Hotel Švamberský dům nájdete priamo v historickom centre Českého Krumlova. Na Námestí Svornosti (UNESCO) je to len 20 metrov a na dosah budete mať aj ďalšie lákadlá tohto krásneho mesta. Tešte sa na ubytovanie v zrekonštruovaných izbách aj na raňajky formou bufetu, ktoré sa podávajú v sesterskom hoteli Peregrin (100 metrov).

O ubytovaní

Hotel Švamberský dům *** sa nachádza v historickom srdci Českého Krumlova, ktorého centrum je chránenou pamiatkou UNESCO. Čaká tu na vás autentické ubytovanie v gotickej budove, ale s dokonalým komfortom 21. storočia.

Doslova pár krokov od hotela nájdete nádherné Námestie Svornosti (30 m) so stredovekými domkami a kúzelnou atmosférou. Navštíviť tu môžete múzeum tortúry (100 m), múzeum Vltavínov (150 m) a múzeum voskových figurín (50 m). Dominantou mesta je hrad a zámok Český Krumlov (250 m) s ikonickou vežou. Krátkou precházkou okolo rieky dôjdete do rozľahlej zámeckej záhrady s letohrádkom Bellarie (1,2 m) a slavným otáčavým hlediskom, kde v letnej sezóne prebiehá mnoho hudebných a divadelných predstavení. Za krásnými výhľadmi sa vydajte na Ptačí hrádek (1,5 km) alebo na vyhliadku Křížový vrch (1,8 km).

O atraktívne výletné ciele nie je núdza ani mimo mesta. Patrí k nim napríklad hrad Dívčí kámen (15 km), zámok Rožmberk (20 km) alebo chodník v korunách stromov Lipno (32). Pokiaľ patríte medzi vyznávačov aktívnej dovolenky, zavítajte k vodnej nádrži Lipno (30 km), ktorá ponúka nekonečné možnosti športových aktivít a vyžitia po celý rok. V zime si tu dokonca zalyžujete v Ski areáli Lipno alebo v Skiparku Frymburk (27 km).

Kde budete spať?

Počas pobytu sa vašim domovom stane atypická a citlivo zrekonštruovaná dvojlôžková izba s vlastnou kúpeľňou. K vybaveniu patrí pohodlná posteľ, WiFi pripojenie, posedenie, úložné priestory, televízia a fén.

Na čom si pochutnáte?

Každé ráno načerpáte sily pri bohatom raňajkovom bufete, ktorý prebieha v 100 m vzdialenom hoteli Peregrin.

Hotel Švamberský dům ***

Hotel Švamberský dům ***

Soukenická 35 , Český Krumlov
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Pereinvest s.r.o. IČ: 24191302


+420 380 743 834

info@svamberskydum.cz

Check In
14:00 - 18:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 300 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 200 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
100 m
Zastávka
0,8 km
Zjazdovka
13,4 km
Bežkovanie
16 km

Tipy na výlet

Český Krumlov (UNESCO)

Český Krumlov (UNESCO) Tip na výlet

Český Krumlov je perla Južných Čiech a právom tiež jedno z najnavštevovanejších miest u nás. Romantické mestečko s bohatou históriou a impozantným zámkom sa nachádza na rieke Vltave, ktorá dodáva celému miestu skutočne rozprávkovú atmosféru. V centre aj na nábreží na vás čakajú historické budovy, výborné reštaurácie, dobové obchodíky a predovšetkým veľa kultúrneho vyžitia. Celá oblasť, ktorá je nazývaná "Bránou Šumavy" je od roku 1992 zapísaná na zoznam UNESCO.

Čo nevynechať pri návšteve Českého Krumlova?

  • Štátny hrad a zámok Český Krumlov
  • Zámockú záhradu s otáčavým hľadiskom
  • Zámockú veža
  • Navštívte tiež Múzeum voskových figurín, 3D múzeum, Egon Schiele Art Centrum, Kostol sv. Víta alebo miestny pivovar.

Medzi najvýznamnejšie kultúrne podujatia patrí Medzinárodný hudobný festival Český Krumlov alebo Festival barokových umení.

Viac informácií
Zámok Český Krumlov
Zámok Český Krumlov
Aquaworld Lipno
Aquaworld Lipno
Hrad Rožmberk
Hrad Rožmberk