Užite si 6 dní veľkonočných prázdnin naplno

Oslávte tento rok príchod jari a veľkonočné sviatky netradične. Rozbehnite sa za Veľkonočným zajačikom do Rakúska alebo za práve sa prebúdzajúcou prírodou Česka. Jarné pobyt si, samozrejme, užijete aj v krásnej slovenskej prírode!
Užite si 6 dní veľkonočných prázdnin naplno

Veľkonočné prázdniny budú tento rok od štvrtka 28. 3. 2024 do utorka 2. 4. 2024. Keď si na Zelený štvrtok a v utorok vezmete dovolenku, budete mať rovnako dlhé voľno ako vaše deti. Neseďte teda doma a oslávte príchod jari a veľkonočné sviatky aktívne!

Velikonoce

Spravodlivý Veľkonočný zajačik v Rakúsku

Máte doma dievčatká, ktoré sa každoročne zlostia, čo je to za nespravodlivosť, že veľkonočnú výslužku dostávajú len chalani? Choďte do Rakúska alebo Nemecka za Veľkonočným zajačikom. Chlapci aj dievčatá v týchto krajinách si môžu byť každú Veľkú noc istí tradičným hľadaním vajíčok a výslužkou Osterhase čiže Veľkonočného zajačika. Miesto jarného lyžovania v Alpách sa, samozrejme, môžete vypraviť i na veľkonočné trhy, sprievody a kresťanské i skôr ľudové slávnosti.

  • Pre deti: z rapkáčov, ktoré sa predávajú na veľkonočných trhoch, budú vaše ratolesti nadšené. Pre seba si k nim ale prikúpte vaječný likér,
  • Pre vás: v Rakúsku sa traduje, že zjesť vajcia, ktoré zniesla sliepka na Zelený štvrtok, prináša šťastie. Z raňajkového bufetu teda odporúčame starostlivo vyberať.

Spoznajte veľkonočné zvyky našich susedov, viac sa o nich dočítate tu.

Veľká noc

Veľkonočné animácie pre deti a tradičná oblievačka

Za práve sa prebúdzajúcou prírodou v Česku sa môžete vydať napríklad do Jeseníkov alebo Krušných hôr, kde bol banícky región Erzgebirge/Krušnohorie v lete 2019 zapísaný na Zoznam svetového dedičstva UNESCO.

Tradičnú slovenskú oblievačku si môžete dopriať pri jarných pobytoch v blízkosti termálov napríklad v Podhájskej alebo v Bešeňovej. Relaxácia v bazénoch s termálnou vodou bude rozhodne väčšine žien aj malých slečien sympatickejšia než veľkonočné polievanie studenou vodou.

  • Pre deti: v aquaparkoch Tatralandie a Bešeňová pripravujú ako zvyčajne na Veľkú noc zábavné tematické programy pre najmenších,
  • Pre vás: navštívte tiež Vlkolínec (UNESCO) - najzachovalejšiu a najkomplexnejšiu osadu na Slovensku neďaleko Bešeňovej.

Autor článku:

Aktualizované: 18. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Slovensko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet