Južná Morava je krásna, a čo potom také Valtice! Ubytujte sa v Penzióne Alenka len 550 m od štátneho zámku Valtice a užite si pohodový pobyt. V cene sú kontinentálne raňajky, welcome drink a taktiež menšia degustácia vín pre dve osoby, pretože čo by to bolo za pobyt na Morave bez vína!

O ubytovaní

Penzión Alenka sa nachádza v nádherných Valticiach, ktorým sa hovorí aj hlavné mesto vína. Zabudnite na všetky starosti a vydajte sa na južnú Moravu na pobyt plný pohody.

O zaujímavé výletné ciele rozhodne nebude núdza, pretože penzión sa nachádza v bezprostrednej blízkosti jedinečnej pamiatky UNESCO – Lednicko-valtického areálu. V parkovo upravenej krajine nájdete nespočetné množstvo stavieb, ktoré po sebe na tomto unikátnom mieste zanechal slávny rod Lichtenštajnovcov. Príjemnou prechádzkou sa dostanete napríklad k zámku Valtice (300 m), kaštieli Veneria (500 m) alebo k Dianinu chrámu (4 km). Vo vzdialenejšej časti rozľahlého areálu láka na návštevu prekrásny zámok Lednice (11 km), Janův hrad (13 km) alebo napríklad rozhľadňa Minaret (12 km).

Vo Valticiach narazíte na víno doslova na každom kroku. V pivnici valtického zámku sídli Salon vín Českej republiky so stálou degustačnou expozíciou najlepších moravských a českých vín, kde je počas prehliadky možné vystavené vzorky ochutnávať. Za prehliadku stoja tiež zámocké vínne pivnice a expozícia historických vinárskych lisov. Okrem toho sa môžete prejsť alebo previezť na bicykli po náučnom vinárskom chodníku a preskúmať labyrint Valtického podzemia. Zaručene príjemným zážitkom je tiež posedenie v niektorej z mnohých vinárskych pivničiek.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v trojlôžkovej izbe s vlastnou kúpeľňou s veľkosťou cca 20 m². Izba je vybavená manželskou posteľou a samostatným jednolôžkom. Súčasťou izby je tiež balkón, klimatizácia, televízia, stolík s posedením a WiFi pripojenie.

Pre rodiny bude vhodným variantom štvorlôžková izba, ktorá pozostáva z dvoch menších spální, jedna je vybavená manželskou posteľou, druhá dvomi jednolôžkovými posteľami. Nechýba balkón, klimatizácia, kúpeľňa so sprchovacím kútom, televízia, WiFi pripojenie a stolík s posedením.

Na čom si pochutnáte?

Každé ráno pobytu sa posilníte kontinentálnymi raňajkami. Raňajky sa podávajú v jedálni, v prípade pekného počasia si ich môžete vychutnať na dvore, kde nájdete príjemné posedenie.

Penzion Alenka

Penzion Alenka

Sobotní 127 , Valtice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
René Kolář IČ: 61428001


777 072 879

ronaldo@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 200 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detské ihrisko

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,8 km
Vzdialenosť od jazera
6 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
37 km

Tipy na výlet

Južná Morava

Južná Morava Tip na výlet

Južná Morava je regiónom mnohých podôb. Jej metropolou je Brno, ale nájdete tu tiež malé moravské Toskánsko, tajomnú krasovú oblasť, svetovo najrozsiahlejšie parky Lednicko-valtického areálu, vinársku Pálavu či folklórne Slovácko - a to ešte ani nie je všetko.

Čo ľudia na južnej Morave navštevujú najčastejšie:

  • Aqualand Moravia
  • Lednicko-valtický areál
  • ZOO Brno

Čo by vám ale rozhodne tiež nemalo ujsť:

  • Vila Tugendhat
  • Moravský kras
  • Zámok Slavkov pri Brne a Mohyla míru
  • Westernové mestečko Boskovice
  • Zámok Mikulov

A mnoho a mnoho ďalšieho. S deťmi môžete napríklad vyraziť do rozprávkového podzemia v Znojme či DinoParku vo Vyškove. Ak si ale idete na južnú Moravu trochu odpočinúť od detí, rozhodne nezabudnite navštíviť vínne pivnice vo Valticiach či v Hustopečiach (a ochutnať preslávenú hustopečskú mandľovicu).

Viac informácií
Valtice
Valtice
Zámok Valtice a zámocká záhrada
Zámok Valtice a zámocká záhrada
Valtické podzemie
Valtické podzemie