sa nachádza v turisticky veľmi atraktívnej lokalite priamo pri Štrbskom plese. Vďaka svojmu umiestneniu aj netradičnému tvaru je neprehliadnuteľnou dominantou Štrbského Plesa a môžete ho vidieť na množstve fotiek z Vysokých Tatier. Dovolil by som si tvrdiť, že ide o jeden z najikonickejších hotelov v tejto oblasti. Ľahko sa na miesto dostanete autom, prípadne môžete vyjsť zubačkou do stanice Štrbské Pleso, odkiaľ je to do hotela asi 15 minút pešo.

Priestory hotela boli pekné, síce už trochu staršie, ale dalo sa vidieť, že renovácia je už v plnom prúde. V dobe nášho pobytu prebiehala rekonštrukcia recepcie, avšak s ohľadom na hostí, takže nás to nijako nerušilo. K dispozícii sú dve kategórie izieb –⁠ po prvé klasické izby s pôvodným vybavením a po druhé modernejšie izby, ktoré sú však za príplatok. My sme boli ubytovaní v klasickej izbe, ktorá bola čistá a na víkendový pobyt úplne dostačujúca. Postele mali tvrdšie matrace a krásne sa na nich spalo. Bol tu dostatok svetla a vlastná kúpeľňa so sprchou, kozmetikou aj fénom. Z okien sme mali výhľad na parkovisko, čo je škoda, pretože niektoré izby majú krásny výhľad priamo na Štrbské pleso. Tieto izby sú však príplatkové.

Hotel Patria ****, Štrbské Pleso

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Najlepšia na našom pobyte bola práve strava v podobe polpenzie. Raňajky aj večere sa podávali formou švédskych stolov a musím vyzdvihnúť kvalitu aj variabilitu pokrmov. Každý deň sme sa na jedlo naozaj tešili. Počas raňajok sme si mohli pochutnať na vajciach na rôzne spôsoby (dokonca aj v podobe chleba vo vajíčku), opečenej slaninke, zelenine a ovocí. Samozrejme nechýbali ani kvalitné údeniny, syry a domáce buchty. Priateľke trošku chýbala nejaká sladká možnosť ako lievance či palacinky, ja som si však vystačil so slanými pokrmami.

Pri večeri bolo niekoľko druhov mäsa, rôzne prílohy a omáčky. Jeden večer sa v ponuke objavil aj náš obľúbený, aj keď nezdravý, vyprážaný syr. Mňam. Pri raňajkách aj večeriach sme si mohli dopriať chladené nápoje a kávu z automatu alebo si doobjednať pivo či víno. Musím pochváliť rýchlosť a ochotný prístup personálu Slnečnej reštaurácie. Jedlo bolo neustále kontrolované a doplňované, každý bol usmievavý a maximálne ústretový.

Hotel Patria ****, Štrbské pleso

Ako sme sa najedli v okolí?

  • V hotelovom Lobby bare aj vo wellness centre sme vyskúšali nápoje, presnejšie povedané koktaily a pivo, ktoré nás vždy skvele osviežili.
  • Počas výletu sme sa zastavili v Chate pod Soliskom a ochutnali sme tradičnú fazuľovú polievku. Bola luxusná a určite ju môžem odporučiť.
Hotel Patria ****, Štrbské pleso

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Ďalším klenotom hotela je obrovské wellness centrum otvorené od 15:00 do 21:00 hodín každý deň. Vstup doň nie je nutné rezervovať vopred a župany aj papuče sme mali pripravené v izbe. Uterák a plachtu do sauny dostanete priamo na recepcii wellness. V prvej časti sa nachádza veľký plavecký bazén s teplotou vody okolo 27 °C, priestranná vírivka pre 20–30 ľudí, ktorú dopĺňa menšia intímnejšia vírivka s príjemne horúcou vodou. V tejto časti je tiež saunový svet, ktorý ponúka asi 7 odlišných sáun – parnú, fínsku, tepidárium, apod. Na druhom poschodí je potom ukrytá ďalšia malá vírivka s nádherným výhľadom do prírody. Tajný tip: Táto vírivka bola často úplne prázdna, pretože si hostia mysleli, že je nefunkčná. Pri vstupe však boli 2 tlačidlá, ktorými sa táto vírivka zapínala.

Aby toho nebolo málo, tak je tu ešte vonkajšia časť so saunou a ďalšou horúcou vírivkou. Mimoriadnym zážitkom je vonkajšia relaxácia najmä na jeseň alebo v zime, keď sú teploty pod bodom mrazu, ako sa to pošťastilo nám.

Hotel Patria ****, Štrbské Pleso

Kam sa vydať na výlet?

  • Povinnosťou je minimálne prechádzka po okružnej trase pozdĺž kúzelného Štrbského plesa, ktorá stojí za to bez ohľadu na ročné obdobie.
  • My sme sa tiež vydali na výlet na jediný vrchol Tatier, ktorý je takto v mimosezóne prístupný - Predné Solisko (2 117 m n. m.). Väčšina ostatných turistických trás bola v novembri uzavretá. Pokiaľ sa sem však vydáte na jar či v lete, budete mať veľa možností, kam sa vydať na výstup, pretože Štrbské Pleso je hlavným východiskovým bodom na rôzne ďalšie výlety.

Hotel Patria ****, Štrbské Pleso

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Patria ****

„Najväčšími perlami nášho pobytu vo vychýrenom Hoteli Patria **** boli vynikajúca polpenzia v Slnečnej reštaurácii, milý a ochotný personál aj rozsiahle wellness centrum s množstvom zákutí pre odpočinok po náročnej turistike. Spomenúť musím tiež unikátnu polohu ubytovania, ktoré sa nachádza priamo na brehu nádherného Štrbského plesa. Vďaka tomu je toto miesto ideálnym východiskovým bodom pre turistov aj lyžiarov. Pobyt v tejto „hotelovej ikone“ je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí sa chystajú do Vysokých Tatier.“


👍 Pobyt v Hoteli Patria **** bol osobne overený Lukášom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 26. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet